Suosituksia aiheittain

Nuoret - taiteet

1-10 / 12

Sana hallussa

Sinulla on asiaa tai ehkä haluat kertoa tarinan. Helmikuussa pidetään huolta siitä, että sanasi jäävät elämään (taitavasti) kirjoitetussa muodossa!

Luotu: 8.1.2020

Sulka hattuun

Kirjallisuuspalkinnot ovat oiva tapa nostaa mieleenpainuvia teoksia parrasvaloihin sekä osoittaa arvonantoa ansioituneille kirjailijoille. Tammikuussa kirjasto suositteleekin vain näitä erityisen hyväksi havaittuja kirjoja.

Luotu: 9.12.2019

Ota kuvia, kerro tarinoita ja julkaise ne!

Miten tehdä hyvä blogi? Vai alkaisiko kuitenkin tubettajaksi?

Luotu: 17.6.2016

Kirjoittamisen lumo

Tartu kynään tai anna sormien juosta näppäimistöllä. Kokeile rohkeasti erilaisia kirjoittamisen muotoja, kunnes löydät omasi!

Luotu: 30.7.2015

Kirjoittaminen on seikkailu

Oli synkkä ja myrskyinen yö ja sen pituinen se. Näinkö stoorit aina alkavat ja päättyvät? Mikäli haluat herättää ja ylläpitää lukijan kiinnostusta olisi ehkä parempi keksiä jotain omaperäisempää, eikö? Kirjoititpa sitten runoja pöytälaatikkoon, haaveilitpa omasta kirjasta tai postaat päivityksiä blogiisi, voisi joskus olla jännittävää hullutella sanoilla tai kokeilla lähestyä asiaa ihan eri tavalla. Tässä esittelemme muutamia kirjoja, joista voi saada vinkkejä, kuinka selättää tyhjän paperin kammo.

Luotu: 16.7.2015

Nuoret kirjailijat

Sonja Kinnunen, Iida Sammalisto, Aleksi Delikouras ja Siiri Enoranta ovat tämän hetken nuoria kirjailijoita. Jokainen on kulkenut oman polkunsa kohti kirjailijaksi ryhtymistä ja vahvan alkutaipaleen jälkeen heistä varmasti kuullaan vielä tulevaisuudenkin kirjallisuuskentällä.

Luotu: 6.7.2015

Hiphoppii!

70-luvun alussa New Yorkin Bronxissa muotoutunut alakulttuuri on musiikkia, tanssia, ihmisiä, taidetta…se on kokonainen maailma!

Luotu: 29.4.2015

Katse kuvitukseen

Monet meistä varmasti ihailevat usein myös kirjojen kansikuvia ja muuta kuvitusta esimerkiksi sarjakuvissa ja kuvakirjoissa. Tässä jutussa esitellään kirjavinkkejä joiden avulla voi tutustua tekijöihin näiden kuvien takana, sekä kuvittamisen eri tyyleihin ja tekniikoihin.

Luotu: 20.2.2015

Siveltimen jälkiä

Tutustu taiteilijoihin näiden teosten avulla.

Luotu: 19.2.2015

Päiväkirjat ja blogit

Näissä vinkeissä ollaan päiväkirjojen ja blogien maailmassa.

Luotu: 13.2.2015
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu