Maksuni

Maksuhistoria

Tiedote maksuista

Tiedote PIKI-kirjastojen varausmaksuista, Kuva: Freepik

Tietoa varausmaksuista

Kirjastoissa ei ole enää varausmaksuja, mutta noutamattomasta varauksesta (1 €) sekä seutuvarauksesta (2 €)  kirjastot saavat edelleen periä maksun.

Maksun summasta näet kummasta maksusta on kysymys eli noutamattoman varaus (1 €)  vai seutuvaraus (2 €).

PIKI-kirjastoissa ei peritä noutamattoman varauksen maksua alle 15-vuotiailta, lasten- ja nuortenaineistojen varauksista eikä kirjastoautoissa.

Seutuvarausmaksu tulee asiakkaan maksuihin silloin, kun varaus tulee asiakkaalle noudettavaksi noutokirjastoon. Seutuvarauksista ei peritä noutamattoman varauksen maksua. 

Tiedote 19.7.2018

Kuva: Freepik

Voit maksaa verkossa kaikkien PIKI-kirjastojen maksuja. Kuntakohtainen minimimaksu on 1 €.

Katso allaoleva ohje

Ohjeita

angle-left Huoltaja - huollettava -linkitys

Huoltajan ja alle 15-vuotiaiden huollettavien kortit on linkitetty toisiinsa. Huoltajatieto verkkokirjastoon tulee henkilökunnan käyttämästä kirjastojärjestelmästä. Jos haluat muuttaa lapsesi huoltajatietoa, niin käy tekemässä muutos kirjastossa. Kirjastojärjestelmässä lapsella voi olla merkittynä vain yksi huoltaja.

Huomaa, että myös lapsen kortilla pitää olla tunnusluku, jotta lapsen lainat näkyvät huoltajalla verkkokirjastossa. Tunnusluvun lapsesi kortille saat kirjastosta.

Kun huollettava täyttää 15 vuotta, huoltaja - huollettava -linkitys poistuu automaattisesti, myös verkkokirjastosta.

Huollettavan lainat ja varaukset

Jos kirjastokorttiisi on yhdistetty huollettaviesi kirjastokortteja (eli toimit heidän takaajanaan), saat heidän lainansa ja varauksensa näkyviin Lainani- ja varaukseni-sivuilla olevista pudotusvalikoista. Voit uusia huollettaviesi lainoja ja hänen varauksiaan muuttaa ja poistaa.

Huollettavan maksut

Huollettavan maksut näkyvät huoltajan maksut-sivulla ja niitä voit maksaa verkossa. Selitteestä voit tarkistaa kenen maksusta on kyse.

(päivitetty 26.8.2020)