Kotiseutu- ja erikoiskokoelmat

Puola-kokoelma

Puola-kokoelman alku lahjoituksena

Aineisto on saatu osaksi lahjoituksina Puolan Helsingin suurlähetystöstä, Łodzin kaupunginkirjastosta, yksityisiltä lahjoittajilta sekä kirjaston normaalina omana hankintana.

Tämän erikoiskokoelman vuoksi kirjasto hankkii kokoelmiinsa enemmän Puolaa koskevaa ja puolalaista aineistoa kuin muista vastaavista maista tai kielistä.

Puolaa ja puolalaisuutta eri näkökulmista

Kokoelmassa on puolankielistä tieto- ja kaunokirjallisuutta ja Puolaan liittyvää muuta aineistoa sekä kielikursseja. Kirjastossamme on puolalaisten kirjailijoiden teoksia myös erikielisinä käännöksinä. Tällä hetkellä kokoelmassa on lähes 1 200 puolankielistä kirjaa.

Puolalainen musiikki ja elokuva

Puolalaisten säveltäjien teoksia on musiikkikokoelmissa niin levyinä kuin äänitteinäkin. Myös elokuvia hankitaan, jos sen ohjaaja on puolalainen tai elokuva perustuu puolalaisen kirjailijan teokseen. Elokuva voidaan hankkia myös, jos se on puolalaista tuotantoa tai liittyy muuten Puolaan. Esimerkiksi vuonna 2009 Puola-kokoelmaan on hankittu Andrzej Waidan ohjaama sotaelokuva Katyń.

Kirjastoon tulee vuonna 2011 vain yksi puolankielinen sanomalehti "Polityka".

Kaikki materiaali lainattavissa

Puola-kokoelman aineistoa voi lainata kirjastosta aivan normaalisti. Kokoelmasta voidaan lähettää myös pieniä siirtolainakokoelmia Suomen muihin kirjastoihin.

Kokoelmasta poimittua

Kirjoittanut: Maarit Helén, Tampereen kaupunginkirjasto, 2/2011, päivitetty 6/2017

Kirjaluettelot päivitetty 12/2018