Ystäväkirja Ystäväkirja


K.K. Alongi

Katariina Alongi on kirjoittanut koukuttavan jännittävää Suomeen sijoittuvaa dystopiasarjaa, jonka viimeistä osaa odotamme kiihkeästi. K. K. lupaa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä!

K. K. Alongi, Kuva jannitystaelamaan.fiMinä olen:
Katariina (Kaartinen) Alongi eli K. K. Alongi; nuortenkirjailija, ratsastus-, urheilu- ja elämäntaidon valmentaja, äiti, heppatyttö, ikiliikkuja ja eläinystävä.

Paras lukemani kirja:
Hyviä kirjoja on niin monta, että melkeinpä mahdotonta sanoa mikä niistä on paras. Yksi joka jäi mieleen, kun olin nuori, oli Margaret Atwoodin Orjattaresi. Se on  mielestäni edelleenkin hyvä kirja.

Paras katsomani elokuva:
No tässä on kyllä sama ongelma kuin kirjoissa, on niin paljon hyviä elokuvia! Lapsena suosikkini oli Sound of Music, olen nähnyt sen varmaan 20 kertaa. Eräs elokuva, joka jäi aikuisena verkkokalvolle elämään, on Schindlerin lista. Sitä oli vaikea unohtaa.

Paras kuuntelemani levy:
Hhhmmm, ehkä on pakko mainita U2 Joshua Tree, jonka biiseistä vieläkin tykkään. Madonna on myös ollut suosikkini monta vuosikymmentä, koska tykkään tanssimisesta.

Inhoan:
Punajuurta. Hedelmiä pizzatäytteenä tai kuorrutettuna suklaalla. Ihmisiä, jotka manipuloivat muita. Tukkeutuneita viemäreitä. Poskiontelontulehduksia.

Tykkään:
...seisoa käsilläni! Mutta myös eläimistä, luonnosta kävelemisestä, salibandysta, juoksemisesta, joogasta, tanssista, lukemisesta, kavereistani mutta myös yksinolemisesta, piirtämisestä ja tietenkin kirjoittamisesta.                          

Pahin mokani:
Tämä on vaikea. Ei tule mieleen mitään mokaa, joka olisi ollut todella paha. Ei siksi, ettei niitä olisi varmasti ollut, vaan siksi, että vaikka ne ehkä tuntuivat siinä hetkessä noloilta, ei niillä ollut sitten kuitenkaan niin paljon väliä.

Nukkumaanmenoaikani:
Mä menen yleensä nukkumaan klo 23 - 23.30 välisenä aikana. Herään 6.30 - 7. Tarvitsen noin seitsemän ja puoli tuntia unta, jotta aivoni toimisivat normaalista.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Mulla on paljonkin lauseita, joita toistelen usein, mutta tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleeni, siinä elämänohje kaikille: Hullu saa olla, muttei tyhmä.

Terveisiä faneille:
Ihanaa, että luette kirjojani! Lupaan tulevaisuudessa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä. Jos ikinä törmätään missään, tulkaa rohkeasti juttelemaan!

Haastan Ystäväkirjaan seuraavaksi:
Jonkun lukijoistani!

K.K. Alongin teokset PIKI-kirjastoissa

Kiitos, K.K.!

11/2017

Suositukset

1-4 / 4
201011
Tekijä: Atwood, Margaret
Vuosi: 1986
Aineistolaji: Kirja
3121774
Vuosi: 2010
Aineistolaji: Blu-ray
4066421
Tekijä: Madonna, esittäjä
Vuosi: 2017
Aineistolaji: CD

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 74

Kirjailija Salla Simukka haastattelussa Tanskan Aarhusin HAY-festivaaleilla lokakuussa 2017.

Katariina Alongi on kirjoittanut koukuttavan jännittävää Suomeen sijoittuvaa dystopiasarjaa, jonka viimeistä osaa odotamme kiihkeästi. K. K. lupaa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä!

Jani on ammatiltaan nuoriso-ohjaaja. Hän toimii JOPO-ohjaajana Ylöjärvellä.

Maria on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja freelancetoimittaja. Hän sai Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita. Nu kan du praktisera din svenska, nämligen Marias svar är på svenska, som är vårt andra inhemska språk.

Salla on tamperelainen nuortenkirjailija, suomentaja, käsikirjoittaja ja kirjallisuuskriitikko. Sallan Lumikki Anderssonista kertovan kolmiosaisen sarjan käännösoikeudet on myyty 46 maahan. 

Irina Klimova on kesän 2017 Kukkaistyttö. Valoisa ja hymyileväinen nuori nainen haluaa jakaa ympäristöönsä iloa!

Anu on nuortenkirjailija ja toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi nuorille suunnatuista fantasiakirjasarjoistaan.

Vuohensillat tekevät omilla Youtube -kanavillaan koukuttavia videoita, joita jää helposti tuijottamaan, koska niillä näytetään jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Yhdysvaltojen Valkoisen talon, kalifornialaisen timanttifirman ja suomalaisen vakuutusyhtiön kanssa.

Rene oli kaveriporukkansa paras pakasteranskalaisten lämmittäjä ja siihen ne kokkailutaidot päättyivätkin. Hänen tavoitteenaan oli oppia kokkaamaan terveellistä ruokaa. Se sai hänet osallistumaan television Katastrofikokki-ohjelmaan ja - voitto tuli! 

Koko Suomi tuntee Miran! Olympiamitalinyrkkeilijämme asuu Nokialla. Hän haastaa meidät nauttimaan liikunnasta!