Teostiedot

4341270
Kirja:Naisen aivot, miehen aivot : onko aivoilla sukupuolta?:2019:1. painos. Naisen aivot, miehen aivot : onko aivoilla sukupuolta?
Kansikuva
Tekijä: Heilig, Markus, kirjoittaja
Lisätekijä: Ahvonen, Sari-Anne, kääntäjä
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Painos: 1. painos.
Luokka: 59.55
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: [Jyväskylä] : Atena, 2019. : EU:ssa
ISBN: 978-952-300-490-0 sidottu
Yhtenäistetty nimeke: Hon, han och hjärnan, suomi
Lisätietoja: 248 sivua : kuvitettu ; 21 cm ; nide
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Muut painokset ja aineistolajit
E-kirja:Naisen aivot, miehen aivot : onko aivoilla sukupuolta?:2019:1. painos.
PIKIssä hyllyssä kpl 11
Lainattu yhteensä: 178
Lainattu tänä vuonna: 178
Varauksia: 1

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit
Tämä ruotsalaisen aivotutkijan kirjoittama tietokirja sisältää paljon muutakin tietoa kuin sen, millä lailla naisten ja miesten aivot ovat samanlaisia tai erilaisia. Tutkijalla on tasa-arvoasioista kiinnostuneita tyttäriä, jotka ovat haastaneet isänsä kertomaan, mitä hän on saanut selville. Mielenkiintoista oli lukea, että ihminen on alkiona aluksi naispuolinen ja pieni Y-kromosomissa oleva geeni saa aikaan, että Y-kromosomin saaneet erilaistuvat miehiksi! Mutta, sikiökehityksen aikana tapahtuu myös kummia, poikasikiön tuottama testosteroni muuttuu aivoissa estrogeeniksi, ja tämä saa aivot erilaistumaan maskuliinisiksi. Estrogeeni ei ilman muuta olekaan naishormoni, vaan riippuu ajasta ja sijainnista miten se toimii. Paljon muitakin biologian ihmeitä saa lukea tästä kirjasta. Mutta arvoitukseksi jää, että miksi mies, joka tietää niin paljon kuin tietää, ahdistuu, jos vaimo tuo kaupasta hänen juotavakseen jotain hänelle tuntematonta teelaatua!
5.6.2019
Irma Unilahdesta
PIKI

Hae lisää

Samankaltaisia teoksia

Tekijän muita teoksia

1-1 / 1
4420732
Vuosi: 2019
Aineistolaji: E-kirja