Vanhemmille Vanhemmille


Kipin kapin potalle!

Olisiko jo aika heittää hyvästit vaipoille? Täältä löydät lukuvinkkejä pottaharjoittelun tueksi. Joukossa on yksi kasvatuskirja vanhemmille ja loput ovat kuvakirjoja lapsen kanssa yhdessä luettavaksi.

Pottatreenit, kansikuvaPottatreenit

Pottatreenit on tiettävästi ainoa 2000-luvulla suomeksi ilmestynyt vanhemmille tarkoitettu kasvatuskirja. Kirjassa neuvotaan muun muassa mistä tiedät, kun lapsesi on valmis aloittamaan pottaharjoittelun.

Kirjasta löydät myös vanhempien kokemuksia, asiantuntijoiden mielipiteitä sekä kysymyksiä ja vastauksia siisteyskasvatuksen ongelmiin.

Teoksen kansikuvaKissanpissa

Kusti-kissa saa isältään hassun potan, joka lähtee karkuun. Kun potta saadaan kiinni, Kusti lirauttaa kissanpissan onnistuneesti pottaan! Tässä kirjassa on raikkaat värit ja reipas, humoristinen ote.

Hauskassa kuvituksessa vilahtelevat pullantuoksuinen koti-isä, kaksosiaan imettävä possuäiti ja Kusti-kissan kestovaipat.

Teoksen kansikuvaPete ja Pulmu: Lätäkkö lattialla

Voi sentään! Pete ja Pulmu ovat niin keskittyneitä leikkeihinsä, että Petelle sattuu vahinko. Pulmu lohduttaa Peteä: ”Kaikille sattuu vahinkoja.” Ystävykset selviytyvät hienosti nolosta tilanteesta.

Teoksen kansikuvaPotalla

Kun on pissahätä, on mentävä! Mutta minne? Riemukas pienille tarkoitettu pahvikirja kertoo siitä, kuinka taapero onnistuu potalla.

Teoksen kansikuvaOona ja Eetu: Ei hätää!

Eetu on niin iso, että käy itse jo vessanpöntöllä, vaikka vahinkojakin välillä sattuu. Eetu haluaa ostaa pikkusiskolleen Oonalle potan ja niin hän alkaa opettaa Oonaa potalle.

Teoksen kansikuvaPikkukarhun uusi potta

Pikkukarhu opettelee käyttämään uutta pottaansa Pupujussi-pehmon kanssa. Välillä sattuu vahinkoja, mutta sitten äiti keksii keinon, joka tepsii!

Teoksen kansikuvaPrinsessa Paulan potta

Aluksi Paulasta tuntuu oudolta istua potalla, mutta sitten hän tottuu siihen ja saa valita ison tytön pikkuhousut. Ensin onnistuu pottaan pissiminen ja lopulta myös kakkiminen. Napista painamalla kuulet kannustuksia. Eläköön Paula! Täysin vastaava kirja pojille on Piraatti-Paten potta.

Teoksen kansikuvaKaikki pienet potalle!

Kesken eväsretken tulee pissahätä pupulle. Nyt kipin kapin potalle! Porukasta moni muukin huomaa, että pissattaa. Katso, ketkä kaikki pottaa kohti vaeltaa. Vaan kuka puuttuu joukosta?

Teksti: Terhi Huttunen, Pälkäneen kirjasto 3/2018

Suositellut teokset

590165
Kirja:Pottatreenit : lapsen siisteyskasvatus:2003
Tekijä: Gilbert, Jane
Vuosi: 2003
3462727
Kirja:Oona ja Eetu : ei hätää!:2013
Tekijä: Kirkkopelto, Katri
Vuosi: 2013
3481243
Kirja:Piraatti-Paten potta : pottaharjoittelua pojille:2013
Tekijä: Pinnington, Andrea, kirjoittaja
Vuosi: 2013
3481244
Kirja:Prinsessa Paulan potta : pottaharjoittelua tytöille:2013
Tekijä: Pinnington, Andrea
Vuosi: 2013
3892770
Kirja:Kaikki pienet potalle!:2016
Tekijä: Lloyd-Jones, Sally, kirjoittaja
Vuosi: 2016
3081588
Kirja:Pikkukarhun uusi potta:2011
Tekijä: Corderoy, Tracey
Vuosi: 2011
3124877
Kirja:Lätäkkö lattialla:2011
Tekijä: Scheffler, Axel
Vuosi: 2011
3205730
Kirja:Potalla:2012
Tekijä: Patricelli, Leslie
Vuosi: 2012
915151
Kirja:Kissanpissa:2011
Tekijä: Syväjärvi, Annastiina
Vuosi: 2011

Lue myös nämä

1-15 / 40

Musiikkia vauvaperheille

Loru-, laulukirja- ja cd-levysuositukset vauvaperheille

Kipin kapin potalle!

Olisiko jo aika heittää hyvästit vaipoille? Täältä löydät lukuvinkkejä pottaharjoittelun tueksi. Joukossa on yksi kasvatuskirja vanhemmille ja loput ovat kuvakirjoja lapsen kanssa yhdessä luettavaksi.

Parhaat lastenkertomukset ja helppolukuiset 2017

Millaisia lastenkertomuksia ja helppolukuisia kirjoja ilmestyi vuonna 2017? Tutustu kahteentoista hauskaan, koskettavaan ja jännittävään teokseen! Esiteltyjen kirjojen lisäksi viime vuonna ilmestyi paljon kivoja lastenkirjoja, kysy lisää lukuvinkkejä kirjastosta!

10 vuoden 2017 satu- ja runokirjaa

Onko vaikea keksiä mitä yhdessä luettaisiin? Vuonna 2017 satu- ja runohyllyihin ilmestyi monta hienoa teosta yhteisiin lukuhetkiin. Katso mitkä kymmenen kirjaa erottuivat edukseen!

Top 6 nuorten tietokirjat

Vuonna 2017 ilmestyi monenlaisia nuorten tietokirjoja. Suosittuja teemoja olivat mm. unelmien saavuttaminen ja idolien fanikirjat. Mitkä kirjat olivat kuitenkin niitä kiinnostavimpia? Tutustu Top 6 kirjalistaan!

Nuortenkirjoja vuodelta 2017

Joko olet ehtinyt tutustua näihin hauskoihin, jännittäviin ja liikuttaviin nuortenkirjoihin, jotka ilmestyivät vuonna 2017? Tässä sinulle 12 lukuvinkkiä. Eivätkä tässä ole edes kaikki. Paljon muitakin hyviä kirjoja ilmestyi viime vuonna. Kysy lisää lukuvinkkejä omasta kirjastostasi!

Lastenmusiikkia vuodelta 2017

Vuonna 2017 ilmestyi jälleen kerran vähemmän lastenmusiikkia kuin aiempina vuosina, mutta laatu oli timanttia! Tässä seitsemän omaa omaa suosikkiani.

Tietokirjoja vuodelta 2017

Millaisia lasten tietokirjoja ilmestyi vuonna 2017? Tutustu kahteentoista kiinnostavaan teokseen. Viime vuonna ilmestyi kivoja ja hienoja tietokirjoja monesta eri aiheesta, kysy lisää lukuvinkkejä kirjastosta.

10 kuvakirjaa vuodelta 2017

Vuonna 2017 julkaistiin jälleen valtava määrä kuvakirjoja, jotka kiehtoivat, koskettivat ja kutkuttelivat nauruhermoja. Kurkkaa kymmenen kirjan kooste vuoden kiinnostavimmista tapauksista!

Salsamadot ja pääjalkaiset: uusia lauluja lapsille

Uutta ja mukavaa kuultavaa perheen pienimpien musiikkihetkiin.

Kaveritaitoja pienille

Ystävyys edellyttää kaveritaitoja ja jokainen joutuu opettelemaan niitä lapsuudessaan. Tästä jutusta löydät kirjavinkkejä, joista voit saada apua lapsesi kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Perheen pienimmille sanoja, kuvia, ääntä!

Näiden hauskojen ja värikkäiden kirjojen avulla innostat lasta puhumaan, tunnistamaan asioita, esineitä ja käsitteitä sekä samalla löytämään kirjojen viehätyksen.

Lukuinnostusta etsimässä

Lukutaidon merkitystä lapselle ei voi korostaa liikaa. Silti lukuinnostuksen herättäminen ei ole aina helppo tehtävä.

Muumeista on moneksi

Muumeja joka paikassa! Mikä on minun muumihahmoni? Pitäisikö vihdoinkin lukea muumikirja?

Loruleikkejä vauvalle

Jo ihan pienelle vauvalle voi ja kannattaa lorutella.