Söpö siilivauva

Suosituksia

Tutustu teemaan

Hämärä hymy

Ai marraskuuko on muka synkkää ja masentavaa aikaa? Itse asiassa se on pakahduttavan hellyttävä kuukausi, jolloin paijataan söpöjä eläimiä ja ollaan niin yltiöpositiivisia, että melkein alkaa oksettaa.

Kirjan Azuki kansikuva.Tsunoda, Shuichi : Azuki : valloittava kääpiösiili

Tärkeää tietoaa tursuaa jatkuvasti joka tuutista niin paljon, ettei sitä kenenkään pää kestä. Shuichi Tsunoda pelastaa aivomme antamalla niille pienen lepohetken siiliterapiassa.

Tämä on kirja pienistä pyöreistä siileistä. Siinä ei ole mietelauseita eikä kannustavia huudahduksia, etkä varmasti viisastu rahtuakaan tätä tavaamalla. Sen sijaan saat rautaisannoksen söpöilyä katselemalla huolella lavastettuja valokuvia tuhisevista ja touhukkaista siileistä. Siinä kaikki. Voit käännellä sivuja kihertäen ja lopuksi ilmoittaa ylpeänä lukeneesi kokonaisen kirjan!

Kirjan Piirretään söpöä kansikuva.Nguyen, Angela : Piirretään söpöä! : helpot ja ihanat kawaii-hahmot

No voi yrjö miten on söpöä! Japanilainen kawaii-piirtotyyli on levinnyt ympäri maailmaa ja nyt joka nurkalla voi törmätä pieniin isopäisiin hahmoihin, jotka levittävät viatonta suloisuuttaan ympäriinsä. Angela Nguyenin mielestä niitä ei vielä ole tarpeeksi, joten hän teki opaskirjan niiden piirtämisestä.

Piirtelijän iloksi kawaii-hahmot ovat hyvin pelkistettyjä. Kirjan ohjeista useimmat on jaettu karkeasti kolmeen työvaiheeseen, joilla pallot, neliöt ja kolmiot muuntautuvat ärsyttävän positiivisen näköisiksi asioiksi. Yksityiskohtien hiomiseen löytyy myös niin paljon vinkkejä, että kärttyinen setämieskin alkaa kuulla kimeää kawaii-piipitystä päänsä sisältä niitä lukiessaan.

"Mikä tahansa muuttuu söpöksi, kun lisäät iloisen ilmeen."

Elokuvan Cinderella mainosjuliste (Wikipedia).Cinderella : Tuhkimon tarina

Ennen vanhaan lasten sadut olivat varsin viihdyttäviä. Esimerkiksi Grimmin veljesten versiossa Tuhkimosta toinen ilkeistä sisarpuolista joutuu leikkaamaan varpaansa irti veitsellä, jotta saa prinssin sovitettavaksi tuoman kengän mahtumaan jalkaansa. Kyllä ei ollut kivaa kellään, ja hyvä niin. Sitten tuli Disney ja hunajamarinoi nämä vanhat opettavaiset sadut oikein ällöttävän makeiksi.

Disneyn näytelty versio Tuhkimosta on juurikin näin siloteltu. Kyllä löytyy kaikki kliseet rakkaudesta ensisilmäyksellä, eläinten kanssa kaveeraamisesta ja maagisesta keijutädistä, joka tekee taikasauvan heilautuksella elämästä ihanaa. Odotettua veitsikohtausta ei koskaan tullut, mutta ainakin ilkeä äitipuoli on asiallisen saatanallinen ja orjuuttaa Tuhkimoa oikein kunnolla.

"Muista aina tämä. Ole rohkea ja ystävällinen. Sinulla on pikkusormessasi enemmän hyvyyttä, kuin monella ihmisellä koko ruumiissaan."

Sarjakuvan Kani nimeltä Mulko kansikuva.Mamemoyashi : Kani nimeltä Mulko

Lemmikit eivät oikeastaan tee muuta kuin syö, nuku ja sotke paikkoja. Silti niitä suorastaan haalitaan koteihin. Näillä piirteillä varustetuille ihmisille näytetään nopeasti ovea, mutta ne eivät olekaan söpöjä ja pörröisiä. Sarjakuvataiteilija Mamemoyashi kertoo taitavasti mikä lemmikkikaneissa viehättää.

Äkkiseltään kani näyttää vain karvaiselta paksulta makkaralta, joka pötköttää milloin missäkin. Melko somaa sekin, mutta Mamemoyashi kuvaa myös niitä hetkiä, jolloin nämä pöhkösti tapittavat otukset päättävät tehdä jotain. Ne voivat viestiä tönimällä omistajaansa nenällään, mussuttaa kiihkeästi persiljaa tai vallata lepotuolin. Todistettavasti sarjakuva ei edes tarvitse mitään juonta, kunhan jokaisella sivulla esiintyy söpö pupu.

"Rakkautta ensi mulkaisulla"

Kirjoittanut: Sampo Koivula, Vilppulan kirjasto, 10/2020

Suositellut teokset

1-4 / 4
4441458
Kirja:Piirretään söpöä! : helpot ja ihanat kawaii-hahmot:2019 Kirja
Tekijä: Nguyen, Angela, kirjoittaja, kuvittaja
Vuosi: 2019
3584228
Kirja:Kani nimeltä Mulko:2014 Kirja
Tekijä: Mamemoyashi, sarjakuvantekijä
Vuosi: 2014
3783109
DVD:Cinderella : Tuhkimon tarina:2015 DVD
Vuosi: 2015
4653187
Kirja:Azuki : valloittava kääpiösiili:2020 Kirja
Tekijä: Tsunoda, Shuichi, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2020

Uusimmat

1-10 / 22

Hämärä hymy

Ai marraskuuko on muka synkkää ja masentavaa aikaa? Itse asiassa se on pakahduttavan hellyttävä kuukausi, jolloin paijataan söpöjä eläimiä ja ollaan niin yltiöpositiivisia, että melkein alkaa oksettaa.

Kukaan ei saa koskaan tietää

Lokakuussa salaisuuksia sekä varjellaan ja piilotellaan että tutkitaan ja paljastetaan. Koska tämä kuukausi on melko synkkä, ovat salaisuudetkin valonarkoja.

Jos pidät rentoutumisesta auringossa...

... saatat haluta poimia mukaan kesäistä luettavaa.

Nyrjähtänyttä luettavaa

Kaikenlaista kauheaa tapahtuu. Monesti ainoa asia, johon voimme epäonnen iskiessä vaikuttaa, on oma suhtautumisemme. Syyskuusta selvitään mustan huumorin avulla.

Nuorille vapaasti verkossa

Vapaasti verkossa olevia nuorten e-kirjoja, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja sekä kirjallisuusaiheisia podcastejä.

Nojatuolilla kuuhun

Matkahaaveet kaatuvat harmillisen usein rahan, ajan tai mahdollisuuksien puutteeseen. Elokuussa matkakuumetta alennetaan lähtemällä nojatuolimatkalle kauas pois Pohjolan perältä.

Liikuttavaa luettavaa

Kesäaurinko kutsuu ulos liikkumaan rannoille ja pururadoille. Vastaa kutsuun, mutta muista palautuminen! Siinä auttavat kirjat, joissa käsitellään tavalla tai toisella hikoilua.

Kevättä ties missä

Viipyilevät katseet ja harhailevat ajatukset ovat kevään merkkejä siinä missä muuttolinnutkin. Ne ovat myös merkkejä siitä, että nuori on kasvamassa aikuiseksi. Toukokuussa puhutaan heräilevistä haluista ja muuttuvista kehoista.

Voi hyvin

Syöminen, liikunta ja riittävä uni ovat terveellisten elämäntapojen peruspilareita. Huhtikuussa vaalitaan näiden varjoon jäävää henkistä hyvinvointia.

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 Seuraava sivu   Viimeinen sivu