Ystäväkirja Ystäväkirja


Noora Muurimäki

Noora on kirjastossa töissä ja vapaa-ajalla ympäri maailmaa. Tällä hetkellä hän on maailmanympärysmatkalla ja uusia matkoja on varmaan jo suunnitelmissa!

Noora MuurimäkiMinä olen:
Noora, kirjastotäti ja maailmanvalloittaja. Olen aina matkustamassa ulkomaille, kun vain saan tilaisuuden. Tällä hetkellä, maaliskuussa 2018, olen maailmanympärysmatkalla ja seikkailen parhaillaan ympäri Chileä.

Tätä ennen vietin reilun kuukauden verran kahden kaverini kanssa Uudessa-Seelannissa, jossa kiersimme maata 3,5 viikkoa autolla. Road Trip on ehdottomasti paras tapa kokea tuo upea saarivaltio.

Paras lukemani kirja:
Rakastan Harry Pottereita. Olen lukenut ne vaikka kuinka monta kertaa sekä suomeksi että englanniksi. Olen vieraillut niihin liittyvissä kohteissa, kuten Lontoon King's Crossin laiturilla 9 3/4 ja Orlandon The Wizarding World of Harry Potterissa.

Pidän myös paljon matka-aiheisten kirjojen lukemisesta, vaikka ne yleensä vain pahentavat matkakuumettani. Suosikkejani ovat muun muassa Matti Rämön ympäri maailmaa vievät polkupyöräilykirjat, jotka ovat ihastuttavia, hidasta matkantekoa parhaimmillaan, Merja Mähkän Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois, joka kertoo yli 500 päivän pituisesta matkasta pitkin maailmaa, Rauli Virtasen Reissukirja, sillä Rauli on vieraillut ihan kaikkialla sekä Bea Uusma Naparetki, sillä arktiset alueet ovat kiehtovaa ja mystistä.

Paras katsomani elokuva:
Katson hyvin vähän elokuvia (sillä yleensä kirjat vievat aina voiton elokuvista!), mutta Pitkän kuuman kesän olen nähnyt montakymmentä kertaa. Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogia on kestänyt useamman katselukerran Uuden-Seelannin upeiden maisemien ansiosta ja menee jatkossakin katseluun, sillä olen vihdoin päässyt käymään useassa elokuvien kuvauspaikassa Uutta-Seelantia kiertäessäni.

Paras kuuntelemani levy:
En voi enkä edes halua nimetä vain yhtä. Finntrollin Blodsvept saa aina loistavalle tuulelle, Led Zeppelinin IV on täynnä kaikkea hyvää ja kaunista, samoin Tehosekoittimen Freak Out. Nyt matkalla olen kuunnellut Moonsorrow'n Kivenkantajaa akuuttiin suomen kielen ikävään. 

Inhoan:
Heräämistä. On se ja sama heräänkö omia aikojani hyvin nukutun yön jälkeen vai puhelimen raastavaan herätysääneen aivan liian aikaisin. Herääminen on joka tapauksessa kamalaa.

Tykkään:
Luonnonrauhasta, kissoista, matkojen suunnittelusta ja toteuttamisesta, hyvistä keikoista, kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, gelatosta, historiasta ja miljoonasta muusta asiasta. Maailma on täynnä kaikkea suurta ja pientä ihanaa.

Pahin mokani:
En vatvo mahdollisesti pieleen menneitä valintoja tai tekoja sen pidempää. Kaikesta oppii ja kaikella on tarkoituksensa.

Nukkumaanmenoaikani:
Aina kaksi tuntia myöhemmin kuin olisi hyvä. Olen iltaihminen ja saan kaikki parhaat ideani siinä vaiheessa, kun muut jo menevät yöpuulle.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Ei se siitä. Olen ikuinen optimisti, mutta kun se ei siitä. Siitä on tullut kavereiden kesken jopa omituinen tsemppilause.

Terveisiä faneille:
Tee elämässä juuri niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Älä niitä, joita muut olettavat sinun tekevän!

Kiitos, Noora!

Katso myös

Nooran blogi Kerran poistuin kotoa

6/2018

Suositellut teokset

1-10 / 13
3196305
Kirja:Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois : 543 päivän reppumatka:2012
Tekijä: Mähkä, Merja
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Kirja
3664878
CD:Led Zeppelin [IV]:2014
Tekijä: Led Zeppelin, esittäjä
Vuosi: 2014
Aineistolaji: CD
908382
Blu-ray:Taru sormusten herrasta. Sormuksen ritarit:2010
Vuosi: 2010
Aineistolaji: Blu-ray
908383
Blu-ray:Taru sormusten herrasta. Kaksi tornia:2010
Vuosi: 2010
Aineistolaji: Blu-ray
353827
CD:Freak out:1999
Tekijä: Tehosekoitin, esittäjä
Vuosi: 1999
Aineistolaji: CD
636363
DVD:Taru sormusten herrasta. Kaksi tornia:2003
Vuosi: 2003
Aineistolaji: DVD
531567
CD:Kivenkantaja:2003
Tekijä: Moonsorrow, esittäjä
Vuosi: 2003
Aineistolaji: CD
3440661
CD:Blodsvept:2013
Tekijä: Finntroll, esittäjä
Vuosi: 2013
Aineistolaji: CD
3474038
DVD:Pitkä kuuma kesä:2006
Vuosi: 2006
Aineistolaji: DVD
3818937
Kirja:Polkupyörällä Himalajalle:2016
Tekijä: Rämö, Matti, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 81

Noora Muurimäki

Noora on kirjastossa töissä ja vapaa-ajalla ympäri maailmaa. Tällä hetkellä hän on maailmanympärysmatkalla ja uusia matkoja on varmaan jo suunnitelmissa!

Tuutikki Tolonen

Tuutikki on kirjailija ja sanataidekasvattaja.

Joni Koivuniemi

Joni jätti aikoinaan teatteriopinnot ja siirtyi stand up -uralle. Sen jälkeen hän on ollut vakioesiintyjä suomalaisilla stand up -klubeilla ja komediafestivaaleilla.

Eija Kalliojärvi

Eija työskentelee kotitalousneuvojana Martoissa. Hän suosittelee sivustoa martat.fi -sivustoa myös nuorille :)

Annastiina Auvinen

Annastiina vietti kahdeksan kuukautta au pairina Lontoossa. Se oli tähän mennessä hänen elämässään parasta aikaa...

Leena Häme

Juhlavuoden kunniaksi saimme joulukuun ystäväksi Leena Hämeen, joka syntyi samana vuonna kuin Suomi sai itsenäisyyden. Hän toimi vuoden lottana ja usean vuoden Ylöjärven yhteiskoulun 1. rehtorina.

Ansu Kivekäs

Ansu on kirjoittanut monenlaisia tekstejä sekä kirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Hänet on palkittu Kirjapöllöllä nuorten kirjasta Päin Porkkalaa.

Salla Simukka

Kirjailija Salla Simukka haastattelussa Tanskan Aarhusin HAY-festivaaleilla lokakuussa 2017.

K.K. Alongi

Katariina Alongi on kirjoittanut koukuttavan jännittävää Suomeen sijoittuvaa dystopiasarjaa, jonka viimeistä osaa odotamme kiihkeästi. K. K. lupaa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä!

Jani Loponen

Jani on ammatiltaan nuoriso-ohjaaja. Hän toimii JOPO-ohjaajana Ylöjärvellä.