PIKI-verkkokirjaston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Pirkanmaan kirjastojen PIKI-verkkokirjastoa (https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena). Seloste on laadittu 14.9.2020.

Tämän digipalvelun saavutettavuusarvio perustuu järjestelmän osalta järjestelmäntoimittajan suorittamaan arviointiin ja sisällön osalta Tampereen kaupunginkirjaston arviointiin. Järjestelmäntoimittaja on työskennellyt WCAG 2.1 AA -ohjeistuksen mukaisesti kehittäessään ja suunnitellessaan verkkosivustoa.

Sivuston tavoiteltava saavutettavuustaso

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 -standardin AA-tason kriteerit. Ei-saavutettava sisältö on kuvailtu kohdassa Tunnetut saavutettavuusongelmat.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Saavutettavuuden tila on osittain ohjeiden mukainen, mutta osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti. Pahoittelemme saavutettavuuspuutteista aiheutuvaa haittaa.

Mikäli verkkopalvelun käyttö ja kirjastoasiointi on kohtuutonta saavutettavuuspuutteiden vuoksi, voit olla yhteydessä kirjastoosi puhelimitse, sähköpostilla, palautelomakkeella tai verkkokirjastossa arkipäivisin käytössä olevalla chat-palvelulla.

Tunnetut saavutettavuusongelmat

Järjestelmäntoimittajalta ei ole saatu vielä tietoa kaikista saavutettavuusongelmista.

Kohtuuton rasite

Vetoamme tämän verkkosivuston sisältöä koskien kohtuuttoman rasitteen vuoksi poikkeuksiin digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 8 §:n mukaisesti.

  • Näytönlukijat eivät pysty lukemaan hakuehdotuksia. (WCAG A 1.3.1)
  • Osa valintaruuduista on kuvina.

Näiden ongelmien korjaaminen vaatii runsaasti vaivannäköä, eikä järjestelmäntoimittaja pysty korjaamaan näitä 23.9.2020 mennessä.

Anna palautetta saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuusongelman verkkokirjastossa? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Saavutettavuuspalaute-lomake

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta kirjastolle yllä olevalla lomakkeella. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan määrättynä aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Aluehallintoviraston ilmoituslomake

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Verkkosivusto julkaistu

Tämä verkkosivusto on julkaistu 10.8.2010 ja merkittävien muutosten osalta päivitetty 27.2.2020.

Seloste on luotu 14.9.2020.