Nuoret

Kuva: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background

Kaikesta huolimatta valoa näkyvissä

Teoksen kansikuvaJos kavahdat jo pelkkää ajatusta runoista, saati niiden lukemisesta, kannattanee kuitenkin antaa mahdollisuus vaikkapa nykyrunoudelle. Kieli ei ole lainkaan vanhanaikaista ja vaikeaselkoista, ja puolipakolla muotoillut riimitkin on unohdettu aikaa sitten. Saatat huomata, että aiheet voivat olla suoraan sinun tai jonkun tuntemasi ihmisen elämästä tai ihan muuten vaan kiinnostavia. 

“Influenssereiden”, nykypäivän vaikuttajien (usein some-sellaisten) julkaisemat kirjat ovat yksi tämän hetken kirjailmiö. Somevaikuttajien ääni kuuluu niin tubetusoppaissa, inspiraatiokalentereissa kuin kansien väliin kootuissa sekalaisissa välähdyksissä elämästä Miklun kirjojen tyyliin. Maiju Voutilainen, Mansikkkana tunnettu tubettaja, on kirjoittanut oman tarinansa runojen ja mietteiden muotoon.

Mansikkka on puhunut julkisuudessa rohkeasti mielenterveysongelmista ja niihin liittyvistä omakohtaisista kokemuksistaan. Myös runokirjassa Itke minulle taivas hän kuvaa ahdistusta, yksinäisyyttä ja huonoa oloa, mutta synkähköistä aiheista huolimatta antaa lukijalle kuitenkin lohtua ja toivoa. Kirjan alkusanoissa hän kannustaa lukijaa hyväksymään itsensä ja jaksamaan vaikeinakin hetkinä. 

Itke minulle taivas on kokoelma helposti luettavia runoja, ymmärrettävään muotoon puettuja ajatuksia, tuntemuksia ja tunnelmia. Runoista välittyy vahvasti omakohtaisuus, ja Mansikkka kertookin, että niihin on vuodatettu kyyneliä ja sydänverta. “Miten selviytyä, kun on niin rikki että jo hengittäminen sattuu? Kun alakulo valtaa mielen ja hajoaminen on lähellä.”

Elina Rouhiaisen Muistojenlukija PIKI-kirjastoissa

Sipupiirin vinkkivideo Kirjastokaistalla

Kirjastoluokat

Kallen ja Keijon kirjastoluokat -videot Kirjastokaistalla