Kohtaamisia

Valitsemasi artikkeli

Erkki "pHinn" Rautio

Monipuolinen musiikki- ja kulttuurihenkilö

Erkki "pHinn" RautioKuka sinä olet?
- Erkki "pHinn" Rautio. Olen puuhaillut kaikenlaista "konemusiikkiin" mutta myös muuhunkin marginaalisempaan ääni-ilmaisuun liittyvää: kotimaiseen alan musiikkiin keskittyvää pHinnWeb.org-sivustoa vuodesta 1996, olen toiminut freelance-kirjoittajana, tiskijukkana (nyt evp), ollut mukana klubien järjestämisessäkin, levyttänyt yhden albumin Verdura Recordsille Kompleksi-yhtyeemme vokalistina ja biisintekijänä. Kaikki hyvin paljon DIY-pohjalta eli ehkä enemmän tekemisen innolla kuin varsinaisella taidolla.

Koska kävit viimeksi kirjastossa - ja miksi?
- Lauantai on minulle se lähes viikottainen kirjastopäivä, jolloin tarkistan, tulisiko äänitteiden ja artisti-/genreaiheisten kirjojen hyllyistä vastaan uusia kiinnostavia yllätyksiä, joilla kasvattaa musiikillista sivistystä  hieman lisää. Alakerrasta taas haen kaikenlaista kirjallisuutta romaaneista, elokuva- ja taidekirjoista populaaritieteeseen.

Kerro lyhyesti aiheesta Minä ja musiikki
-
Musiikki rytmittää elämääni suuren osan valveillaoloajastani. Se on elämäntapa ja olennainen keino jäsentää olemassaoloa.

Mitä musiikkia kuuntelit viimeksi?
- Tällä hetkellä viiden levyn CD-soittimessani pyörii jatkuvana luuppina Hyperdub-levymerkin dubstep-tuplakokoelma. Sitten sen lisäksi 60-luvulta muutama levy: kokoelma japanilaista garagerockia, Mad Riverin psykedeliaa sekä David Bowien varhaistuotantoa.

Missä viihdyt parhaiten?
- Kotisohvalla hyvän kirjan, musiikin ja elokuvien parissa. Muutoin omissa ajatuksissani.

Missä olet hyvä?
- Kaipa olen aika hyvä pallottelemaan kaikenlaisia ideoita, vaikka toteutustaso jäisikin vähän pykimään.

Mikä levy kannattaisi ehdottomasti kuunnella?
- No, niitä nyt on loputtomasti, mutta mainitaan tänään vaikka Pink Floydin debyytti Piper at the Gates of Dawn, Scott Walkerin Boy child -kokoelma tai Drexciyan The Quest -kokoelma Detroit-elektroa.

Haluatko sanoa vielä jotakin?
- Nostan hattua Metson pieteetillä ja asiantuntemuksella kootulle levykokoelmalle, josta on tullut vastaan miellyttäviä yllätyksiä useamman kerran kuin edes jaksaa muistaa. Ja ylipäätään suomalaiselle kirjastotoiminnalle ja sen tarjoamalle kansansivistykselle, joka on täällä aivan jokaisen tarjolla. Toivottavasti päättäjämme jaksavat pitää tästä huolta tulevaisuudessakin.

------ Kiitos haastattelusta! ------

Outi Kytömäki, Ylöjärven kirjasto 9/2011

 

Aiemmin kohdattuja

1-10 / 92
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Sari Peltoniemi

Sari Peltoniemi on pirkanmaalainen kirjailija. Hän toimi 1980- ja 1990-luvuilla Noitalinna Huraa! -yhtyeen sanoittajana ja laulajana. Nykyään hän sanoittaa Musta Köksä -yhtyeelle.

Päivi Alasalmi

Päivi Alasalmi on kirjailija Pirkanmaalta, joka on kirjoittanut 25 kirjaa, näytelmiä, satuja, kolumneja ja erilaisia lehtijuttuja.

Juha Ahonen

Juha Ahonen on Tampereen kaupungin uusi kulttuurijohtaja.

Lotta ja pappa

Lotta-Sofia Saahko (Lotta) ja Jorma Saahko (pappa) ovat valkeakoskelaisia ja heistä on tullut suosittuja korona-aikana laulaessaan päivittäin YouTube-kanavallaan vanhoja sävelmiä. Lotta-Sofia Saahko on myös kirjoittanut kirjoja ja on näyttelijä.

Jukka Iisakkila

Jukka Iisakkila on kapellimestari, instrumentalisti sekä säveltäjä ja sovittaja. Hän soittaa myös The Breed -yhtyeessä ja on Sääsmäki Soi -festivaalin taiteellinen johtaja.

Pauli Kallio

Pauli Kallio on tamperelainen sarjakuvakäsikirjoittaja ja -kustantaja. Hän voitti vuoden 2021 Sarjakuva-Finlandian teoksellaan Ammatti: käsikirjoittaja.

Mikko Suikkanen

Mikko Suikkanen oli Abduktion laulaja, mutta toimii nykyisin Vapaa Maa ja Deep End -yhtyeissä.

Timo Kanerva

Timo Kanerva on entinen Soundi-lehden päätoimittaja, joka on kirjoittanut myös kuunnelmia ja musikaaleja.

Jarno Mällinen

Jarno Mällinen on Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristi, säveltäjä ja toinen pääsanoittaja. Hän on myös kirjailija.

Niklas Lindholm

Niklas Lindholm on verkkopalvelu Rockwayn toimitusjohtaja.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu