Ystäväkirja Ystäväkirja

Tuula-Maria Ahonen

Tuula-Maria perusti Roska päivässä -liikkeen ja on saanut tunnustusta....

Tuula-Maria AhonenMinä olen:
Tuula-Maria Ahonen, vapaa toimittaja ja Roska päivässä -liikkeen perustaja, kahden nuoren aikuisen tyttären äiti ja aviovaimo.

Paras lukemani kirja:
Parhaat kirjat ovat hyviä kirjoja kaikenikäisistä. Olen lukenut lapsilleni paljon esimerkiksi nuorisokirjailija Anni Swanin kirjoja, ja vaikka olimme eri ikäisiä, kirjat olivat meistä kaikista kiinnostavia. Nuorempi tytär muisteli äskettäin, nyt siis nuorena aikuisena, hyvin vaikuttavaa Iiris rukka -kirja- kokemustaan.

Paras katsomani elokuva:
Kauas pilvet karkaavat, ohjaaja Aki Kaurasmäki, on pienen ihmisen puolella.

Paras kuuntelemani levy:
Sono Italiano, kepeä tunnelma ja haluaisin opetella italiaa laulamalla. 

Inhoan:
Hellettä, tyhmän itsekeskeisiä ihmisiä, jotka puhuvat liian paljon ja koko ajan itsestään!

Tykkään:
Tykkään kuunnella työn teon lomassa varsinkin Radio Classicia, kävellä metsässä, harrastaa liikuntaa, saunomista ja uimista, jutella ihmisten kanssa, joilla on henkistä liikkuvuutta kohdata aidosti ja yllättävästi.

Pahin mokani:
Muuttaisin muotoon pahin virheeni. Pelkään etukäteen aivan turhaan asioita, ja vaikka pelot eivät toteudu, vaan päinvastoin kaikki menee hyvin, helposti keksin taas uusia pelkoja! Tästä pitäisi päästä irti, mutta helpommin sanottu kuin tehty!

Nukkumaanmenoaikani:
Noin klo 23

Sana tai lause, jota toistelen usein:
"Tein tämän ensimmäisen kerran"...,opittu isältä, hyvä altistaa itseään uusille kokemuksille ja omien tapojen muuttamiselle.

Terveisiä faneille:
Tervetuloa mukaan sydämen ja omantunnon Roska päivässä -liikkeeseen, www.roskapaivassa.net -kotisivun kautta pääsee myös fb-sivullemme!

Haastan Ystäväkirjaan:
Ylöjärven kirjaston kirjastonhoitajat ja johtajan.

Kiitos, Tuula-Maria!

 

Suositellut teokset

1-2 / 2
3469964
DVD:Kauas pilvet karkaavat:2013
Vuosi: 2013
Aineistolaji: DVD
268826
Kirja:Iris rukka:1993:21. p.
Tekijä: Swan, Anni
Vuosi: 1993
Aineistolaji: Kirja

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 93

Tuula-Maria Ahonen

Tuula-Maria perusti Roska päivässä -liikkeen ja on saanut tunnustusta....

Stina Alapirtti, Jenni Heikkilä ja Marko Saarinen

Stina on toimittaja ja entinen koulukiusattu. Hän rohkaisee nuoria: "Ole rohkeasti oma itsesi: on ok olla erilainen tai vaikka samanlainen kuin muut". Jenni työskentelee Kiusatut-hankkeessa. Hän sanoo jokaiselle nuorelle kiusatulle: "Olet tärkeä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet!" Marko toimii Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:ssä, jonka mottona on: "Muista, että koulu voi olla jollekin kaverille se ainoa turvapaikka. Kiusaamalla saatat viedä siltä kaverilta sen pois. Kiusaaminen on elämän tuhlaamista!".

Elina Hiltunen

 Elina on tulevaisuuden tutkija ja kirjailija.

Hanna Männikkölahti

Hanna kirjoittaa selkokirjoja. Selkokieli on kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Hanna on mukauttanut Eve Hietamiehen Yösyötön, Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkösen ja syksyllä ilmestyvän Vuokko Hurmeen Kiepauksen.

Nelli Hietala

Nelli on ollut muun muassa kirjastossa töissä, viimeksi hän on kirjoittanut Milla Martikainen -nuortenkirjasarjaa.

Jyri Paretskoi

Jyri on kirjailija ja yläkoulun äikänope. Hänen nuortenkirjasarjansa ovat Shell´s Angles ja K15.

Roope Lipasti

Roope on kirjoittanut lapsille, nuorille ja aikuisille. Yläkoulumaailmaan sijoittuvan Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset -sarjan 1.osa, Luutarhuri, ilmestyi juuri.

Aino Sutinen

Aino on sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Reppumatkasarjakuvat syntyivät reppumatkailijan kokemuksista Lähi-Idässä ja Etelä-Kaukasiassa.

Taikuri Marko

Marko innostui ensin taikatempuista ja sitten jongleerauksesta. Hän tekee myös koulukiertueita!

Laura Lähteenmäki

Laura on kirjoittanut lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän on ammatiltaan kustannuspäällikkö ja koulutukseltaan äikän ope.