Ystäväkirja Ystäväkirja


Hanna Männikkölahti

Hanna kirjoittaa selkokirjoja. Selkokieli on kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Hanna on mukauttanut Eve Hietamiehen Yösyötön, Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkösen ja syksyllä ilmestyvän Vuokko Hurmeen Kiepauksen.

Minä olen:
Hanna Männikkölahti. Olen suomen kielen opettaja ja selkomukauttaja. Minulla on oma yritys ja opetan suomea ulkomaalaisille Skypen kautta. Lisäksi mukautan romaaneja selkokielelle.

Hanna Männikkölahti

Paras lukemani kirja:
on sellainen, jota en malta laskea kädestäni. Viimeisin tosi hyvä kirja oli Alice Sheboldin Oma taivas, jonka luin kesälomalla englanniksi. Kirjan kertoja on 14-vuotias tyttö, joka on kuollut väkivaltaisesti ja kertoo tapahtumista taivaastaan käsin.

Paras katsomani elokuva:
Jos televisiosta tulee Tom Hanksin tähdittämä Cast away, minun on pakko katsoa se, vaikka olen nähnyt sen monta kertaa ja itken aina samoissa kohdissa. Tykkään käydä elokuvissa ja käyn aika usein elokuvissa myös yksin.

Paras kuuntelemani levy:
En muista, milloin olisin viimeksi kuunnellut jonkun levyn kokonaan! Vastaan tähän, että Alanis Morissetten Jagged Little Pill, koska en muistaakseni koskaan kelannut yhdenkään kappaleen yli, kun kuuntelin albumia c-kasetilta.

Inhoan:
Kehuskelua.

Tykkään:
Kuunnella äänikirjoja.

Pahin mokani:
On ehkä vielä edessä, sillä nyt ei tule mitään erityistä mieleen. Pelkään aina, että tuhoan kaikki Google Drive -tiedostoni yhtellä väärällä hipaisulla, mutta onneksi en ole ainakaan vielä hävittänyt mitään tärkeää.

Nukkumaanmenoaikani:
Yritän mennä nukkumaan klo 23.00 mennessä, mutta valvon usein liian myöhään. Ystäväni käyttää nukutuskelloa, joka hälyttää silloin, kun pitää mennä nukkumaan. Pitäisi varmaan kokeilla samaa.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Ei kysymisestä haittaakaan ole!

Terveisiä faneille:
Lukekaa hyviä kirjoja ja kertokaa niistä muillekin. Jos lukeminen joskus tökkii, selkokirja auttaa pääsemään taas vauhtiin.

Haastan Ystäväkirjaan:
Rouva Jenny Haukion

Kiitos, Hanna haastattelusta!

Hannan teokset PIKI-kirjastoissa

8/2019

Suositellut teokset

1-3 / 3
293960
CD:Jagged little pill:1995
Tekijä: Morissette, Alanis, esittäjä
Vuosi: 1995
Aineistolaji: CD
847943
DVD:Tuuliajolla = Cast away:2006
Vuosi: 2006
Aineistolaji: DVD
589909
Kirja:Oma taivas:2003
Tekijä: Sebold, Alice
Vuosi: 2003
Aineistolaji: Kirja

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 90

Hanna Männikkölahti

Hanna kirjoittaa selkokirjoja. Selkokieli on kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Hanna on mukauttanut Eve Hietamiehen Yösyötön, Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkösen ja syksyllä ilmestyvän Vuokko Hurmeen Kiepauksen.

Nelli Hietala

Nelli on ollut muun muassa kirjastossa töissä, viimeksi hän on kirjoittanut Milla Martikainen -nuortenkirjasarjaa.

Jyri Paretskoi

Jyri on kirjailija ja yläkoulun äikänope. Hänen nuortenkirjasarjansa ovat Shell´s Angles ja K15.

Roope Lipasti

Roope on kirjoittanut lapsille, nuorille ja aikuisille. Yläkoulumaailmaan sijoittuvan Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset -sarjan 1.osa, Luutarhuri, ilmestyi juuri.

Aino Sutinen

Aino on sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Reppumatkasarjakuvat syntyivät reppumatkailijan kokemuksista Lähi-Idässä ja Etelä-Kaukasiassa.

Taikuri Marko

Marko innostui ensin taikatempuista ja sitten jongleerauksesta. Hän tekee myös koulukiertueita!

Laura Lähteenmäki

Laura on kirjoittanut lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän on ammatiltaan kustannuspäällikkö ja koulutukseltaan äikän ope. 

Jasmin Saarinen

Jasmin Saarinen, Sorin sirkuksen esiintyjä.

Mira Strengell

Mira opiskelee pelitutkimusta. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä pelien parissa kirjastossa.

Ulla Taponen

Ulla on nuoriso-ohjaaja Nokialta, "huipputyyppi", joka haluaa edistää lasten ja nuorten asioita.