Kohtaamisia

Valitsemasi artikkeli

Suositukset

Kyselimme kuulumisia

1-10 / 115

Pertti Laine

Dekkaristi Pertti Laineen Pirkanmaalle sijoittuvan, sympaattisesta rikoskomisario Simpasta ja hänen tiimistään kertovan dekkarisarjan odotettu neljäs osa, Koston oikeutus, ilmestyy elokuussa. Uusimman tarinan tapahtumat käynnistyvät, kun konepajayrittäjä löytyy ammuttuna työhuoneestaan Ylöjärveltä...

 

Antti Vihinen

Antti Vihisen tie on vienyt tamperelaisesta bändibussista professoriksi Saksaan. Hän on mm. työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin parissa Berliinissä ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa sekä kirjoittanut tietokirjoja klassisesta musiikista. Vihisen kiitetty esikoisdekkari Punainen prinsessa ilmestyi keväällä. Siinä tamperelaispoliisin murhatutkimukset johtavat Saksaan ja Baader–Meinhof­-terroris­min lähteille.

Armi Mustosmäki

Jyväskylän yliopistossa tutkijana ja opettajana työskentelevä Armi Mustosmäki tutkii tällä hetkellä äitiyttä sekä siihen liittyviä kokemuksia, tunteita ja julkista keskustelua.

Kirsi Ranin

Kirsi Ranin tunnetaan etenkin Kirsin Book Clubista, joka on toiminut jo yli kymmenen vuotta. Nyt hän kirjoittaa kirjaa lukupiireistä. Sen on määrä ilmestyä syksyllä 2021.

Jonna Kalliomäki (ent. Nordström)

Jo kaksi JonSukat -kirjaa julkaissut ja supersuosittua, Villasukkarakkautta-ryhmää Facebookissa luotsaava Jonna Kalliomäki (ent. Nordström) on innostanut monet neulomisen ja etenkin villasukkien pariin.

Niillas Holmberg

Utsjoella asuva Niillas Holmberg on saamelainen runoilija ja muusikko. Hän on julkaissut useita runokokoelmia ja hänen tekstejään on käännetty yli kymmenelle kielelle. Muusikkona hän on toiminut niin vokalistina, kitaristina, säveltäjänä kuin sanoittajanakin. Hänet tunnetaan suorasukaisena alkuperäiskansojen oikeuksien puolustajana. Holmbergin esikoisromaani Halla Helle julkaistaan pian.

Jessica Haapkylä

Teoksessaan Meren tarina meribiologian tohtori Jessica Haapkylä tutki, mitä pohjoisille merille on tapahtumassa. Hän matkusti mm. Huippuvuorille ja Grönlantiin ja selvitti, kuinka eteläiset merieliöt tunkeutuvat pohjoisille vesille. Valkeakoskelta lähtöisin oleva Haapkylä on tutkinut muitakin merialueita ja ollut mukana Jean-Michel Cousteaun filmiryhmässä.

Karo Hämäläinen

Kirjallisuuden moniottelija Karo Hämäläinen on kirjoittanut mm. lasten- ja nuortenkirjoja, elämäkertoja ja romaaneja. Tänä vuonna häneltä ilmestyi kaksi teosta Väinö Linnasta, Tampereen Linna lapsille ja romaani Kansalliskirjailija aikuisille.

Eeva Vuorenpää

Eeva Vuorenpään viimeisin teos Kaksi rantaa (2018) on historiallinen romaani suomalaisten Amerikan-siirtolaisuudesta. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. suosittu Kotkansilmä-romaanitrilogia.

Marko Hautala

Marko Hautalalta ilmestyi juuri kauhuromaani Pimeän arkkitehti. "Suomalaisen kauhun kuninkaan" (HS) kirjoja on palkittu ja käännetty useille kielille.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu