Kirjatti lukee vatsallaan maaten

Varhaiskasvattajille

Kirjatin kanssa lukemaan

Lukutaidolle luodaan pohja jo ennen kouluikää tarjoamalla lapselle kielellisesti monipuolinen ja innostava ympäristö. Tässä varhaiskasvatuksella on tärkeä rooli. Näille sivuille on koottu materiaalia tukemaan lukukasvatusta, joka antaa lapselle tärkeitä eväitä elämään.

Kirjalistat auttavat löytämään lukemista

Alta löydät kirjalistoja monista aihepiireistä, jotka liittyvät alle kouluikäisten arkeen ja varhaiskasvatussuunnitelmiin. Mukana on aiheita dinosauruksista vuodenaikoihin ja avaruudesta tunteisiin. Listat on koottu varhaiskasvatuksen lukuhetkiä ajatellen, mutta niistä löytyy hyviä vinkkejä kaikille muillekin lasten kanssa lukeville.

Lukudiplomi kannustaa yhteisiin lukuhetkiin

Tulostettaviin materiaaleihin kuuluu päivähoidon oma lukudiplomi, joka kannustaa yhteisiin lukuhetkiin matalalla kynnyksellä. Se on tarkoitettu täytettäväksi päivähoidossa ja annettavaksi lapsen mukana kotiin, kun viisi hauskaa lukemiseen liittyvää puuhaa on tehty. Kirjastoon diplomia ei palauteta.

Juliste juhlistaa luettuja kirjoja

Voit tulostaa ryhmällesi veikeän Kirjatti-julisteen, johon yhdessä luetut kirjat saa hauskasti esille väritettävien kirjankuvien avulla. Kun kiinnitätte julisteen näkyvälle paikalle, vanhemmat näkevät helposti mitä kirjoja olette yhdessä lukeneet.

Mitä ja miksi

Lukeminen osaksi päivähoidon arkea (pdf)

Tiivis tietopaketti päivähoidossa lukemisen merkityksestä ja PIKI-kirjastojen palveluista varhaiskasvattajille.

Lisää vinkkejä

Kirjatti-logo

Kirjatin perhelukudiplomin kirjalistat sisältävät laajan valikoiman lastenkirjallisuutta teemoittain koottuna, ja se on saatavana kätevänä mobiilisovelluksena.

Seuraa Kirjattia Instagramissa tai Facebookissa @kirjatinkirjavinkit.

Katso lukuvinkkejä myös verkkokirjaston muilta Lapset-sivuilta.

Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Pääkirjasto Metson lasten ja nuorten osasto
lapset.metso(at)tampere.fi

Sovelluksen tekninen suunnittelu ja toteutus
Miika Koskela

Kirjatti-piirrokset
Noora Katto