Leila Anneli Ahonen

Leila toimii Suomen Punaisessa Ristissä nuorisotoimen kehittäjänä.

Leila Anneli AhonenMinä olen:
Leila Anneli Ahonen, työskentelen Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirissä nuorisotoimen kehittäjänä.

Paras lukemani kirja:
Vaikea kysymys... Luen paljon ja ehkä aina ne kirjat, jotka ovat lähiaikoina luettuja, pakko luetella useita: John Boyne: Leijuva poika, kaikki Harry Potterit, Asko Sahlberg: Amandan maailmat ja ihan tuore lukukokemus Carlos Ruiz Zafón: Henkien labyrintti. Lukeminen on ihanaa, vahva suositus.

Paras katsomani elokuva:
Taas vaikea... Lars von Trier: Breaking the Waves, ehkä koskettavimpia joita olen koskaan katsonut, vaatii valtavan määrän nenäliinoja... Tykkään katsella animaatioita "Topi ja Tessu" on klassikko, toimii aina ja vaatii myös nenäliinapaketin. Harry Pottereita voin katsoa aina uudestaan, toimii aina.

Paras kuuntelemani levy:
Valinnan vaikeus... Maaritin (Hurmerinta) koko tuotanto on kulkenut elämän kaikissa vaiheissa mukana, niihin palaan aina uudestaan. Tuoreempaa tuotantoa jota kuuntelen on Ricky-Tick Big Band&Julkinen sana - hyvä meininki.

Inhoan:
Välinpitämättömyyttä ja kieroutta ja karvasmanteliöljyä.

Tykkään:
Ihmisistä:pyöreistä, laihoista, sähäköistä ja rauhallisista, tulisista ja säyseistä, nuorista ja vanhoista ja keski-ikäisistä...

Pahin mokani:
Nuoruuden typeryys: Olin kesäleirillä Saksassa 17-vuotiaana tavannut ihanan pojan Martinin, jonka kanssa kirjoittelimme rakkauskirjeitä (ihan oikein paperisia). Tätä jatkui seuraavan vuoden. Vuoden puolivälissä aloin seurustella kuitenkin suomalaisen pojan kanssa ja kirjeenvaihto vähän viileni. Seuraavana kesänä teinirakkauteni Martin ilmestyi Kangasalle ja soitti, että hän on nyt täällä (matkalla Norjaan) ja voinko tulla tapaamaan häntä nyt. Soitin suomalaisellle poikaystävälleni ja kerroin, että Martin on täällä. No, poikaystäväni sanoi, että en saa mennä tapaamaan Martinia tai hän jättää minut. Ja minä en mennyt! Tätä kadun edelleen vaikka tapahtumasta on kulunut jo 37 vuotta. Iso Moka!

Nukkumaanmenoaikani:
Siinä 23 maissa, vähän vaihtelee.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Okei. On muuten tosi ärsyttävä jopa omasta mielestäni ja silti sanon aika usein okei.

Terveisiä faneille:
Kun maailma on poikkeustilassa ja emme voi tavata toisiamme niin kuin normaaliolosuhteissa, niin asiat kirkastuvat. Ihmiset ovat tärkeintä. Toisen ihmisen kohtaaminen; katse, halaus, kosketus. Ystävän kosketus, rakastetun kosketus. Myös seksi ja seksuaalisuus kuuluvat meidän ihmisten elämään ja parhaimmillaan se on upea osa meitä jokaista. Jokainen meistä on arvokas ja jokainen meistä ansaitsee tulla kohdelluksi hyvin. Olkaa ylpeitä omasta itsestänne ja kohdelkaa toisia kunnioittavasti. Iloitkaa elämästä ja ihmisistä ja muistakaa, että kesäkumi suojaa teitä molempia.

 Kiitos, Leila!

Suositellut teokset

1-6 / 6
671276
DVD:Breaking the waves : kahden levyn erikoisjulkaisu:2004 DVD
Vuosi: 2004
Aineistolaji: DVD
3533193
Kirja:Leijuva poika:2014 Kirja
Tekijä: Boyne, John
Vuosi: 2014
Aineistolaji: Kirja
4036763
Kirja:Henkien labyrintti:2017 Kirja
Tekijä: Ruiz Zafón, Carlos, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja
4036647
Kirja:Amandan maailmat:2017 Kirja
Tekijä: Sahlberg, Asko, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja
3153601
DVD:Topi ja Tessu : juhlajulkaisu:2011 DVD
Vuosi: 2011
Aineistolaji: DVD
4309734
CD:Pidä valot päällä:2018 CD
Tekijä: Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, esittäjä
Vuosi: 2018
Aineistolaji: CD

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 87

Leila Anneli Ahonen

Leila toimii Suomen Punaisessa Ristissä nuorisotoimen kehittäjänä.

Silja Asikainen

Silja on positiivinen nuori ja kirjaston ystävä Nokialta. 

Briitta Hepo-oja

Briitta on kirjoittanut lasten ja nuorten kirjoja. Hän sai Topelius-palkinnon kirjastaan Suomea lohikäärmeille.

Hannibal Stark

Hannibal on tamperelainen räp-artisti-muusikko ja lyyrikko.

Marisha Rasi-Koskinen

Marisha on psykologi ja kirjailija. Hän sai vuonna 2019 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon kirjastaan Auringon pimeä puoli.

Joulupukki

Haastattelussa kaikkien tuntema Joulupukki.

Tuula-Maria Ahonen

Tuula-Maria perusti Roska päivässä -liikkeen ja on saanut tunnustusta....

Stina Alapirtti, Jenni Heikkilä ja Marko Saarinen

Stina on toimittaja ja entinen koulukiusattu. Hän rohkaisee nuoria: "Ole rohkeasti oma itsesi: on ok olla erilainen tai vaikka samanlainen kuin muut". Jenni työskentelee Kiusatut-hankkeessa. Hän sanoo jokaiselle nuorelle kiusatulle: "Olet tärkeä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet!" Marko toimii Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:ssä, jonka mottona on: "Muista, että koulu voi olla jollekin kaverille se ainoa turvapaikka. Kiusaamalla saatat viedä siltä kaverilta sen pois. Kiusaaminen on elämän tuhlaamista!".

Elina Hiltunen

 Elina on tulevaisuuden tutkija ja kirjailija.

Hanna Männikkölahti

Hanna kirjoittaa selkokirjoja. Selkokieli on kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Hanna on mukauttanut Eve Hietamiehen Yösyötön, Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkösen ja syksyllä ilmestyvän Vuokko Hurmeen Kiepauksen.