Miesenkelin siivet

Suosituksia

Tutustu teemaan

Nyrjähtänyttä luettavaa

Kaikenlaista kauheaa tapahtuu. Monesti ainoa asia, johon voimme epäonnen iskiessä vaikuttaa, on oma suhtautumisemme. Syyskuusta selvitään mustan huumorin avulla.

Pupujen uusi itsemurhakirjaRiley, Andy : Pupujen uusi itsemurhakirja

Tämä Andy Rileyn pimeästä ja sairaasta mielestä kumpuava sarjakuva kertoo pienistä pörröisistä pupujusseista. Niitä on valtavan paljon ja ne kaikki haluavat kovasti kuolla. Itsetuhoa tavoitellaan moninaisin keinoin, kuten pomppimalla hyppykepillä miinakentällä tai kävelemällä puujaloilla päin vinhasti pyörivää tuulivoimalaa. Monesti päättäväiset puput myös rakentavat monimutkaisia laitteita, joilla ne saavat päätettyä päivänsä. Mitään syytä tälle käyttäytymiselle on turha yrittää keksiä.

LemmikkilyhäritLehtinen, Tuija : Lemmikkilyhärit

Ihmiset ovat pahoja, mutta niin ovat eläimetkin. Tuija Lehtisen novellikokoelmassa esitellään pahansuopia elukoita, joista jotkin kulkevat neljällä ja jotkut kahdella jalalla. Kaikissa tarinoissa lemmikkieläimet ovat jotenkin keskeisessä roolissa.

Nuori mies purkaa turhautumistaan kissakahvilan kissaan, joka puolestaan purkaa miehen parisuhteen. Myös sylikoira osaa kieroilla emäntänsä poikaystävät pelistä pois, jos nämä eivät häntä miellytä. Kaiken kaikkiaan lemmikkejä kannattaa kohdella hyvin ihan varmuuden vuoksi, sillä joku päivä ne pienet pirut saattavat kostaa!

"Joskus se oli innostunut leikkimään rapisevilla paperitolloilla, mutta tuhahtanut höyhenkepeille. Kerran äiti oli ostanut sitä varten kissanmintulla täytetyn leluhiiren, ja sen Kossu oli suolistanut nopeasti. Se oli tappaja, joka leikki vain elävän saaliin kanssa."

Maailmankaikkeuden huonoin elokuvaAndrews, Jesse : Maailmankaikkeuden huonoin elokuva, eli Minä & Earl & kuolemansairas tyttö

Ymmärrettävästi jotkut tajuavat ottaa etäisyyttä ihmisiin, kun ne ovat millaisia ovat. Jesse Andrews kertoo kirjassaan mitä tapahtuu, kun huomio kiinnitetään väkisin tällaiseen välttelijään.

Koulussa Greg tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta pitää samalla matalaa profiilia. Ei huomiota, ei draamaa, ei vaikeuksia. Kotona hän voi sitten rauhassa kuvata surkeita elokuvia kaverinsa Earlin kanssa. Lukion viimeisellä luokalla korttitalo sortuu, kun Greg joutuu viettämään aikaa syöpää sairastavan Rachelin kanssa, mikä ei jää keneltäkään huomaamatta. Koska tämä ei ole rakkaustarina, eikä sisällä mitään viisaita opetuksia, jää jäljelle vain kaaosta ja häpeää.

"Tämän jutun hoitamiseen ei kerta kaikkiaan ollut mitään hyvää tapaa. Äiti halusi, että herättäisin henkiin ystävyyssuhteen, jolla ei alun alkuaankaan ollut rehellistä perustaa ja joka päättyi kirkuvan kiusallisissa merkeissä. Miten sellaista voisi edes tehdä? Ei sitä voikaan."

Duchovny, David : Pyhä lehmä

Pyhä lehmäJos kauheassa maailmassa vain tyytyy osaansa, niin voiko se olla kovin valoisa? David Duchovnyn kirjassa Pyhä lehmä farmieläimet ottavat kohtalon omiin sorkkiinsa ja karkaavat maailmalle etsimään parempaa elämää.

Eräänä päivänä Elsie-lehmälle valkenee, että ihmisethän tappavat ja syövät eläimiä. Hän päättää paeta Intiaan, jossa lehmiä pidetään korkeassa arvossa. Mukaan lähtevät Tom-kalkkuna ja Jerry-sika, jotka myös uskovat löytäneensä unelmiensa maat. Eihän tässä seikkailussa kovin paljoa järkeä ole, mutta eipä sitä ainakaan eläinten näkökulmasta katsottuna näytä paljoa olevan ihmisilläkään.

"Stuertit ja lentoemännät eivät kiinnittäneet meihin huomiota, koska olivat ilmeisesti tottuneet matkustajien eläimelliseen käytökseen emmekä me erottuneet joukosta. Oikeastaan minusta tuntui, että meidän käytöksemme oli inhimillisempää kuin ihmisten. Olisittepa nähneet lentokoneen vessan."

Kirjoittanut: Sampo Koivula, Vilppulan kirjasto, 8/2020

Suositellut teokset

1-4 / 4
4036828
Kirja:Lemmikkilyhärit:2017 Kirja
Tekijä: Lehtinen, Tuija, kirjoittaja
Vuosi: 2017
3823025
Kirja:Pyhä lehmä:2016 Kirja
Tekijä: Duchovny, David, kirjoittaja
Vuosi: 2016
3122197
Kirja:Pupujen uusi itsemurhakirja:2011 Kirja
Tekijä: Riley, Andy
Vuosi: 2011
3205858
Kirja:Maailmankaikkeuden huonoin elokuva, eli Minä & Earl & kuolemansairas tyttö:2012 Kirja
Tekijä: Andrews, Jesse
Vuosi: 2012

Uusimmat

1-10 / 20

Jos pidät rentoutumisesta auringossa...

... saatat haluta poimia mukaan kesäistä luettavaa.

Nyrjähtänyttä luettavaa

Kaikenlaista kauheaa tapahtuu. Monesti ainoa asia, johon voimme epäonnen iskiessä vaikuttaa, on oma suhtautumisemme. Syyskuusta selvitään mustan huumorin avulla.

Nuorille vapaasti verkossa

Vapaasti verkossa olevia nuorten e-kirjoja, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja sekä kirjallisuusaiheisia podcastejä.

Nojatuolilla kuuhun

Matkahaaveet kaatuvat harmillisen usein rahan, ajan tai mahdollisuuksien puutteeseen. Elokuussa matkakuumetta alennetaan lähtemällä nojatuolimatkalle kauas pois Pohjolan perältä.

Liikuttavaa luettavaa

Kesäaurinko kutsuu ulos liikkumaan rannoille ja pururadoille. Vastaa kutsuun, mutta muista palautuminen! Siinä auttavat kirjat, joissa käsitellään tavalla tai toisella hikoilua.

Kevättä ties missä

Viipyilevät katseet ja harhailevat ajatukset ovat kevään merkkejä siinä missä muuttolinnutkin. Ne ovat myös merkkejä siitä, että nuori on kasvamassa aikuiseksi. Toukokuussa puhutaan heräilevistä haluista ja muuttuvista kehoista.

Voi hyvin

Syöminen, liikunta ja riittävä uni ovat terveellisten elämäntapojen peruspilareita. Huhtikuussa vaalitaan näiden varjoon jäävää henkistä hyvinvointia.

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Sana hallussa

Sinulla on asiaa tai ehkä haluat kertoa tarinan. Helmikuussa pidetään huolta siitä, että sanasi jäävät elämään (taitavasti) kirjoitetussa muodossa!

Uudet ihmemaat

Vuonna 2019 ilmestyi vino pino uusia fantasiakirjoja. Maaliskuussa köytetään miekat vöille ja astutaan varoen rajan yli kartoittamattomille seuduille.

 

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu