Vanhemmille Vanhemmille

Vinkkejä yhdessä taiteiluun, rakenteluun ja muuhun puuhasteluun. Suosituksia  myös aloittelevalle lukijalle sopivista kirjoista ja lastenmusiikista. Lue lapselle - ja Lue ryhmälle -artikkeleissa voit tutustua kirjoihin, jotka sopivat ääneen luettaviksi.

Ollaan yhdessä ja käydään kirjastossa

1-10 / 24

Muumeja joka paikassa! Mikä on minun muumihahmoni? Pitäisikö vihdoinkin lukea muumikirja?

Luokalle tai muulle ryhmälle luettavia kirjoja.

Neuvolaesitteen lukusuosituksia ääneenlukemiseen.

Alle kouluikäiset pojat ovat aivan dinosaurusten lumoissa. Into on huipussaan 5-6-vuotiailla, joista monet ovat käyneet tarkkaan läpi kaikki kirjaston kymmenet dinosaurustietokirjat.

Esittelyssä nalleaiheisia kuvakirjoja.

Lukemista opetteleville lapsille parhaita ovat tikkukirjaimin kirjoitetut, tavutetut ja vain vähän tekstiä sisältävät kirjat. Poimi täältä kirjavinkkejä lukemista aloittelevalle lapselle.

Kesällä on mukava kokeilla yhdessä perinteisiä puuhia ja leikkejä

Nyt on hyvä aika perheen yhteisiin lukuhetkiin! Uutuuskirjojen ohessa kannattaa muistaa vanhoja kunnon klassikkoja, joita löytyy ainakin kirjastoista.

Lasten kuvakirjoja riitelystä ja sovinnosta.

Muuttolintulapsia ja sisukkaita muurahaisia - vertauskuvia riittää, kun lastenkirjoissa kerrotaan surullisista aiheista. Lapset selviytyvät maailmamme mullistuksista joustavuutensa,mielikuvituksensa ja turvallisten aikuisten hoivan avulla. Uusia ystäviä ei koskaan ole liikaa!

Koululaisten vanhemmille

1-5 / 10