Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

Nuoret Suosituksia
Designed by Freepik

Suosituksia

Kirjavat pelit

Pelien kohdalla sanonta "tieto lisää tuskaa" ei pidä paikkaansa, elleivät sitten harvinaisten Pokémonien nappaaminen, Minecraftin ohjelmointiniksien löytäminen ja miljoonia tuottavan peliyhtiön perustaminen ole jonkun mielestä jotenkin ikäviä asioita. Yhteistä näille on ainakin se, että niistä kaikista on kirjoitettu kirja.

Kuorikoski, Juho : X-COM : tietokonepelien klassikot

X-COMKaikilla meillä on omat suosikkipelimme, mutta harvat niistä on rankattu lähellekään maailman parhaaksi peliksi kehuttua UFO : Enemy Unknowia. On ymmärrettävää, jos pelistä ei ole koskaan kuullutkaan, sillä se julkaistiin jo vuonna 1994. Noihin aikoihin suurin osa Suomesta oli vielä viidakkojen peitossa ja lentoliskot hallitsivat taivaita. Pelin ideana on puolustaa koko Maata ulkoavaruuden olentojen hyökkäystä vastaan johtamalla juuri tätä tarkoitusta varten perustettua sotilasjärjestöä. Silmittömällä räiskinnällä tulosta ei synny, vaan pelaajan pitää myös kehittää parempia pyssyjä ja soveltaa strategista ajattelua voidakseen lyödä vastustajansa. Suosittu peli poiki liudan jatko-osia, joiden myötä sarjan nimeksi muotoutui X-COM. Tämä kirja kertoo X-COMin tarinan.

Angry Birds Comics : Kootut seikkailut. 1

Angry Birds -peli näki päivänvalon vuonna 2009, mistä asti pelaajat kautta maailman ovat Kootut seikkailut 1lingonneet lintuja päät edellä kohti erilaisia kovia esteitä. Lintujen ja heidän raivonsa kohteeksi joutuvien vihreiden possujen sielunelämä voisi rajoittua tällaiseen kivuliaan näköiseen rymistelyyn, mutta onneksi niistä on tehty myös sarjakuvia, jotka vähän avaavat hahmojen luonteenpiirteitä ja aatoksia. Lukuelämystä kovin paljoa pilaamatta voi paljastaa, että tarinoissa linnut yrittävät yleensä torjua possujen toinen toistaan "nerokkaampia" suunnitelmia tirppojen munien rosvoamiseksi. Niin valtavan pohjaton on possujen kaipuu saada syödä munakasta, että ne rakentavat vaikka kokonaisen huvipuiston lintuja hämätäkseen...

Lappalainen, Elina : Pelien valtakunta : miten suomalaiset peliyhtiöt valloittivat maailman

Pelien valtakuntaSuomalaisissa on sellainen hieno piirre, että he tykkäävät kyhjöttää kotonaan pelaamassa. Siihen se ei kuitenkaan jää, vaan suomalaiset ovat myös kunnostautuneet pelien kehittäjinä. Maailmalla onkin ihastellen ihmetelty vähäväkisen kansamme kykyä synnyttää runsain määrin menestyviä pelialan yrityksiä. Elina Lappalainen lähti selvittämään mistä tässä ilmiössä on kysymys. Hän pureutui lukuisten suomalaisten pelifirmojen, kuten Supercellin ja Rovion, taustoihin ja tarinoihin etsiessään niiden menestyksen salaisuutta. Lisäksi tarkastelussa ovat tietenkin pelit, joista osalla taottiin miljoonia ja joista osaa ei edes koskaan julkaistu. Pelialalla työskentelystä haaveilevien iloksi tämä kirja on saatu julkaistua ja se löytyy kirjastosta.

Christian, Jim : Minecraft-ohjelmointikirja

Monet pelaajat ovat kirjautuneet Minecraftiin ja alkaneet pinota palikoita päällekkäin, mutta Minecraft ohjelmointikirjatiesitkö, että pelimaailmaan voi vaikuttaa myös koodaamalla? Tehdäksesi tämän sinun ei edes tarvitse olla kellarissa asuva kelmeäihoinen hakkeri, jota poliisit etsivät, vaan tämän oppaan avulla pääset hyvään alkuun. Kirjassa käytetyt ohjelmointikielet ovat Scratch, Python ja Lua. Vaihe vaiheelta ja koodirivi kerrallaan etenevien ohjeiden avulla opit muun muassa tekemään läpäisemättömän voimakentän luomuksesi ympärille sekä lukitsemaan rakennelmiesi ovet salasanalla. Jos innostut ohjelmoinnista enemmänkin tai tarvitset lisää työkaluja jonkin suuruudenhullun projektin toteuttamiseksi, löydät kirjan lopusta esittelyt sivustoista, joiden avulla voit edetä seuraavalle tasolle.

St. Ive, Ivy : Pokémon Go : pelaajan kirja

Pokemon Go Pelaajan kirjaPokémonien jahtaaminen käy helposti työstä. Lenkkareiden pohjat kuluvat harhaillessasi päämäärättömästi ulkosalla pohtien, kuinka hyvin Pikachu kestää pakkasta. Unen, valveen ja hulluuden rajat häilyvät, kun muistelet epätoivoissasi hetkeä, jolloin salia vahtiva Charizard muutti rakkaat lemmikkisi kiljuviksi soihduiksi ja teki sinusta mieleltään järkkyneen ihmisraunion. Kaikki otukset kyllä napataan, se on selvä, mutta jos et välttämättä halua oppia kaikkea kantapään kautta, kannattaa lainata kirjastosta Pokémon Gon opaskirja. Kirjassa muun muassa selviää havainnollisesti erilaisten Pokémonien vahvuudet ja heikkoudet, annetaan vinkkejä niiden esiintymispaikoista sekä listataan eri palkinnot, joita saat edetessäsi seuraaville tasoille. Oppaassa esitellään pelin 151 alkuperäistä Pokémonia.

Kirjoittanut: Sampo Koivula, Vilppulan kirjasto, 2/2017

Tallenna

Jutun teokset
1-5 / 6
3884001
Kirja:X-COM : tietokonepelien klassikot:2016
Tekijä: Kuorikoski, Juho, kirjoittaja
3929371
Kirja:Pokémon Go : pelaajan kirja:2016
Tekijä: St. Ive, Ivy, kirjoittaja
3870772
Kirja:Minecraft-ohjelmointikirja:2016
Tekijä: Christian, Jim, kirjoittaja
Uusimmat
1-5 / 6

Pelien kohdalla sanonta "tieto lisää tuskaa" ei pidä paikkaansa, elleivät sitten harvinaisten Pokémonien nappaaminen, Minecraftin ohjelmointiniksien löytäminen ja miljoonia tuottavan peliyhtiön perustaminen ole jonkun mielestä jotenkin ikäviä asioita. Yhteistä näille on ainakin se, että niistä kaikista on kirjoitettu kirja.

Ihmisten ja jumalien maailmojen ei tarvitse olla kauhean erilaisia. Hyvä esimerkki tästä löytyy keskiajan Skandinaviasta, jossa jumalat näyttivät kuinka hauskaa miekan heiluttaminen voi olla. Viikingit olivat mallioppilaita.

Aika harva on yhtä sukkela, nokkela ja voitokas kuin elokuvien ja pelien sankarit. Oikeilla ihmisillä tuppaa olemaan monenlaisia vaikeuksia, joista he selviävät enemmän tai vähemmän kompuroiden. Tammikuussa luetaan tarinoita raskaastikin alakynnessä olevista nuorista, jotka pyrkivät sitkeästi selättämään ongelmansa ja pyristelemään eteenpäin elämässään.

TET-harjoittelijana ollut Jari on harrastanut piirtämistä naperosta asti. Ekaluokalla alkoi omien sarjakuvahahmojen teko. Artikkelissaan hän neuvoo, miten aloittaa piirtäminen.

Perheitä on monenlaisia, eikä yksikään niistä ole täysin normaali. Sitä ei onneksi vaaditakaan, kun joukko ihmisiä hakee tukea ja turvaa toisistaan, ja antaa elämänlankojensa kietoutua yhteen. Perheen ei siis tarvitse muodostua verisiteiden kautta, vaan vähän jännemmätkin viritykset voivat toimia.