Avuksi vanhemmuuteen

Urheilu on hauskaa!

Liikunnan riemua kuvakirjoissa. 

Liikunta tekee hyvää! Lapsen kanssa voi jo pienestä pitäen tutustua erilaisiin urheilulajeihin - ilon kautta, totta kai. Monissa kuvakirjoissakin riittää liikettä ja vipinää. 

Kansikuva Urheilu on hauskaa.Ole Könnecken Urheilu on hauskaa esittelee erilaisia urheilulajeja leppoisan humoristisesti. Kirjassa käydään läpi niin tutumpia kuin hieman harvinaisempiakin liikuntaharrastuksia. Jääkiekko on hieno laji mutta rajuimmasta päästä, mäkihyppy puolestaan sangen korkealentoista! Kaikkia lajeja yhdistää liikunnan riemu. Mainion suomennokseen kirjaan on laatinut lastenrunoistaan tuttu Jukka Itkonen, ja vekkulissa kuvituksessa riittää tutkittavaa moneksi lukukerraksi.

Pieni urheilukirja kansikuva.Mauri Kunnaksen kuvituksia kuhisevassa Pienessä urheilukirjassa päästään kurkistamaan monen eri lajin maailmaan kaikkein pienimmillekin helposti lähestyttävällä tavalla. Kuvat ovatkin poimintoja hieman tuhdimmasta sisarteoksestaan, Suuresta urheilukirjasta. Tietoa löytyy silti aivan riittävästi ensimmäisen liikuntakärpäsen puremaan. Kenties näistä löytyy jo jokin suosikki, jota voi sopivassa vaiheessa kokeilla. 

Mikko Murina, kenttien kuningas kansikuvaMonen perheen suosikiksi noussut Mikko Murina on tällä kertaa Kenttien kuningasKun karhukuoma ja kumppanit ottavat osaa vauhdikkaaseen futisotteluun, mitä tahansa voi tapahtua. Vuorenvarmaa on ainoastaan, että matsista kehkeytyy hyvin hilpeä urheilutapahtuma. 

Noksu urheilee kansikuva. Myös Pikku Kakkosesta nähdystä animaatiosarjasta tuttu Noksu urheilee. Mainio nokkaeläin ryhtyy hakemaan hikeä pintaa pienen mehiläisystävänsä Nupin kanssa. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää kaunista kesäpäivää! Yleisurheilukentällä päädytään kiperiinkin tilanteisiin, mutta yhdessä niistäkin selvitään. Kisan voitolla ei ole niinkään väliä, mutta reilusta pelistä ei tingitä! Kirja on saatavilla perinteisen version lisäksi E-äänikirjana. 

Minttu urheilee kansikuva.

Monta sukupolvea hurmannut Minttu päättää aloittaa liikuntaharrastuksen. Minttu urheilee mielessään vain ja ainoastaan ykkössija kaikissa kilpailuissa, mutta veli Ville ei voittamisesta välitä. Hän kun tutkiskelee urheillessaan samalla kaikkea mielenkiintoista mitä vastaan tulee. Muillakin perheenjäsenillä on urheiluharrastuksia napatanssista shakkiin, vaikkei Minttu olekaan varma, voiko lautapeliä laskea liikunnaksi. Pian huomaa Minttukin, ettei voittoakin tärkeämpää on se, että kaikilla on kivaa!

 

Merita Ronkainen, Tampereen kaupunginkirjasto 5/2021

 

Suositukset

1-5 / 5
4212512
Kirja:Urheilu on hauskaa:2018 Kirja
Tekijä: Könnecke, Ole, kirjoittaja, taiteilija
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
4660231
Kirja:Mikko Murina, kenttien kuningas:2020 Kirja
Tekijä: Napp, Daniel, kirjoittaja, taiteilija
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
3966563
Kirja:Pieni urheilukirja:2017 Kirja
Tekijä: Kunnas, Mauri, kirjoittaja, taiteilija
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja
3880330
Kirja:Noksu urheilee:2016 Kirja
Tekijä: Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
3193882
Kirja:Minttu urheilee:2012 Kirja
Tekijä: Harjanne, Maikki
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Kirja

Lue myös nämä

1-15 / 67

Urheilu on hauskaa!

Liikunnan riemua kuvakirjoissa. 

Luontoon lapsen kanssa!

Jokaiselle tekee hyvää jättää välillä sisäleikit ja ruudut kotiin ja lähteä lähiluontoon leikkimään, liikkumaan ja seikkailemaan. Luontoretkelle ei tarvita mukaan leluja, luonnosta löytyy kaikkea hauskaa. Nappaa mukaan sopivimmat kirjavinkit luontoretkelle täältä.

Kavioiden kopsetta kuvakirjoissa

Tutustu näihin hevosaiheisiin kuvakirjoihin.

Vilman ja mummin lukulista

Vuoden 2020 hiihtolomalla meiltä jäi 6-vuotiaan tyttärentyttäreni kanssa kirja kesken. Päätin lukea kirjan puhelimessa ääneen loppuun. Sitten tuli korona ja yhteiset lukuhetket jäivät tavaksi. Niinpä olen lukenut ekaluokkalaiselle tytölle iltaisin kirjoja. Joka iltainen lukutuokio on ylläpitänyt luontevasti kiinteää suhdetta mummin ja lapsenlapsen välillä. Samalla tulee keskusteltua kirjoista, sanoista ja päivän tapahtumista. Ääneen lukeminen on helppo, halpa ja hauska tapa selättää koronan aiheuttamaa ikävää.

Kamalan ihana sisaruus

Sisarukset rikastuttavat elämää lapsuudesta aikuisuuteen ja aina vanhuuteen asti. Sisaruus kasvattaa monella tapaa. Riidoilta ei voi välttyä. On tärkeää kuitenkin muistaa sopia ja ottaa huomioon sisarusten erilaiset ominaisuudet.

Herkkuja ja höpsöttelyä

Kirjoja maistelua ja omatoista ruokailua opetteleville perheille.

Saduta lastasi

Sadutus on yksi hienoimmista suomalaisista aineettomista keksinnöistä. Se vahvistaa lapsen itsetuntoa. Sadutuksen myötä lapsi rohkaistuu ja harjaantuu myös muissa tilanteissa kertomaan ajatuksiaan ja ilmaisemaan itseään. Sadutuksessa lapselle on tärkeää huomata, että hän tulee kuulluksi ja arvostetuksi.

Lue vauvalle

Lapsen vilkkain kielellinen kehitysvaihe alkaa jo puolen vuoden iässä. Vaikkei vauva itse vielä puhetta tuotakaan, vanhemman puheen rytmi ja äänenpainot painuvat mieleen.

Lue lapsenlapselle!

Poikkeusaikana isovanhempien yhteydenpito lapsenlapsiin voi olla haastavaa. Lapset eivät usein ole monisanaisia puhelimessa, eikä juttu ehkä luista kuten tavallisesti tavattaessa. Jotkut isovanhemmat ovat ryhtyneet lukemaan lapsenlapsilleen kirjoja videopuheluissa. Tässä muutamia vinkkejä kivoista lastenkirjoista, joissa isovanhemmat seikkailevat lasten kanssa.

Kevennä lapsesi huolireppua

Lapsuuden pitäisi olla ihanaa, huoletonta aikaa. Silti jotkut lapset ovat taipuvaisia murehtimaan asioita. Liika murehtiminen vie lapsen voimia ja aiheuttaa alakuloisuutta ja ahdistusta. Vaikka lapsen huoli kuulostaisi täysin epätodelliselta, ei huolta saa mitätöidä, vaan siitä kannattaa puhua lapsen kanssa.

Leiki ja liiku - verkkovinkkejä

Verkosta löytyy hyviä vinkkejä lasten kanssa touhuamiseen, yhteisiin kesäpuuhiin ja liikkumiseen luonnossa.

Tunnetaitoja lapsille

Pienillä lapsilla on paljon tunteita ja ne näkyvät sekä kuuluvat! Lapsen on tärkeää tietää, että kaikki tunteet ovat sallittuja. Tunteista voi puhua, niihin kannattaa tutustua ja niitä voi myös oppia itse säätelemään. Yhteistä tässä esitellyille tunnetaitokirjoille on, että ne hyödyntävät positiivista psykologiaa.

Eskariin!

Mietityttääkö eskariin meno pientä viskaria? Pitäisikö esikouluun valmistautua? Lapsen kera lukiessa eskariaiheisia kirjoja aiheeseen voi tutustua turvallisesti yhdessä etukäteen ja jännityskin saattaa hälvetä.

Kun oppiminen ei suju

Kun lapsi ei opi lukemaan tai laskemaan sujuvasti, saattaa olla kyse oppimisvaikeudesta. Tärkeää on olla lapsen tukena ja kannustaa. Kaikille löytyy oma tapa oppia, mutta sinnikkyyttä se voi vaatia.

Miten pärjätä teinin kanssa?

Murrosikä on usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille ja joskus koko perheelle. Näistä uusista ja uudehkoista kirjoista löydät apua siihen, miten pystyt tukemaan nuorta teini-iän kuohujen yli ja pärjäämään nuoren rinnalla haastavissa tilanteissa.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu