Usein kysyttyjä kysymyksiä Usein kysyttyjä kysymyksiä

Takaisin

UKK - Miksi en saa sähköpostiini eräpäivämuistutuksia

Tarkista sähköpostiosoitteesi

Muistutukset lähtevät erääntyvistä lainoista henkilökunnan käyttämästä kirjastojärjestelmästä. Muistutukset lähetetään sähköpostiosoitteeseen, joka on merkitty kirjastojärjestelmään ja se on määritelty aktiiviseksi.

Tarkista verkkokirjaston Omat tiedot -sivulta, mikä sähköposti sinulla on kirjastokortin sähköpostina Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa.

Tarkista viestiasetukset

Tarkista myös samalta sivulta kohdasta Viestiasetukset, että sinulla on Eräpäivä-kohdassa luku 1 - 5 väliltä. Jos siinä on nolla (0), niin se tarkoittaa, että muistutuksia ei lähetetä.

Tarkista myös, että alapuolella on valittuna Sähköposti-kohta. Jos Ei muistutuksia - kohta on valittu, niin silloinkaan ei muistutuksia lähetetä.

Roskapostia?

Sähköpostien saamisongelmaa voi aiheutua myös se, että olet merkinnyt eräpäivämuistutukset tarpeettomiksi itsellesi omassa sähköpostiohjelmassasi. Jos tarpeeksi monta samaa sähköpostiohjelmaa käyttävää henkilöä tekee samoin, niin sähköpostipalvelin tulkitsee, että viesti on roskapostia. Varsinkin Hotmail- ja Gmail-posteissa on tätä havaittu.

Jotta saat jatkossa varmasti  kirjaston lähettämät eräpäivämuistutukset, kannattaa sinun merkitä kirjaston osoite ei-roskaposti-osoitteeksi tai tallentaa se yhteystietoihin.

Jotkut sähköpostipalvelimet saattavat myös laittaa kirjastosta lähetetyt eräpäivämuistutukset roskapostikansioon. Kannattaa tarkistaa siis myös sähköpostiohjelman roskapostikansio. Jotkut sähköpostipalvelimet eivät päästä viestejä edes roskapostikansioon.

Katso myös ohje Eräpäivämuistutukset »

(päivitetty 17.5.2016)