Paperia, sakset ja kädet

Suosituksia

Tutustu teemaan

DIY eli Tee se itse

Kirjaston hyllyt ovat pullollaan erilaisia tee se itse -oppaita. Monia jänniä asioita voi askarrella itsekseen ja usein materiaalitkin löytyvät helposti kotoa. Halusitpa sitten virkata, neuloa, ommella vaatteita, luoda sisustuselementtejä, herätellä sisäistä taiteilijaasi tai jopa kemistiäsi, löydät varmasti sinulle sopivia kirjoja linspiroidaksesi luovuuttasi.

Kansikuva Amigurumit.Elina Hiltunen: Amigurumit : helpot, söpöt ja nopeat

Amigurumit ovat peräisin Japanista. Termi on sanojen ami (virkattu tai neulottu) ja nuigurumi (pehmolelu) yhdistelmä. Varsinaisesti Amigurumit eivät ole leluja, vaan niitä käytetään ennemminkin suloisina maskotteina, joita tehdään lähinnä koristeiksi ja niitä voi vaikka laittaa roikkumaan reppuun tai avaimenperäksi. Yleisin tapa tehdä näitä pehmoja on virkkaus ja tekeminen vaatii vain neljän perusasian (lankalenkkialoituksen, kiinteän silmukan, leventämisen ja kaventamisen) osaamista. Kun nämä peruselementit ovat hallussa, on amigurumien virkkaus nopeaa ja kivaa puhaa. Amigurumit : helpot, söpöt ja nopeat on oivallinen kirja, joka opastaa havainnollistavien kuvien avulla perusvirkkaustekniikoihin, antaa vinkkejä arigurumien tekemiseen ja lopulta esittelee 15 söpöä mallia erilaisista eläinhahmoista. Taitojen kehittyessä maskotteja voi alkaa suunnittelemaan myös itse. Antoisia virkkaushetkiä!

Kansikuva Super squishyt, slime ja massa.Tessa Sillars-Powell: Super Squishyt, slime ja massa

Erilaiset limat, massat ja squishyt kiehtovat ja niiden valmistukseen löytyy monenlaisia ohjeita. Squishyt ovat pehmeitä puristeltavia leluja, joita voi tehdä vaahtomuovista, ilmapalloista ja jopa paperista. Limat puolestaan valmistuvat kiehtovista aineyhdistelmistä ja ne ovat mahtavia valuvia, venyviä, lässähtäviä ja muovautuvia limamöykkyjä. Niiden tekemisen helppous on siinä, että suurin osa aineista löytyy kotikaapeista. Massa puolestaan on limaa helpompaa muovailla ja se käyttäytyy kuin leikkitahna. Kaikki nämä toimivat erinomaisina fidgetteinä, jotka ovat juuri nyt kovassa suosiossa. Squishaus on myös oivallinen tapa rentoutua, sitoa ylitsevuotavaa energiaa ja vapauttaa sisäinen kemistisi kokeilemaan erilaisia limoja. Super Squishyt, slime ja massa : 36 helppotekoista projektia! on kirja, joka sisältää superhauskoja ja turvallisia ohjeita asiasta kiinnostuneille.

Kansikuva Piirrä 62 söpöä eläintä.Heegyum Kim: Piirrä 62 söpöä eläintä : kehity piirtäjänä hauskojen eläinhahmojen avulla

Rakastatko piirtämistä, mutta et ole aivan varma, mistä aloittaa? Tässäpä yksi ehdotus. Piirrä 62 söpöä eläintä : kehity piirtäjänä hauskojen eläinhahmojen avulla on hauska opas, joka opastaa omaperäisten eläinten piirtämiseen. Kirjan ideana on, että jokaisen aukeaman vasemmalla sivulla on askel askeleelta etenevät ohjeet eläinhahmon piirtämiseen, ja oikealla haastavampia ideoita ilmeiden ja asentojen kokeiluun. Kirja tarjoaa vinkkejä myös omiin luoviin kokeiluihin ja voit kehitellä, vaikka minkälaisia omaperäisiä eläinhahmoja, ja lopulta vaikka oman eläintarhan. Voit myös kokeilla erilaisia lyijy- ja täytekyniä sekä värikyniä tuomaan kuviin vaihtelua. Kirjassa piirrokset toteutetaan viivapiirroksina. Piirtämään oppii vain piirtämällä ja kirjan hauskojen tehtävien tarkoitus on virittää mielikuvituksesi lentoon.

Kansikuva Vau, mitkä kynnet!Hannah Lee: Vau, mitkä kynnet!

Kynsitaidetta voi loihtia kotonakin, eikä sen tekemiseen tarvita kynsiteknikon koulutusta, vaan hyviä ideoita, oikeanlaiset työvälineet ja rutkasti harjoitusta. Kynsitaiteen avulla voit saada asukokonaisuuteesi vaikka leikkisyyttä ja värikkyyttä. Se on hauska tapa ilmaista itseäsi ja yksilöllisyyttäsi. Vau, mitkä kynnet! esittelee 35 upeaa kynsidesign-mallia. Kirja lähtee liikkeelle kynsien hoidon perusteista, työvälineistä ja tekniikoista. Erilaiset värikkäät ja persoonalliset mallit opetetaan vaiheittain selkeiden kuvien avulla. Opit tekemään pilkkuja, raidoituksia, liukuvärjäyksiä, metallihohteisia efektejä, villejä eläinkuoseja, kauniita kukkakuvia sekä siirtokuvien ja kiilteiden käytön. Kun perustekniikat ovat hallussa, voit antaa luovuudellesi vallan kehitellä omia persoonallisia malleja.

Kansikuva Itte tein ja kierrätin.Mariko Palomaa: Itte tein ja kierrätin : inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin

Erilaiset tuunausprojektit ovat kannattavia kulutuksen ja ekologisin silmin tarkasteltuna. Tuunauksen ideanahan on tehdä rikkinäisestä, vanhasta tai toimimattomasta tavarasta uutta, yksilöllistä ja toimivaa. Itte tein ja kierrätin : inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin on täynnä helppoja ohjeita kierrätyskäsitöihin, jotka soveltuvat myös aloittelijoille. Kirja antaa vinkkejä aloittamiseen, materiaalien löytämiseen ja ideoiden keksimiseen. Siinä neuvotaan myös lyhyesti käsitöiden perustekniikoita. Kirja on jaettu neljään kierrätystapaan: kierrätä askarrellen, kierrätä ommellen, kierrätä maalaten sekä sisusta kierrättäen. Ohjeita löytyy koruihin, vaatteisiin, käyttöesineisiin, sisustustavaroihin ja jopa uuteen huulipunaan. Jos kierrätyskäsityöt kiinnostavat, tämä kirja on sinulle.

Kirjoittanut: Riina Savikko, Tampereen kaupunginkirjasto 10/21

Suositellut teokset

1-5 / 5
4653131
Kirja:Piirrä 62 söpöä eläintä : kehity piirtäjänä hauskojen eläinhahmojen avulla : askel askeleelta etenevät ohjeet:2020 Kirja
Tekijä: Kim, Heeguym, kirjoittaja, kuvittaja
Vuosi: 2020
3735508
Kirja:Vau, mitkä kynnet!:2015 Kirja
Tekijä: Lee, Hannah, kirjoittaja
Vuosi: 2015
3665681
Kirja:Amigurumit : helpot, söpöt ja nopeat:2015 Kirja
Tekijä: Hiltunen, Elina, kirjoittaja
Vuosi: 2015
3718089
Kirja:Itte tein ja kierrätin : inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin:2015 Kirja
Tekijä: Palomaa, Mariko, kirjoittaja
Vuosi: 2015
4224396
Kirja:Super squishyt, slime ja massa : 36 helppotekoista projektia!:2018 Kirja
Tekijä: Sillars-Powell, Tessa, kirjoittaja
Vuosi: 2018

Uusimmat

1-10 / 20

DIY eli Tee se itse

Kirjaston hyllyt ovat pullollaan erilaisia tee se itse -oppaita. Monia jänniä asioita voi askarrella itsekseen ja usein materiaalitkin löytyvät helposti kotoa. Halusitpa sitten virkata, neuloa, ommella vaatteita, luoda sisustuselementtejä, herätellä sisäistä taiteilijaasi tai jopa kemistiäsi, löydät varmasti sinulle sopivia kirjoja linspiroidaksesi luovuuttasi.

Luotu: 21.9.2021

Näistä kirjoista puhutaan

Vuosittain ilmestyy kirjoja, jotka herättävät kiinnostusta ja keskustelua niin kirjavinkkareiden kuin erilaisten kirjayhteisöjen, esimerkiksi kirjagramin, parissa. Myös ajankohtaiset tapahtumat nostavat uusia kirjoja lukijoiden huulille. Syyskuussa esittelemme joitakin viime aikoina pinnalla olleita kirjoja.

Luotu: 23.8.2021

Harrastusten lumossa

Oletko miettinyt uuden harrastuksen aloittamista? Vai haluatko lisää tietoa harrastamastasi lajista? Elokuussa keskitytään harrastamaan erilaisia lajeja ja kokeilemaan rohkeasti jotain uutta!

Luotu: 20.7.2021

Vain osallistumalla voi vaikuttaa!

Huhtikuussa pelastetaan maailmaa. Seuraavat kirjat saattavat toimia lääkkeenä maailmantuskaan ja ilmastoahdistukseen. Ainakin ne laittavat miettimään omia arjen valintoja, jos ei rahkeet riitä maailmanlaajuiseen vaikuttamiseen. Pienikin teko auttaa!

Luotu: 16.3.2021

Ihanat ärsyttävät sisarukset

Nuortenkirjallisuudessa sisaruksilla on tärkeä roolinsa ja toukokuussa tarkastellaan kuinka erilaisia sisarussuhteita voi ollakaan.

Luotu: 12.4.2021

Selviydy mahdottomasta

Kesäkuussa tarjoillaan kutkuttavaa jännitystä, seikkailua ja selviytymistä vaarallisista tilanteista.

Luotu: 24.4.2021

Ihan pihalla

Heinäkuussa tarkastellaan elämää humoristisesti sarjakuvien kautta.

Luotu: 28.4.2021

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Luotu: 17.1.2020

Onnen eväitä

Muistatko sen tunteen, kun olet oikein onnellinen, hymy on herkässä ja keho hyrisee tyytyväisyyttään? Olet saattanut kokea flow-tilan, jolloin kaikki sujuu leikiten, unelmia putkahtelee mieleen ja tulevaisuus näyttää innostavan avoimelta. Kukapa ei haluaisi tuntea niin aina? Maaliskuussa metsästetään onnellisuutta.

Luotu: 18.2.2021

Ihana ystävyys

Kuinka ihanaa onkaan löytää ne tyypit, joiden kanssa nauraa, tehdä kaikkea hullua ja hölmöä, kertoa salaisuuksia ja riidelläkin vähän! Helmikuu pyhitetään ystäville ja ystävyydelle.

Luotu: 19.1.2021
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu