Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Ystäväkirja
Designed by Freepik

Ystäväkirja

Kyselimme kirjaston ystäviltä kuulumisia Ystäväkirjaan.

Ystäväkirjaan kirjoittaa nyt
Olli Alatalo

Olli on pelisuunnittelija ja -ohjelmoija. Paraikaa hän on mukana suunnittelemassa kirjailija H.P. Lovecraftin maailmaan pohjautuvaa peliä "Tesla vs. Lovecraft".

Minä olen: Olli Alatalo
Olli Alatalo, pelisuunnittelija ja -ohjelmoija. Töissä tamperelaisessa pelifirmassa. Lisäksi olen myös isä, aviomies ja koirantaluttaja.

Paras lukemani kirja:
Tunneäly:lahjakkuuden koko kuva. Kirjoittaja Daniel Goleman on palkittu psykologian tiedekirjoittaja, jonka teokset ovat herättäneet paljon keskustelua tunneälyn tärkeydestä. Itselleni tämä kirja avasi aivan uuden maailman ja antoi hyviä työkaluja itseni ja muiden ihmisten ymmärtämiseen.

Kaunokirjallisuuden puolelta taas nostaisin esiin Ready Player One:in. Kirjassa on onnistuneesti yhdistetty virtuaalitodellisuutta, pelejä ja kasarinostalgiaa.

Paras katsomani elokuva:
The Fountain. Darren Aronofskyn erikoinen, mutta vaikuttava elokuva käsittelee elämää ja kuolemaa. Yksi niitä harvoja elokuvia, joita oikeasti voi katsoa useampaan otteeseen.

Paras kuuntelemani levy:
En ole juuri koskaan kuunnellut musiikki-levyjä, sillä kuuntelemani musiikki harvoin päätyy levylle. Pelien ja elokuvien soundtrackit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Raision kirjastossa oli muuten joskus pelimusiikkikonsertti...*vink vink*.

Inhoan:
Animea. Anteeksi, mutta en vain ymmärrä sitä.

Tykkään:
Tarinoista. Eritoten niistä, joissa käsitellään moraalisesti vaikeita asioita. Haluan, että oma maailmankuvani haastetaan. Pidän siitä kun "pahikset" esitetään inhimillisinä ja syvällisinä hahmoina.
Tykkään myös oppia uusia asioita, vaikkei niistä olisikaan minulle mitään suoranaista hyötyä. Olen melko hyvä tietovisoissa.

Pahin mokani:
Vaikea sanoa, en pidä kirjaa virheistäni. Omasta mielestäni on tärkeää ottaa kiinni omista mokistaan, kantaa niistä vastuunsa ja oppia. Kaikki meistä tekevät virheitä. Ihmisen evoluutiokin on virheiden summa. Jos et tee virheitä, et haasta itseäsi riittävästi.

Nukkumaanmenoaikani:
Puolilta öin. Olen aina ollut iltavirkku.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Se mikä ei tapa, vahvistaa. Kliseistä, mutta siinä on silti hyvä elämänohje. Vaikeudet kasvattavat meitä ja tekevät meistä parempia. Vaikeuksien edessä ei pidä luovuttaa.

Terveisiä faneille:
Maailma ei ole mustavalkoinen. Me jokainen koemme sen eri tavalla.

Kiitos, Olli!

Tallenna

Suositukset
3339982
Tekijä: Cline, Ernest
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Kirja
840326
Vuosi: 2007
Aineistolaji: DVD
314342
Tekijä: Goleman, Daniel
Vuosi: 1997
Aineistolaji: Kirja
Ystäväkirjaan kirjoittaneita
1-10 / 66

Olli on pelisuunnittelija ja -ohjelmoija. Paraikaa hän on mukana suunnittelemassa kirjailija H.P. Lovecraftin maailmaan pohjautuvaa peliä "Tesla vs. Lovecraft".

Maria on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja freelancetoimittaja. Hän sai Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita. Nu kan du praktisera din svenska, nämligen Marias svar är på svenska, som är vårt andra inhemska språk.

Nadjan esikoisteos, nuortenromaani Rambo, voitti vuoden 2015 Finlandia Junior -palkinnon. Siitä on tehty näytelmä. Nadjan toinen ammatti on toimintaterapeutti.

Mari on kirjastonhoitaja ja lastenkirjailija. Hänen uusin kirjansa kertoo Emmasta, jonka salainen toive on saada perhe.

Mike on kirjoittanut nuorten ja aikuisten romaaneja, näytelmiä ja roolipeliteoksia. Roolipelitapahtuma Ropecon on lahjoittanut hänelle Kultainen lohikäärme -elämäntyöpalkinnon. 

Elina Rouhiainen kirjoittaa viimeistä osaa jännittävään ja romanttiseen Susiraja-sarjaansa. Kirjoittamisen välissä hän vastasi kysymyksiimme ja saimme hänestä uuden Ystävän.

Satu on esikoiskirjailija, jonka nuortenkirja vie aikamatkalle 1930-luvun Suomeen. 

Salla on tamperelainen nuortenkirjailija, suomentaja, käsikirjoittaja ja kirjallisuuskriitikko. Sallan Lumikki Anderssonista kertovan kolmiosaisen sarjan käännösoikeudet on myyty 46 maahan. 

Veli-Matti Saarela, Vellu, kertoo trikkausharrastuksestaan ja saavutuksistaan harrastuksen puitteissa. Videoklipestä voi katsella taiturimaista Vellua. Hän on mukana Ian Lanen trikkauksesta kertovassa kirjassa.

Harrin ensimmäinen nuortenkirja Kotitekoisen poikabändin alkeet ilmestyi kesällä 2016. Sitä ennen hän on käsikirjoittanut sekä nuorten että aikuisten kotimaisia tv-sarjoja. Mieluisin ja ensimmäinen on "Rakastuin mä luuseriin",viimeisin oma juttu on "Mun ainoot 30 minsaa".