Nuoret Nuoret


Maailmoja pelastaakseen, on selvittävä hengissä

Teoksen kansikuva

Magian syvempi sävy -best seller aloittaa Shades of Magic -trilogian, joka on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan ollen kansainvälinen menestys. Kirja kertoo Kellistä, joka on yksi maailman viimeisistä antareista. Antarit ovat velhoja, joilla on harvinainen kyky matkustaa maailmojen välillä. Useimmathan tuntevat vain yhden Lontoon - mutta se ei suinkaan ole ainoa Lontoo. Harmaa Lontoo on tyypiltään likainen, ahdas, ankea, taiaton ja hullun kuningas Yrjö III:n koti, Punainen Lontoo puolestaan on hyvin eloisa ja täynnä taikaa ja Valkoinen Lontoo on sadistisen hallitsijaparin armottomasti rautaisessa otteessa hallitsema kolkka, jossa taikuutta on, mutta se on keskittynyt harvoille ja valituille. Lisäksi on toki myös Musta Lontoo, johon oikeastaan kenelläkään ei pitäisi enää olla pääsyä, sillä se on aikaa sitten tuhottu jälkeäkään jättämättä. Mustassa Lontoossa taikuus karkasi vallan tasapainosta ja oli lähellä tuhota kaiken… Ja luonnollisesti jos jollain olisi hallussaan jotain Mustasta Lontoosta peräisin olevaa esineistöä, se olisi mittaamattoman arvokasta.

Virallisesti Kell palvelee toimien lähettiläänä kaupunkien ( = Lontoiden) hallitsijoiden välillä. Kell käyttää hyvin omituista takkia: siinä ei ollut yhtä puolta, kuten tavallista, eikä kahta, mikä olisi odottamatonta, vaan useita, mikä oli tietenkin mahdotonta. Takki mahdollistaa Kellin epävirallisen harrastuksen, salakuljetuksen, tarjoten tarpeeksi maksaville asiakkaille harvinaisia murusia maailmoista, joita nämä eivät ole nähneet eivätkä tule koskaan näkemään. Erään kaupan mennessä pahasti pieleen, Kell pakenee kiireesti Harmaaseen Lontooseen, jossa hän törmää Lila Bardiin. Lila ei ole mikä tahansa nuori neito hädässä, vaan taitava varas, jolla on omat tavoitteensa. Ensin Lila ryövää Kellin, mutta kohtalo sitoo heidät tiukasti yhteen ja lopulta Lila päätyy pelastamaan Kellin hengen, pakottaen Kellin kuljettamaan itsensä toisiin maailmoihin. Ja luonnollisesti Mustasta Lontoosta hankittu esine päätyy Lilan ja Kellin haltuun, aiheuttaen mittavan takaa-ajon ja kuolettavan seikkailun maailmojen välissä.

Kirja on Shades of Magic -trilogian avausosa, mutta on siitä huolimatta ehjä, kokonainen tarina, eikä lukijalle tule tunnetta keskeneräisyydestä. Silti kirja nostattaa kiinnostuksen myös myöhempiä tapahtumia kohtaan.

Sivupiiri esittää Sivupiiri esittää

Mats Strandbergin Loppu-kirja PIKI-kirjastoissa

Sipupiirin vinkkivideo Kirjastokaistalla

Nuorten Nuorten

Uutuuskirjat

1-5 / 95
4426413
Kirja:Kilpasiskot Sanni ja Viivi:2019
Tekijä: Henna Helmi, kirjoittaja
4424805
Kirja:Maailman viimeiset tyypit. 2, Zombiparaati:2019
Tekijä: Brallier, Max, kirjoittaja
4429941
Kirja:Comedy queen:2019
Tekijä: Jägerfeld, Jenny, kirjoittaja
4441575
Kirja:Rocky, Rauha ja rakkaus:2019
Tekijä: Kökkö, Hanna, kirjoittaja

Lainatuimmat kirjat

Elokuu 2019
1-5 / 10
4434519
Kirja:Niin käy vain elokuvissa:2019
Tekijä: Bourne, Holly, kirjoittaja
Vuosi: 2019
4434492
Kirja:Okaruusujen valtakunta:2019
Tekijä: Maas, Sarah J., kirjoittaja
Vuosi: 2019
4123772
Kirja:Aurinko on tähti:2019
Tekijä: Yoon, Nicola, kirjoittaja
Vuosi: 2019
4325917
Kirja:Sydänsurujen kääntöpuoli:2019
Tekijä: Albertalli, Becky, kirjoittaja
Vuosi: 2019
4336609
Kirja:Älä kerro kenellekään : Tylerin tarina:2019
Tekijä: Maskame, Estelle, kirjoittaja
Vuosi: 2019

Kirjastoluokat Kirjastoluokat

Kallen ja Keijon kirjastoluokat -videot Kirjastokaistalla