Ystäväkirja Ystäväkirja


Ansu Kivekäs

Ansu on kirjoittanut monenlaisia tekstejä sekä kirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Hänet on palkittu Kirjapöllöllä nuorten kirjasta Päin Porkkalaa.

Ansu KivekäsMinä olen:
Ansu Kivekäs, vantaalainen kirjailija.

Paras lukemani kirja:
Kesällä 2017 paras lukemani kirja oli Kreetta Onkelin Kesä autokorjaamon yläkerrassa. Ihan älyttömän hyvä romaani, suosittelen!

Paras katsomani elokuva:
Yksi parhaista on Räsynukke (The Night of Hunter) vuodelta 1955. Tarinan roisto on kylmäävä, osan näyttelee Robert Mitchum. Suosikkihahmoni elokuvassa on kuitenkin orpoja lapsia kiväärin kanssa suojeleva ikääntyvä mummeli.

Paras kuuntelemani levy:
Niitä on tuhottomasti, sanotaan vaikka Pretendersin Pretenders II. Usein kuuntelen levyiltä vain jotain tiettyä biisiä kymmeniä kertoja peräjälkeen.

Inhoan:
Tärkeilyä ja fanaattisuutta.

Tykkään:
Työstä, metsästä, kävelylenkeistä, maiseman vaihtamisesta, avovesiuinnista, lukemisesta, äänikirjoista, elokuvista ja salmiakista.

Pahin mokani:
Hallitsemattomat hihityskohtaukset väärässä paikassa ovat aiheuttaneet montakin noloa mokaa, mm. konserttisalissa kesken huippusopraanon ooppera-aarian.

Nukkumaanmenoaikani:
Keskiyön tienoilla, mutta usein se vähän venähtää.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Häh? Ai miksi?

Terveisiä faneille:
Kumarran syvään!

Haastan Ystäväkirjaan seuraavaksi:
Kirjailija Kreetta Onkelin.

Kiitos, Ansu!

Ansun teokset PIKI-kirjastoissa

Lukuvinkki: Päin Porkkalaa Lukuvinkki: Päin Porkkalaa

Suositukset

1-2 / 2
784619
Tekijä: Pretenders, esittäjä
Vuosi: 2006
Aineistolaji: CD
3586862
Tekijä: Onkeli, Kreetta
Vuosi: 2014
Aineistolaji: Kirja

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 76

Juhlavuoden kunniaksi saimme joulukuun ystäväksi Leena Hämeen, joka syntyi samana vuonna kuin Suomi sai itsenäisyyden. Hän toimi vuoden lottana ja usean vuoden Ylöjärven yhteiskoulun 1. rehtorina.

Ansu on kirjoittanut monenlaisia tekstejä sekä kirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Hänet on palkittu Kirjapöllöllä nuorten kirjasta Päin Porkkalaa.

Kirjailija Salla Simukka haastattelussa Tanskan Aarhusin HAY-festivaaleilla lokakuussa 2017.

Katariina Alongi on kirjoittanut koukuttavan jännittävää Suomeen sijoittuvaa dystopiasarjaa, jonka viimeistä osaa odotamme kiihkeästi. K. K. lupaa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä!

Jani on ammatiltaan nuoriso-ohjaaja. Hän toimii JOPO-ohjaajana Ylöjärvellä.

Maria on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja freelancetoimittaja. Hän sai Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita. Nu kan du praktisera din svenska, nämligen Marias svar är på svenska, som är vårt andra inhemska språk.

Salla on tamperelainen nuortenkirjailija, suomentaja, käsikirjoittaja ja kirjallisuuskriitikko. Sallan Lumikki Anderssonista kertovan kolmiosaisen sarjan käännösoikeudet on myyty 46 maahan. 

Irina Klimova on kesän 2017 Kukkaistyttö. Valoisa ja hymyileväinen nuori nainen haluaa jakaa ympäristöönsä iloa!

Anu on nuortenkirjailija ja toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi nuorille suunnatuista fantasiakirjasarjoistaan.

Vuohensillat tekevät omilla Youtube -kanavillaan koukuttavia videoita, joita jää helposti tuijottamaan, koska niillä näytetään jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Yhdysvaltojen Valkoisen talon, kalifornialaisen timanttifirman ja suomalaisen vakuutusyhtiön kanssa.