Ohjeet

angle-left Uloskirjautuminen

Lopettaessasi verkkokirjaston käytön kirjaudu ulos verkkokirjastosta. Kirjaudu ulos -painike on verkkokirjaston yläosassa samassa kohdassa kuin sisäänkirjautuminen.

Selaimen tyhjentäminen

Usessa kirjastoissa yleisökoneiden selaimen on asetettu niin, että kun käyttäjä sulkee selainohjelman, niin selaimeen tallentuneet tiedot poistuvat automaattisesti.

Selaimen välimuisti

Selainohjelma tallentaa välimuistiinsa luettuja sivuja, mikä nopeuttaa aiemmin ladattujen sivujen avaamista. Välimuistiin saattaa tallentua myös salaisia tietoja. Tämän vuoksi on aina hyvä tyhjentää selaimen tallentamat tiedot välimuistista, jottei seuraava käyttäjä pysty selaamaan käyttämiäsi sivuja. Muista tyhjennys varsinkin, jos käytät  yhteiskäytössä olevaa tietokonetta, esimerkiksi kirjastossa.

Selaimen sivuhistoria

Välimuistiin tallentuvien tietojen lisäksi käytettyjen verkkosivujen osoitteet tallentuvat selaimen sivuhistoriaan. Sivuhistorialistan avulla saadaan selville ne verkkosivut, joilla koneelta on käyty. Sivuhistoriatiedot tyhjennetään selaimesta yleensä samasta paikasta kuin välimuistikin.

28.8.2016

Hakuohjeita

Katso lisää ohjeita teosten hakuun Hakuohjeet-sivulta.

E-aineistojen ohjeet