Ystäväkirja Ystäväkirja


Marisha Rasi-Koskinen

Marisha on psykologi ja kirjailija. Hän sai vuonna 2019 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon kirjastaan Auringon pimeä puoli.

 

Neda Rasi-KoskinenMinä olen: Marisha Rasi-Koskinen, kirjailija ja psykologi.

Paras lukemani kirja:
On täysin mahdotonta valita yhtä, mutta kerron muutamia esimerkkejä. Kaunokirjoista George Perec: Elämä Käyttöohje, joka on varsinainen yksityiskohtien ilotulitus ja samalla nerokkaasti rakennettu. Tietokirjoista Stephen Webbin poikkitieteellinen ja samalla kirjallisuusviitteitä vilisevä Missä kaikki ovat. Nuortenkirjoista lapsena luettu Irina Korschunovin Se oli Jan. Novelleista Julio Cortazarin Tuli on kaikki tulet. Runoista Ulrika Nielsenin Perikato

Paras katsomani elokuva:
Pidän slaavilaisista elokuvista, esimerkiksi Andrei Zvjagintsevin Rakkautta vailla, hyvin käsikirjoitetusta ja visuaalisesti taitavasta scifistä, esimerkiksi Steven Spielbergin A.I Tekoäly sekä elokuvista, joissa todellisuus ja harhat, kuvitelmat tai unet limittyvät, esimerkiksi Patricia Toyen Rosie. Lisäksi rakastan lyhytelokuvia, koska ne usein avaavat väylän paljon kestoaan suurempaan maailmaan.

Paras kuuntelemani levy:
Tällä hetkellä Gazpachon koko tuotanto. Olen progressiivisen rockin ja synkähkön elektronisen musiikin ystävä.

Inhoan:
Itsekkyyttä, muukalaisvihamielisyyttä, ennakkoluuloisuutta ja narsismia, kaikenlaista eläinten, luonnon ja toisten ihmisten ja ihmisryhmien huonoa kohtelua.

Tykkään:
lukea, kirjoittaa, ottaa valokuvia, kuunnella musiikkia, viettää aikaa rakkaitteni kanssa, matkustaa ilman lentokoneita, viettää aikaa kesämökillä ja vaeltaa luonnonpuistoissa.

Pahin mokani:
Kun tutustun moneen uuteen ihmiseen pienessä ajassa, nimet ja kasvot eivät aina yhdisty. Olen siis esittäytynyt samalle ihmiselle uudestaan. Kerran myös luulin kahta eri ihmistä samaksi henkilöksi, kunnes he seisoivat edessäni vierekkäin. Tuosta mokasta en onneksi jäänyt kiinni.

Nukkumaanmenoaikani:
Se vaihtelee, mutta olen iltaisin aika väsynyt ja yritän viikonloppuisinkin mennä nukkumaan ennen puolta yötä. Sisäinen kelloni herättää minut aikaisin nukkumaanmenoajasta riippumatta, halusin tai en.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
"No niin..." (Nousevalla intonaatiolla, aina silloin kun tajuan olevani eksyksissä tai asiat ovat muuten menossa päin honkia.) ja "Systeemi" (Mikä tahansa asiajota tarkoittava sana ei juuri sillä hetkellä tule mieleeni, esimerkiksi:"Ota se eilinen systeemi sieltä jääkaapista ja lämmitä mikrossa.")

Terveisiä faneille:
Lukekaa paljon ja monenlaisia kirjoja! Kun on löytynyt kirjojen maailman, ei ole koskaan tylsää.

Haastan Ystäväkirjaan:
Alexandra Salmelan

Kiitos, Marisha!

 

Suositellut teokset

1-7 / 7
3923796
Kirja:Perikato:2016
Tekijä: Nielsen, Ulrika, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
3751921
Kirja:Tuli on kaikki tulet:2015
Tekijä: Cortázar, Julio, kirjoittaja
Vuosi: 2015
Aineistolaji: Kirja
767304
Kirja:Elämä : käyttöohje : romaaneja:2006
Tekijä: Perec, Georges
Vuosi: 2006
Aineistolaji: Kirja
4236299
DVD:Rakkautta vailla:2018
Vuosi: 2018
Aineistolaji: DVD
182132
Kirja:Se oli Jan:1980
Tekijä: Korschunow, Irina
Vuosi: 1980
Aineistolaji: Kirja
4319164
Kirja:Auringon pimeä puoli:2019
Tekijä: Rasi-Koskinen, Marisha, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 91

Marisha Rasi-Koskinen

Marisha on psykologi ja kirjailija. Hän sai vuonna 2019 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon kirjastaan Auringon pimeä puoli.

Joulupukki

Haastattelussa kaikkien tuntema Joulupukki.

Tuula-Maria Ahonen

Tuula-Maria perusti Roska päivässä -liikkeen ja on saanut tunnustusta....

Stina Alapirtti, Jenni Heikkilä ja Marko Saarinen

Stina on toimittaja ja entinen koulukiusattu. Hän rohkaisee nuoria: "Ole rohkeasti oma itsesi: on ok olla erilainen tai vaikka samanlainen kuin muut". Jenni työskentelee Kiusatut-hankkeessa. Hän sanoo jokaiselle nuorelle kiusatulle: "Olet tärkeä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet!" Marko toimii Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:ssä, jonka mottona on: "Muista, että koulu voi olla jollekin kaverille se ainoa turvapaikka. Kiusaamalla saatat viedä siltä kaverilta sen pois. Kiusaaminen on elämän tuhlaamista!".

Elina Hiltunen

 Elina on tulevaisuuden tutkija ja kirjailija.

Hanna Männikkölahti

Hanna kirjoittaa selkokirjoja. Selkokieli on kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Hanna on mukauttanut Eve Hietamiehen Yösyötön, Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkösen ja syksyllä ilmestyvän Vuokko Hurmeen Kiepauksen.

Nelli Hietala

Nelli on ollut muun muassa kirjastossa töissä, viimeksi hän on kirjoittanut Milla Martikainen -nuortenkirjasarjaa.

Jyri Paretskoi

Jyri on kirjailija ja yläkoulun äikänope. Hänen nuortenkirjasarjansa ovat Shell´s Angles ja K15.

Roope Lipasti

Roope on kirjoittanut lapsille, nuorille ja aikuisille. Yläkoulumaailmaan sijoittuvan Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset -sarjan 1.osa, Luutarhuri, ilmestyi juuri.

Aino Sutinen

Aino on sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Reppumatkasarjakuvat syntyivät reppumatkailijan kokemuksista Lähi-Idässä ja Etelä-Kaukasiassa.