Suosituksia aiheittain

Nuoret - yhteiskunta

1-10 / 18

Ysäri

1990-luku ei ollut helppoa aikaa Suomessa. Ihmiset kuljeksivat ilman häpeää julkisilla paikoilla flanellipaitoineen ja vyölaukkuineen, mutta varsinaiset kauhut johtuivat silti lamasta. Joulukuussa toivotaan pukilta, etteivät ne ajat enää palaisi.

Luotu: 15.11.2019

Maailman suurin ongelma

Epämiellyttävien ja ahdistavien asioiden ajattelua pyritään ymmärrettävästi välttelemään. Ilmastonmuutos on tällainen asia, mutta marraskuussa kirjasto nostaa kissan pöydälle ja antaa henkistä tukea ilmastoahdistuksen piinaamille.

Luotu: 15.10.2019

Sinua on huijattu

Epärehellisyys maan perii! Helmikuussa kirjasto johtaa lukijoitaan törkeästi harhaan ihan huvin vuoksi, mutta myös rikollista hyötyä tavoitellen.

Luotu: 11.1.2019

Huipulle

Moni haaveilee menestyksestä, suosiosta ja suurista teoista, mutta harvempi saavuttaa haaveensa aivan täysin. Lokakuussa ei välitetä todennäköisyyksistä, vaan pusketaan päämäärätietoisesti kohti huippua.

Luotu: 10.9.2018

Vapaus koittaa

Vaikka kesäloma lähestyy hitaasti kuin etana, voi lomatunnelmaan virittäytyä jo etukäteen. Toukokuussa haaveillaan vapaudesta.

Luotu: 4.4.2018

Top 6 nuorten tietokirjat

Vuonna 2017 ilmestyi monenlaisia nuorten tietokirjoja. Suosittuja teemoja olivat mm. unelmien saavuttaminen ja idolien fanikirjat. Mitkä kirjat olivat kuitenkin niitä kiinnostavimpia? Tutustu Top 6 kirjalistaan!

Luotu: 16.3.2018

Yritä edes!

Jotain pitäisi edes joskus yrittää, jos elämässään mielii saada mitään aikaan. Aloittaminen on vaikeaa, mutta kirjasto auttaa alkuun tarjoamalla tietoa ja tarinoita ihmisistä, jotka ovat jo onnistuneet. Haluamme tulevaisuudessa kokoelmiimme kirjan, joka kertoo sinun menestyksestäsi!

Luotu: 14.12.2017

Sininen ja valkoinen

Suomi on omilla jaloillaan seisova kansakunta, joka viettää vuonna 2017 satavuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi kirjasto esittelee kirjoja, jotka auttavat löytämään suomalaisuuden sinisen langan.

Luotu: 2.11.2017

Toisenlaiset perheet

Perheitä on monenlaisia, eikä yksikään niistä ole täysin normaali. Sitä ei onneksi vaaditakaan, kun joukko ihmisiä hakee tukea ja turvaa toisistaan, ja antaa elämänlankojensa kietoutua yhteen. Perheen ei siis tarvitse muodostua verisiteiden kautta, vaan vähän jännemmätkin viritykset voivat toimia.

Luotu: 17.11.2016

Kaiken loppu?

Kuolemanjälkeisestä elämästä liikkuu paljon vahvistamattomia huhuja. Yleisimpien kertomusten mukaan osa menee soittamaan harppua pilven reunalle ja osa paistuu Paholaisen pannussa, kun ovat niin kelvottomia. Mutta entäpä jos vaikka viikingit olivatkin kaiken aikaa oikeassa? Tai sitten aivojen sähkökemiallisen toiminnan sammuessa kaikki vain päättyy. Jälkimmäinen selitys on vähän tylsä, jos sitä verrataan kirjailijoiden keksimiin jännittäviin tarinoihin siitä, millaista manan mailla voisikaan olla.

Luotu: 19.10.2016
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu