Ystäväkirja Ystäväkirja


Annastiina Auvinen

Annastiina vietti kahdeksan kuukautta au pairina Lontoossa. Se oli tähän mennessä hänen elämässään parasta aikaa...

Annastiina AuvinenMinä olen:
Olen Annastiina Auvinen. Tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa kieltenopettajaksi, neljättä vuotta. Vaikka pidän opiskelusta, kaipaan ajoittain Lontooseen, jossa vietin elämäni parhaat kahdeksan kuukautta au pairina ennen kuin pääsin nykyiseen opiskelupaikkaani.

Paras lukemani kirja:
Niitä on niin monia, mutta sanotaan nyt esimerkiksi Caitlin Moranin Naisena olemisen taito. Tämä kirja todella muutti ajatteluani pysyvästi.

Paras katsomani elokuva:
Taas kerran, ei ole yhtä, mutta sanotaan, että koko Taru sormusten herrasta -trilogiaa on katsottu enemmän kuin muistankaan.

Paras kuuntelemani levy:
En ole kova levyjen kuuntelija, joten tämä on helppo: Origin of Symmetry, Muse.

Inhoan:
Hitaita kävelijöitä, sitä kun joku hyräilee jotain kappaletta / laulaa sitä, maiskutusta, ihmisiä jotka kertovat, mutta eivät ikinä kysy, pinaattikeittoa...näitä riittää.

Tykkään:
Tanssimisesta, koirista, englannin kielestä, matkustelusta, Lontoosta, elokuvissa käymisestä yksin. 

Pahin mokani:
Mokia tulee tehtyä aika paljon, mutta yksi joka vieläkin satunnaisesti kummittelee, on kun heitin au pair -aikanani väärinkäsityksen vuoksi host-äidin itse tekemän ison keittokattilallisen pois. Kyllä silloin hävetti, ja hävettää vieläkin.

Nukkumaanmenoaikani:
Pyrin menemään joka ilta nukkumaan klo 23, viikonloppuisin saattaa venähtää, mutta yleisesti ottaen en ole yökukkuja.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
En mä tiiä. Tätä viljelen puheessa todella paljon esittäessäni mielipiteitäni tai ihan muutenkin. Pitäisi sanoa vähemmän, koska sehän vie tavallaan pohjan kaikelta, mitä enemmän sitä sanoo.

Terveisiä faneille:
Suosittelen yksin matkustamista, mielestäni jokaisen tulisi tehdä se ainakin kerran elämässään, se on todella vapauttavaa!

Kiitos, Annastiina!

 

Suositukset

1-2 / 2
390020
Tekijä: Muse, esittäjä
Vuosi: 2001
Aineistolaji: CD
790405
Tekijä: Muse, esittäjä
Vuosi: 2003
Aineistolaji: CD

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 77

Annastiina vietti kahdeksan kuukautta au pairina Lontoossa. Se oli tähän mennessä hänen elämässään parasta aikaa...

Juhlavuoden kunniaksi saimme joulukuun ystäväksi Leena Hämeen, joka syntyi samana vuonna kuin Suomi sai itsenäisyyden. Hän toimi vuoden lottana ja usean vuoden Ylöjärven yhteiskoulun 1. rehtorina.

Ansu on kirjoittanut monenlaisia tekstejä sekä kirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Hänet on palkittu Kirjapöllöllä nuorten kirjasta Päin Porkkalaa.

Kirjailija Salla Simukka haastattelussa Tanskan Aarhusin HAY-festivaaleilla lokakuussa 2017.

Katariina Alongi on kirjoittanut koukuttavan jännittävää Suomeen sijoittuvaa dystopiasarjaa, jonka viimeistä osaa odotamme kiihkeästi. K. K. lupaa lisää jännitystä ja erikoisia käänteitä!

Jani on ammatiltaan nuoriso-ohjaaja. Hän toimii JOPO-ohjaajana Ylöjärvellä.

Maria on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja freelancetoimittaja. Hän sai Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita. Nu kan du praktisera din svenska, nämligen Marias svar är på svenska, som är vårt andra inhemska språk.

Salla on tamperelainen nuortenkirjailija, suomentaja, käsikirjoittaja ja kirjallisuuskriitikko. Sallan Lumikki Anderssonista kertovan kolmiosaisen sarjan käännösoikeudet on myyty 46 maahan. 

Irina Klimova on kesän 2017 Kukkaistyttö. Valoisa ja hymyileväinen nuori nainen haluaa jakaa ympäristöönsä iloa!

Anu on nuortenkirjailija ja toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi nuorille suunnatuista fantasiakirjasarjoistaan.