Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

Vanhemmille ja kasvattajille
Designed by Freepik

Vanhemmille

Vinkkejä yhdessä taiteiluun, rakenteluun ja muuhun puuhasteluun. Suosituksia  myös aloittelevalle lukijalle sopivista kirjoista ja lastenmusiikista. Lue lapselle - ja Lue ryhmälle -artikkeleissa voit tutustua kirjoihin, jotka sopivat ääneen luettaviksi.

Ollaan yhdessä ja käydään kirjastossa
1-10 / 31

Luokalle tai muulle ryhmälle luettavia kirjoja.

Neuvolaesitteen lukusuosituksia ääneenlukemiseen.

Alle kouluikäiset pojat ovat aivan dinosaurusten lumoissa. Into on huipussaan 5-6-vuotiailla, joista monet ovat käyneet tarkkaan läpi kaikki kirjaston kymmenet dinosaurustietokirjat.

Esittelyssä nalleaiheisia kuvakirjoja.

Esittelyssä helppolukuisia kirjasarjoja: Tähtilukija, Ullakkokirjasto, Varttikirjat, Werneri, Iso-Werneri, Vihreä varis ja Vikkelä virtahepo. Juttusarjan viides osa.

Muumeja joka paikassa! Mikä on minun muumihahmoni? Pitäisikö vihdoinkin lukea muumikirja?

Lukemista opetteleville lapsille parhaita ovat tikkukirjaimin kirjoitetut, tavutetut ja vain vähän tekstiä sisältävät kirjat. Poimi täältä kirjavinkkejä lukemista aloittelevalle lapselle.

Kesällä on mukava kokeilla yhdessä perinteisiä puuhia ja leikkejä

Esittelyssä helppolukuisia kirjasarjoja: Minäpä luen itse, Opin lukemaan, Osaan jo lukea, osaan lukea itse ja Suihkari. Juttusarjan neljäs osa.

Nyt on hyvä aika perheen yhteisiin lukuhetkiin! Uutuuskirjojen ohessa kannattaa muistaa vanhoja kunnon klassikkoja, joita löytyy ainakin kirjastoista.

Koululaisten vanhemmille
1-5 / 10