Suosituksia aiheittain

Nuoret - scifi, fantasia ja kauhu

1-10 / 28

Uudet ihmemaat

Vuonna 2019 ilmestyi vino pino uusia fantasiakirjoja. Maaliskuussa köytetään miekat vöille ja astutaan varoen rajan yli kartoittamattomille seuduille.

 

Luotu: 6.2.2020

Matkalla ajassa

Syyskuussa sotkeennutaan ajan kulkuun tavalla tai toisella. Mitä vastuuttomampi ja vaarallisempi aikahyppy on, sitä parempi tarina siitä jää (selviytyjille) kerrottavaksi.

Luotu: 23.7.2019

Helposti hyvää

Maailma on täynnä ihmeellisiä tarinoita, jotka ovat kyllä kiinnostavia, mutta samalla myös pitkiä kuin nälkävuosi. Elokuussa mennään häpeilemättä siitä, mistä aita on vähän matalampi ja nautitaan kirjoista vaihtoehtoisissa muodoissa.

Luotu: 11.7.2019

Vapaus koittaa

Vaikka kesäloma lähestyy hitaasti kuin etana, voi lomatunnelmaan virittäytyä jo etukäteen. Toukokuussa haaveillaan vapaudesta.

Luotu: 4.4.2018

Nuortenkirjoja vuodelta 2017

Joko olet ehtinyt tutustua näihin hauskoihin, jännittäviin ja liikuttaviin nuortenkirjoihin, jotka ilmestyivät vuonna 2017? Tässä sinulle 12 lukuvinkkiä. Eivätkä tässä ole edes kaikki. Paljon muitakin hyviä kirjoja ilmestyi viime vuonna. Kysy lisää lukuvinkkejä omasta kirjastostasi!

Luotu: 16.3.2018

Ihan pimeetä

Pimeyttä on montaa erilaista sorttia. Kirkas lamppu karkottaa tavallisen pimeän tehokkaasti, mutta mikä neuvoksi, kun pimeys tunkee pään sisäänkin? Marraskuussa iloitaan siitä, että pimeässä pienikin valonpilkahdus näkyy kauas.

Luotu: 12.10.2017

Lisää tätä!

On aina harmillista, kun hyvä kirja loppuu kesken. Silloin joutuu luopumaan sen tunnelmallisesta maailmasta ja kiinnostavista henkilöistä. Tällaista tuskaa voi hieman lievittää ja siirtää lukemalla kirjasarjoja, joista osassa iloa riittää kymmenenkin kirjan verran!

Luotu: 25.7.2017

Tahdotko mennä vanhaan vai uuteen?

Lähde aikamatkalle!

Luotu: 11.10.2016

Entä jos...

Entä jos kilpailevat teknologiat eivät olisi syrjäyttäneet höyrykonetta? Entä mitä jos vain jokin pieni yksityiskohta maailmassa olisi toisin, eli jotain olennaista puuttuisi tai olisikin olemassa? Lokakuussa eletään jossain haavemaailman ja tutun Telluksen välimaastossa, tai pikemminkin niiden annetaan kietoutua yhteen.

Luotu: 27.9.2016

Punaisia sävyjä

Syksyn harmauden keskellä kannattaa muistaa, että maailma on yllättävän punainen paikka.

Luotu: 18.8.2016
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 Seuraava sivu   Viimeinen sivu