Maksuni

Varausmaksulla tarkoitetaan noutamattomasta varauksesta tai seutuvarauksesta perittävää maksua.
  • Ole hyvä ja kirjaudu sisään nähdäkseni maksusi

Maksuhistoria

Maksuhistoriassa näkyy vain verkossa maksamasi maksut.
  • Kirjaudu sisään nähdäksesi maksuhistoriasi

Tiedote PIKI-kirjastojen varausmaksuista, Kuva: Freepik

Tiedote varausmaksusta

Kirjastoissa ei ole enää varausmaksuja, mutta noutamattomasta varauksesta (1 €) sekä seutuvarauksesta (2 €)  kirjastot saavat edelleen periä maksun.

Maksun summasta näet kummasta maksusta on kysymys eli noutamattoman varaus (1 €)  vai seutuvaraus (2 €).

Noutamattoman varauksen maksua ei PIKI-kirjastoissa peritä alle 15-vuotiailta, lasten- ja nuortenaineistojen varauksista eikä kirjastoautoissa.

Seutuvarausmaksu menee asiakkaan maksuihin silloin kun varaus jää  kiinni asiakkaalle, eikä niistä peritä noutamattoman varauksen maksua. 

Tiedote 19.7.2018

Verkkomaksaminen Verkkomaksaminen

Kuva: Freepik

Voit maksaa verkossa kaikkien PIKI-kirjastojen maksuja. Kuntakohtainen minimimaksu on 1 €.

Katso allaoleva ohje

Ohjeita Ohjeita

Takaisin

Maksut ja verkkomaksaminen

Kirjastojen aineiston käyttö kirjastossa ja lainaaminen on maksutonta. Maksullista on mm. aineiston seutuvaraaminen, kaukolainaus ja jos jättää normaalivarauksen noutamatta. Tätä noutamattoman varauksen maksua ei peritä alle 15-vuotiailta, lasten- ja nuortenaineistojen varauksista eikä kirjastoautoissa. Myös uusi kirjastokortti kadonneeen tai vahingoittuneen tilalle on maksullinen.

Lainauskiellon raja on 15 €, jolloin asiakas menettää lainausoikeutensa kaikissa PIKI-kirjastoissa, kunnes maksut on suoritettu.

PIKI-kirjastojen maksut

Maksaminen

Kaikkia PIKI-kirjastojen maksuja voi maksaa kaikkiin PIKI-kirjastoihin ja verkossa. Perintään liittyvät maksut maksetaan kuitenkin aina perintätoimistoon.

Verkkomaksaminen

Voit maksaa verkossa kaikkien PIKI-kirjastojen maksuja.

Huomaa!

  • Jotta voit maksaa maksuja verkossa, sinulla pitää olla Omat tiedot -sivun Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa sähköpostiosoite.
  • Maksettava maksu voi koostua pienemmistä maksuista, mutta maksujen summan on kuntakohtaisesti oltava vähintään 1 €. Maksaminen ei siis onnistu, jos kuntakohtainen summa jää alle euron.
  • Voit maksaa samalla kerralla useamman kunnan maksuja,  kunhan valittavat maksut kuntakohtaisesti ovat vähintään 1 €.  Jos summa ei kuntakohtaisesti ylity ao kunnan maksut pitää jättää valitsematta, koska muuten maksutapahtuma ei mene lävitse.  

Näin maksat verkossa

  1. Maksurivin lopussa on valintaruutu. Rastita niiden maksujen valintaruutu, jotka haluat maksaa verkossa.  
  2. Paina Maksa-painiketta Maksut-listan yläreunasta.
  3. Järjestelmä siirtyy maksunvälittäjän eli Paytrailin sivulle, jossa voit valita maksutavan.
Palaa maksamisen jälkeen verkkopankista palaa-linkkiä pitkin takaisin verkkokirjastoon, jotta maksut poistuvat tiedoistasi.

Jos maksut eivät maksamisesta huolimatta poistu, käy jollakin muulla sivulla verkkokirjastossa tai päivitä sivu (näppäimet Ctrl ja F5).

Jos päivittämisestä huolimatta maksetut maksut eivät poistu, ota yhteyttä tai laita palautetta kirjastoon, jolle maksuja maksoit.

Maksuhistoria

Maksuhistoria liittyy verkkomaksamiseen ja siinä näkyy maksut, jotka olet maksanut verkon kautta.

Huollettavan maksut

Huollettavan maksut näkyvät huoltajan maksut-sivulla ja niitä voi valita samaan maksutapahtumaan. Maksun selitekohdasta näet kenen maksusta on kyse.

20.2.2019