Vanhemmille Vanhemmille

Vinkkejä yhdessä taiteiluun, rakenteluun ja muuhun puuhasteluun. Suosituksia  myös aloittelevalle lukijalle sopivista kirjoista ja lastenmusiikista. Lue lapselle - ja Lue ryhmälle -artikkeleissa voit tutustua kirjoihin, jotka sopivat ääneen luettaviksi.

Ollaan yhdessä ja käydään kirjastossa

1-10 / 25

Kirjojen avulla on hyvä yhdessä lapsen kanssa pohtia syntymän ja kuoleman kaltaisia suuria kysymyksiä.

Kirjastosta saa paljon kivoja vinkkejä lasten ja aikuisten yhteisiin liikuntahetkiin. Kurkista ehdotuksia erilaisiin sisä- ja ulkoleikkeihin, joiden parissa aika kuluu rattoisasti!

Lukisit edes kirjaa;  taas se lukee vain sarjakuvia; et sitten lainaa yhtään sarjakuvaa! – yhdistelmä lapset ja sarjakuvat herättää vieläkin ärtymystä.

Heitämme päivittäin roskiin tavaraa, joka on jo täyttänyt tarkoituksensa. Tarkoitus on voinut olla elintarvikkeiden säilytys tai särkyvän tavaran suojaaminen. Nämä roskat voivat olla aarre, joita käyttämällä haastamme mielikuvituksen keksimään uuden tarkoituksen vanhoille vanukaspurkeille, paperihylsyille, pahvilaatikoille ja monelle muulle pois heitettävälle materiaalille.

Koulun alku on lapselle suuri elämänmuutos. Jos uusi elämäntilanne jännittää, kirjallisuudesta voi löytyä apua.

Onko iltakirjan lukutuokio unohtunut? Palataan siis hyvään tapaan rauhoittua illalla lapsen nukkumaanmenon  aikaan!

Lasten kanssa voi viettää yhteistä aikaa hoitamalla puutarhaa. Innokkaat pikkupuutarhurit kastelevat ja kylvävät siemeniä, haravoivat ja kitkevät rikkaruohoja.

Nyt sotketaan sormet maaliin, kaivetaan paperit, sakset ja kankaat esiin. Pihalla tai verstaalla voi nikkaroida vaikka lintulaudan talvea varten. Syyspäivien iloksi pystytetään ihana maja!

Tutustu kirjastonhoitajan suosituksiin!

Kiehtovatko valloittavat kuvat yöstä? Nämä kirjat ruokkivat mielikuvitusta.

Koululaisten vanhemmille

1-5 / 10