Ohjeet

Ohjeita asiointiin ja kirjautumiseen

Sisäänkirjautuminen
Voit kirjautua sisään kirjastokortin numerolla ja sen tunnusluvulla. Jos sinulla on olemassa vanha käyttäjätunnus, voit käyttää myös sitä.

Kirjastokortilla kirjautuminen

Kirjoita kirjastokorttisi numero ja nelinumeroinen tunnuslukusi niille varattuihin kirjautumiskohtiin.

Kirjastokortilla palveluun voivat kirjautua vain ne, joilla on Pirkanmaan kirjastojen (PIKI-kirjastot) kirjastokortti ja siihen liitetty nelinumeroinen tunnusluku. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat uuden kirjastosta.

Unohtunut tunnusluku

Jos olet unohtanut kirjastokortin tunnusluvun, niin voit määritellä uuden tunnusluvun Unohditko tunnuslukusi -linkistä. Linkki näkyy kirjautumisen alla, kun et ole kirjautuneena.Tarvitset uuden tunnusluvun antamisessa myös kirjastokorttisi numeron.

Saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset antamaan uuden tunnusluvun. Viesti lähetetään siihen sähköpostiisi, joka on merkitty Omat tiedot -sivulla Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa aktiiviseksi sähköpostiksi.  Jos sinulla ei ole yhteystiedoissasi sähköpostiosoitetta, niin tunnusluvun vaihto ei onnistu verkossa.

Uuden tunnusluvun saat myös käymällä kirjastossa.

Tunnusluvun vaihtaminen

Kirjastokortin tunnusluvun voit vaihtaa Omat tiedot-sivulla kohdassa Kirjastokortti PIKI. Huomaa, että vaihtamisessa tarvitaan myös vanha tunnusluku. Tunnusluvun voit vaihdattaa myös kirjastossa. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastostasi.

Muutokset käyttäjätunnuksissa ja kirjautumisessa

Kesäkuussa 2015 tuli kirjautumiseen muutoksia: verkkokirjastoon ei voi enää tehdä käyttäjätunnuksia vaan kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja sen tunnusluvulla. Jos sinulla on jo ennestään käyttäjätunnus, voit käyttää sitä edelleen kirjautumiseen.

Muutos tehtiin, jotta kaikki käyttäjät saisivat jatkossa käyttöönsä ne toiminnot, jotka aiemmin vaativat käyttäjätunnuksen tekemisen (Oma hylly, Tallennetut haut, pisteytykset jne.).

Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta ja kirjoitat teosarviointeja tai keskustelet teoksista, kysyy järjestelmä, mitä nimeä sivustolla näytetään näiden yhteydessä. Nimeä kysytään vain ensimmäisellä kerralla.

Käyttäjätunnuksella kirjautuminen

Jos sinulla jo on vanha käyttäjätunnus, voit käyttää sitä jatkossakin sisäänkirjautumiseen. Uusia käyttäjätunnuksia ei voi enää tehdä verkkokirjastoon. Vaikka sinulla olisi käyttäjätunnus, voit käyttää kirjautumiseen myös kirjastokortin numeroa ja sen tunnuslukua.

Unohtunut salasana

Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen salasanan, niin pääset antamaan uuden salasanan Unohditko salasanasi -linkistä. Linkki näkyy kirjautumisen alla, kun et ole kirjautuneena.

Tarvitset uuden salasanan antamiseen käyttäjätunnuksesi, kirjastokorttisi numeron sekä tunnusluvun. Huomaa, että salasanassa pitää olla 6-32 merkkiä, sekä kirjaimia että numeroita.

Salasanan vaihto

Käyttäjätunnuksen salasanan voi vaihtaa Omat tiedot -sivulla Käyttäjätunnuksen tiedot -kohdassa. Sinun pitää olla kirjautuneena verkkokirjastoon. Tarvitset salasanan vaihtoon myös vanhan salasanan. Huomaa, että salasanassa pitää olla 6-32 merkkiä, sekä kirjaimia että numeroita.

Käyttäjätunnus unohtunut

Voit tarkastaa käyttäjätunnuksesi Omat tiedot -sivun Käyttäjätunnuksen tiedot -kohdasta. Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Käyttäjätunnuksen vaihtaminen

Voit vaihtaa käyttäjätunnuksesi uudeksi Omat tiedot -sivulla kohdassa Käyttäjätunnuksen tiedot. Sinun pitää olla kirjautuneena verkkokirjastoon.

Käyttäjätunnus voi olla 2-32 merkkiä pitkä. Huomaa, että haluamasi käyttäjätunnus voi olla varattuna jo jollekin toiselle käyttäjälle. Näin saattaa olla varsinkin lyhyiden tunnusten tai etunimien kohdalla. Älä anna käyttäjätunnukseksi henkilötunnustasi tai kirjastokorttisi numeroa tai mitään muutakaan salassa pidettävää. Huomioi, että käyttäjätunnus näkyy verkkokirjastossa myös nimimerkkinä arvioinneissa ja keskusteluissa.

(päivitetty 26.8.2020)

Hakuohjeita

Katso lisää ohjeita teosten hakuun Hakuohjeet-sivulta.

E-aineistojen ohjeet