Varhaiskasvattajille

Kirjatin kanssa lukemaan

Lukutaidolle luodaan pohja jo ennen kouluikää tarjoamalla lapselle kielellisesti monipuolinen ja innostava ympäristö. Tässä varhaiskasvatuksella on tärkeä rooli, ja näille sivuille on koottu materiaalia yhteisten lukuhetkien tueksi.

Täältä löydät kirjalistoja monista aihepiireistä, jotka liittyvät alle kouluikäisten arkeen tai varhaiskasvatussuunnitelmiin. Mukana on aiheita dinosauruksista vuodenaikoihin ja avaruudesta tunteisiin. Listat on koottu varhaiskasvatuksen lukuhetkiä ajatellen, mutta niistä löytyy hyviä vinkkejä kaikille muillekin lasten kanssa kirjan parissa viihtyville.

Lisää materiaaleja tulossa

Sivuille on tulossa lähiaikoina vielä paljon muuta mukavaa ja hyödyllistä, esimerkiksi yhteisiin lukuhetkiin kannustava, varhaiskasvatusryhmille suunnattu lukudiplomi sekä veikeä Kirjatti-juliste, johon yhdessä luetut kirjat saa hauskasti esille. Kannattaa siis tulla myöhemmin kurkkaamaan, mitä kaikkea Kirjatti tarjoaa varhaiskasvatuksen tueksi! Yhteiset lukuhetket antavat lapselle tärkeitä eväitä elämään.

Lisää vinkkejä

Kirjatin perhelukudiplomin kirjalistat sisältävät laajan valikoiman lastenkirjallisuutta teemoittain koottuna, ja se on saatavana kätevänä mobiilisovelluksena.

Seuraa Kirjattia Instagramissa tai Facebookissa @kirjatinkirjavinkit.

Katso lukuvinkkejä myös verkkokirjaston muilta Lapset-sivuilta.

Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Pääkirjasto Metson lasten ja nuorten osasto
lapset.metso(at)tampere.fi

Sovelluksen tekninen suunnittelu ja toteutus
Miika Koskela

Kirjatti-piirrokset
Noora Katto