Teostiedot

HUOM!
Varauksen alkamis- ja päättymispäiviä ei tarvitse muuttaa. Mutta jos haluat itse muuttaa varauksen alkamis- tai päättymispäiviä, niin kirjoita päivämäärä tekstikenttään.
4911138
Kirja:Työväki ja seksi : aatteet, normit ja kokemukset:2021: Kirja Työväki ja seksi : aatteet, normit ja kokemukset
Työväki ja seksi : aatteet, normit ja kokemukset
Lisätekijä: Kaihovirta, Matias, toimittaja, kirjoittaja
Lisätekijä: Lintunen, Tiina, toimittaja, kirjoittaja
Lisätekijä: Ahtiainen, Jaana, kirjoittaja
Lisätekijä: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, julkaisija
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Luokka: 30.1109
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: [Helsinki] : Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, 2021. : Turenki : Hansaprint
ISBN: 978-952-5976-95-3 nidottu
Huomautus:
Artikkelien kirjoittajat: Jaana Ahtiainen ja kymmenen muuta
Vertaisarvioitu
Sisältää bibliografisia viitteitä
Johdanto: Seksuaalisuuden aatteet, normit ja kokemukset työväentutkimuksessa / Matias Kaihovirta, Tiina Lintunen -- Naisvankien kirjeet 1800- ja 1900-lukujen vaihteen Suomessa / Johanna Annola -- Sosialistikirjailijat Elvira Willman ja Tilda Hihlä "vapaan rakkauden" julistajina 1900-luvun alussa / Mikko Kemppainen -- Liikaa vai liian vähän? : naisten reproduktiotoiveet ja -pyrkimykset 1900-luvun alun Suomessa / Riikka Suominen -- Tapaus Haataja ja miehen moraalinen mitta : miesoppilaiden ja opettajien konfliktit opettajaseminaareissa 1920- ja 1930-luvulla / Anna-Kaisa Ylikotila -- Lydia Virtanen Karkkilan profeettana ja keisarina : naisen toiminnan tila ja rajat miesvaltaisessa työläisyhteisössä / Tiina Lintunen, Kimmo Rentola -- Muukalaisten seksualisointi sodanjälkeisessä suomenruotsalaisessa tehdasyhteisössä / Matias Kaihovirta -- Työväki, prostituutio ja Helsinki / Antti Häkkinen -- Haureellisia naisia vai tavallisia työläisiä? : irtolaisina 1908-1915 tuomittujen helsinkiläisnaisten kategorisointi ja vastapuhe / Jenni Simola -- Työn määritelmät ja seksuaalisuuden normit opiskelijoiden tekemässä seksityössä / Jaana Ahtiainen -- Suomalaisuus ja seksi : FINSEX-tutkimusten käsitteelliset rajat 1971-1999 / Riikka Taavetti
Sarja: Väki Voimakas, ISSN: 0782-2332 ; 34
Lisätietoja: 356 sivua : kuvitettu ; 21 cm ; nide
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
PIKIssä hyllyssä kpl 2
Lainattu yhteensä: 15
Lainattu tänä vuonna: 4
Varauksia: 0
Kuvaus:
Johdanto: Seksuaalisuuden aatteet, normit ja kokemukset työväentutkimuksessa / Matias Kaihovirta, Tiina Lintunen -- Naisvankien kirjeet 1800- ja 1900-lukujen vaihteen Suomessa / Johanna Annola -- Sosialistikirjailijat Elvira Willman ja Tilda Hihlä "vapaan rakkauden" julistajina 1900-luvun alussa / Mikko Kemppainen -- Liikaa vai liian vähän? : naisten reproduktiotoiveet ja -pyrkimykset 1900-luvun alun Suomessa / Riikka Suominen -- Tapaus Haataja ja miehen moraalinen mitta : miesoppilaiden ja opettajien konfliktit opettajaseminaareissa 1920- ja 1930-luvulla / Anna-Kaisa Ylikotila -- Lydia Virtanen Karkkilan profeettana ja keisarina : naisen toiminnan tila ja rajat miesvaltaisessa työläisyhteisössä / Tiina Lintunen, Kimmo Rentola -- Muukalaisten seksualisointi sodanjälkeisessä suomenruotsalaisessa tehdasyhteisössä / Matias Kaihovirta -- Työväki, prostituutio ja Helsinki / Antti Häkkinen -- Haureellisia naisia vai tavallisia työläisiä? : irtolaisina 1908-1915 tuomittujen helsinkiläisnaisten kategorisointi ja vastapuhe / Jenni Simola -- Työn määritelmät ja seksuaalisuuden normit opiskelijoiden tekemässä seksityössä / Jaana Ahtiainen -- Suomalaisuus ja seksi : FINSEX-tutkimusten käsitteelliset rajat 1971-1999 / Riikka Taavetti.
Miten työväki ja seksi liittyvät toisiinsa? Miten aihetta on tutkittu ja minkälaisia kysymyksiä nousee esille työväen- ja toisaalta seksuaalisuuden historian ja -tutkimuksen kohdatessa? Tämänvuotinen Väki voimakas -vuosikirja lähestyy seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä työväen näkökulmasta. Kirjassa tutkitaan, miten ympäröivä yhteiskunta on rajoittanut ja valvonut työväen seksuaalisuulta ja toisaalta miten työväki ja työväenliike ovat käsitelleet seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä. Tässä kirjassa tarkastellaan, miten vallitsevat siveellisyyskäsitykset ja eri aikakausien sukupuoli-, moraali- ja seksuaalinormit ovat ohjailleet työväestön arkea ja kokemuksia ja ilmenneet työväenliikkeessä ja erilaisissa työväen yhteisöissä. Vuosikirjan artikkeleissa moraaliin ja normeihin keskittyviä näkökulmia lähestytään historia- ja yhteiskuntatieteiden näkökulmista. Artikkeleissa tutkitaan, miten käsitykset seksuaalisuudesta ja seksistä liittyvät työhön, työväenkulttuuriin ja työväenliikkeeseen. Kirjoituksissa pohditaan myös, mitkä ovat olleet häpeällisiä ja vaiettuja kysymyksiä liittyen luokkaan, seksiin ja seksuaalisuuteen.

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit Ole ensimmäinen, joka antaa arvioinnin.

Samankaltaisia teoksia

1-5 / 43261
895822
Vuosi: 2009
Aineistolaji: Kirja
1355963
Tekijä: Vallinharju, Maarit
Vuosi: 1967
Aineistolaji: Kirja
3866961
Tekijä: Meretvuo, M. A., kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
4228703
Tekijä: Vainio-Korhonen, Kirsi, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
3665894
Tekijä: Vainio-Korhonen, Kirsi, kirjoittaja
Vuosi: 2015
Aineistolaji: Kirja

Tekijän muita teoksia