Vanhemmille Vanhemmille


Vinkkejä yhdessä taiteiluun, rakenteluun ja muuhun puuhasteluun. Suosituksia  myös aloittelevalle lukijalle sopivista kirjoista ja lastenmusiikista. Lue lapselle - ja Lue ryhmälle -artikkeleissa voit tutustua kirjoihin, jotka sopivat ääneen luettaviksi.

Ollaan yhdessä ja käydään kirjastossa

1-10 / 30

Näiden hauskojen ja värikkäiden kirjojen avulla innostat lasta puhumaan, tunnistamaan asioita, esineitä ja käsitteitä sekä samalla löytämään kirjojen viehätyksen.

Lukutaidon merkitystä lapselle ei voi korostaa liikaa. Silti lukuinnostuksen herättäminen ei ole aina helppo tehtävä.

Muumeja joka paikassa! Mikä on minun muumihahmoni? Pitäisikö vihdoinkin lukea muumikirja?

Jo ihan pienelle vauvalle voi ja kannattaa lorutella.

Lukemista opetteleville lapsille parhaita ovat tikkukirjaimin kirjoitetut, tavutetut ja vain vähän tekstiä sisältävät kirjat. Poimi täältä kirjavinkkejä lukemista aloittelevalle lapselle.

Kun lapsi on juuri oppinut lukemaan, voi tavutetuista kirjoista siirtyä vähitellen hieman haastavampiin helppolukuisiin kirjoihin, joissa on paljon kuvitusta ja suhteellisen vähän tekstiä. Esittelemme tässä uusimpia ja suosituimpia helppolukuisia kirjasarjoja jokaiseen makuun.

Uutta ja mukavaa kuultavaa perheen pienimpien musiikkihetkiin.

Heitämme päivittäin roskiin tavaraa, joka on jo täyttänyt tarkoituksensa. Tarkoitus on voinut olla elintarvikkeiden säilytys tai särkyvän tavaran suojaaminen. Nämä roskat voivat olla aarre, joita käyttämällä haastamme mielikuvituksen keksimään uuden tarkoituksen vanhoille vanukaspurkeille, paperihylsyille, pahvilaatikoille ja monelle muulle pois heitettävälle materiaalille.

Kirjojen avulla on hyvä yhdessä lapsen kanssa pohtia syntymän ja kuoleman kaltaisia suuria kysymyksiä.

Kirjastosta saa paljon kivoja vinkkejä lasten ja aikuisten yhteisiin liikuntahetkiin. Kurkista ehdotuksia erilaisiin sisä- ja ulkoleikkeihin, joiden parissa aika kuluu rattoisasti!

Koululaisten vanhemmille

1-5 / 10