Erikoiskokoelmat ja kotiseutukokoelmat

Valittu teksti

Hervanta-kokoelma

Minkälainen on Hervannan vaakuna? Miltä Hervannassa näytti 1970-luvulla tai sitä ennen? Miten Hervannassa elettiin 1980-luvulla? Onko Hervannassa omia kirjailijoita? Mikä on Meriittitiili ja ketkä saivat sen vuonna 2004?

Näihin ja moniin muihin Hervantaa koskeviin kysymyksiin kannattaa hakea vastausta Hervanta-kokoelmasta.

Hervanta-kokoelmaan on hankittu Hervantaa koskevaa tai hervantalaisten tuottamaa aineistoa. Kokoelmassa on Hervannan sanomien vuosikerrat vuodesta 1978 lähtien ja Hervantaa käsitteleviä lehtileikkeitä jo vuodesta 1971 lähtien. Hervannasta tehtyjä tutkimuksia on hankittu kattavasti kokoelmaan. Hervanta-kokoelmassa on mielenkiintoinen valikoima esitteitä, julisteita, postikortteja, videoita, paikallisten yhdistysten vuosikertomuksia, jopa vanhoja bussiaikatauluja. Menneiltä vuosikymmeniltä on kerätty lähes kaikki kirjallinen aineisto, mihin Hervantaa on dokumentoitu.

Hervanta-kokoelma säilytetään pääosin Hervanta-huoneessa. Lainattava aineisto on sijoitettu muun kirjastoaineiston joukkoon. Kaunokirjallisuus, esim. suositut Seppo Jokisen kirjat löytyvät dekkarihyllystä.

 

Hervanta-kokoelmaa on kartutettu rinnan Hervannan kasvun kanssa ja näin se antaa hyvän läpileikkauksen Hervannan kehityksestä. 

Ainutlaatuinen Hervannan kotiseutukokoelma on kaikkien asiakkaiden käytettävissä.

Teoksia  Hervanta-kokoelmasta

Kirjoittanut:  Marjut Pohjalainen, Hervannan kirjasto