Pirkanmaan lukudiplomi - alakoulu Pirkanmaan lukudiplomi - alakoulu

Lapset lukevat, kuva: Shutterstock

Pirkanmaan lukudiplomi luokille 1–6 on uudistettu elokuussa 2017. Uudistettuun diplomiin on lisätty mukautettu diplomikirjalista (luokille 1–2, 3–4 ja 5–6) niille oppilaille, joille lukeminen on haasteellista. Yläkoulun ja toisen asteen uudet diplomit julkaistaan tammikuussa 2018.

Jokaiselle luokka-asteelle on oma valikoima

Luokan omasta valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana.

Lukudiplomin suoritustavoista voit sopia yhdessä opettajasi kanssa. Ohjeita ja ehdotuksia on oheisissa tehtävissä.

Listat helpottavat lukemisen löytymistä

Listoilla on monenlaista luettavaa, romaaneista sarjakuviin. Kirjoja on tarkoitus valita niin, että eri lajit tulevat tutuiksi. Voit myös valita opettajasi kanssa kirjoja listan ulkopuolelta. Kirjasarjoista on useimmiten mainittu, että voit lukea minkä tahansa sarjan osan. Joitain teoksia on saatavana myös e-kirjoina.

Kirjojen saatavuudet Pirkanmaan kirjastoissa näet klikkaamalla teoksen nimiä listassa. Muistathan, että lasten ja nuorten aineiston varaaminen kirjastossa on maksutonta.

Helppolukuiset on merkitty * -merkillä.

Kuinka monta luetaan?

Alakoulun luokilla 1–6 luetaan kuusi (6) kirjaa lukuvuoden aikana. Mukautettu lukudiplomi on tarkoitettu oppilaille, joille lukeminen on haastavaa. Mukautetun diplomin suorittaja sopii kirjojen määrästä opettajan kanssa.

Tehtäviä jokaiselle luokalle

Jokaiselle luokka-asteelle on omat tehtävät. Jokaisesta luetusta kirjasta tehdään yksi valinnainen tehtävä. Joitakin tehtäviä voi tehdä erilaisille tietokoneohjelmilla tai -sovelluksilla, kun asiasta sovitaan opettajan kanssa.

Saat todistuksen!

Diplomitodistuksen saat, kun olet lukenut vaadittavat teokset ja osoittanut tuntevasi niiden sisällön opettajan kanssa yhdessä sovitulla tavalla.

Onnea sinulle lukuharrastuksesi parissa!

 

Saatavuus PIKI-kirjastoissa

Mobiilisovellus Mobiilisovellus

Pirkanmaan lukudiplomi -sovellus

Alakoulujen lukudiplomin kirjalistat ja tehtävät saatavissa myös Adroid-sovelluksena. Lataa se ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

Pirkanmaan lukudiplomi, alakoulun sovelluskuvake, piirtäjä Heikki Harmainen

Katso sovelluksen esittely

Nuorten lukudiplomi Nuorten lukudiplomi