Kun oppiminen ei suju

Kun lapsi ei opi lukemaan tai laskemaan sujuvasti, saattaa olla kyse oppimisvaikeudesta. Tärkeää on olla lapsen tukena ja kannustaa. Kaikille löytyy oma tapa oppia, mutta sinnikkyyttä se voi vaatia.

Lapsellani on oppimisvaikeuksiaLapsellani on oppimisvaikeuksia

Tämän kirjan avulla vanhemmat oppivat tunnistamaan ja ymmärtämään oppimiseen liittyviä ongelmia, kuten kielellisiä oppimisvaikeuksia, tarkkaavaisuushäiriöitä ja hahmotusvaikeuksia. Vanhemmat saavat tietoa, mistä etsiä apua ja miten saada kodin ulkopuolista tukea lapselle. Kirjassa käsitellään myös haasteita, joita oppimisvaikeudet aiheuttavat lapsen itsetunnolle sekä vanhemmuudelle.

Minullako oppimisvaikeuksia?

Minullako oppimisvaikeuksia?

Tämä kirja on tarkoitettu nuorille erilaisille oppijoille, heidän vanhemmilleen ja nuorten kanssa työskenteleville. Kirja on selkeä ja melko vähän tekstiä sisältävä tietopaketti nuorten oppimisvaikeuksista. Kirjasta löytyy myös nuorten omia vinkkejä sekä kokemuksia haasteista ja onnistumisista. Kirjassa esitellään lisäksi monenlaisia erilaisia tapoja ja strategioita oppia.

Tyhmästä ja laiskasta EinsteiniksiTyhmästä ja laiskasta Einsteiniksi – Näin autat lukivaikeuksista

Tämä teos on jo hieman vanhempi – uusin painos on vuodelta 2003. Kirja tarjoaa kuitenkin hyviä käytännön vinkkejä oppimisvaikeuksien ylittämiseen. Kirjan kappale 5 on kokonaan omistettu erilaisen oppijan tukena oleville vanhemmille. Lisäksi kirjasta löytyy erilaisia tehtäviä ja harjoituksia lapsille, joilla on oppimisvaikeuksia.

Apuvälineitä erilaisen oppijan arkeen

Apuvälineitä erilaisen oppijan arkeen

Äänikirjasta älykynään, läppäristä lankakerään, nauhurista navigaattoriin. Nämä kaikki ja monet muut välineet tuovat apua erilaisen oppijan arkeen. Tämä kirja on ensimmäinen nimenomaan lukivaikeuksisen arjen apuvälineitä esittelevä kirja Suomessa. Kirja sisältää monia apuväline-esittelyjä ja arjen tarinoita apuvälineiden käytöstä. Lisäksi kirjassa on osio teitokoneella käytettävistä harjoitusohjelmista.

Terhi Huttunen, Pälkäneen kirjasto 1/2020

Suositellut teokset

1-4 / 4

Kirjanmerkki-podcast Kirjanmerkki-podcast

Kirjanmerkki-podcastin kuudennessa jaksossa selvitetään, minkälaista pienelle lapselle lukeminen on ja miksi se on tärkeää. Aiheesta keskustelevat 1,5-vuotiaat Miska ja Aapeli sekä Miskan äiti Nora ja Aapelin isä Teemu. Mukana myös Lukukeskuksen Emmi Jäkkö.

Lukukoirat Lukukoirat

Lue myös nämä

1-15 / 55

Kun oppiminen ei suju

Kun lapsi ei opi lukemaan tai laskemaan sujuvasti, saattaa olla kyse oppimisvaikeudesta. Tärkeää on olla lapsen tukena ja kannustaa. Kaikille löytyy oma tapa oppia, mutta sinnikkyyttä se voi vaatia.

Miten pärjätä teinin kanssa?

Murrosikä on usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille ja joskus koko perheelle. Näistä uusista ja uudehkoista kirjoista löydät apua siihen, miten pystyt tukemaan nuorta teini-iän kuohujen yli ja pärjäämään nuoren rinnalla haastavissa tilanteissa.

Seikkailulle lisättyyn todellisuuteen!

Viime vuosina on ilmestynyt kirjoja, joissa on lisättyä todellisuutta. Lisättyä todellisuutta tarkastellaan sovelluksella älypuhelimen tai tabletin näytöltä ja se syventää ja laajentaa lukukokemusta. Lähde yhdessä lapsen kanssa seikkailulle, jossa tarina herää eloon!

Reseptejä rauhoittumiseen

Rauhoittuminen voi joskus olla lapselle hankalaa. Usein siihen tarvitaan aikuisen apua. Lapsen rauhoittumistaitoja voi kehittää myös mindfulness-menetelmillä, joita on kehitetty lapsillekin.

Hassutellaan!

Aina ei tarvitse olla järkevää tekemistä, välillä voi vähän löysätä pipoa ja tehdä koko perheellä kaikkea hauskaa! Täältä löydät kivoja sanaleikkejä, kuva-arvoituksia ja hauskoja pelejä sekä leikkejä.

Meille tulee vauva!

Uusi sisarus on lapselle suuri muutos. Vauvan tulo saattaa aiheuttaa lapselle ilon lisäksi pelkoa, mustasukkaisuutta ja lukuisia muitakin tunteita. Näiden kirjojen avulla voi käsitellä lapsen tuntoja uudesta vauvasta.

Vuoden 2018 lastenmusiikin parhaat

Tässä valikoima vuonna 2018 julkaistuja lastenlevyjä.

12 hienointa kuvakirjaa ja satua vuodelta 2018

Kurkista kuva- ja satukirjojen maailmaan! Vuosi 2018 toi mukanaan monia vaikuttavia tarinoita, jotka tempaavat koko perheen mukaansa.

Lasten tietokirjoja vuodelta 2018

Vuonna 2018 ilmestyi kiinnostavia ja hauskoja lasten tietokirjoja monesta eri aiheesta. Tässä kaksitoista lukuvinkkiä, kysy kirjastosta lisää kivaa luettavaa.

Vapaaksi stereotypioista - kirjoja nuorille

Nuortenkirjoja sukupuolten moninaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta ja erilaisuudesta

Musiikkia vauvaperheille

Loru-, laulukirja- ja cd-levysuositukset vauvaperheille

Lue lapselle

Neuvolaesitteen lukusuosituksia ääneenlukemiseen.

Loruleikkejä vauvalle

Jo ihan pienelle vauvalle voi ja kannattaa lorutella.

Iltasatu kutsuu - päivän paras hetki koittaa

Onko iltakirjan lukutuokio unohtunut? Palataan siis hyvään tapaan rauhoittua illalla lapsen nukkumaanmenon  aikaan!

Lastenkirjaklassikkoja ääneen luettavaksi

Nyt on hyvä aika perheen yhteisiin lukuhetkiin! Uutuuskirjojen ohessa kannattaa muistaa vanhoja kunnon klassikkoja, joita löytyy ainakin kirjastoista.