Nainen ojentaa palkintomaljan

PIKI-päivä

PIKI-päivä 23.9.2021

Vietämme tänä syksynä jo 11. PIKI-päivää. Teemapäivän tarkoituksena on nostaa esille ja tutuksi Pirkanmaan yleisten kirjastojen yhteisiä palveluja.

Tänä vuonna juhlimme lukutekoja!

PIKI-kirjastot haluavat PIKI-päivänä palkita esimerkiksi lukemisen edistäjiä ja innokkaita lukijoita. Parkanon kirjaston on jo aiemmin jakanut Vuoden lukuteko -palkintoa ja tänä vuonna käytäntö laajeni kaikkiin PIKI-kirjastoihin.

- Kaikki kirjastot lähtivät innolla nostamaan esiin oman alueensa lukutekoja ja hyviä ehdokkaita palkinnon saajiksi oli paljon, PIKI-koordinaattori Salla Hyökki Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo. 

Kirjastot valitsivat omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Kukin kirjasto jakaa itse tunnustuksen valitsemalleen palkinnon saajalle. Kaikki Vuoden lukuteosta palkitut saavat kunniakirjan ja kirjaston valitseman pienen palkinnon.

Palkinnonsaajat PIKI-kirjastoissa on listattu alla kunnittain. Kirjastot kertovat lisää omista palkinnonsaajistaan esimerkiksi omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa.