Suosituksia aiheittain

Nuoret - musiikki

1-10 / 14

Hiphoppii!

70-luvun alussa New Yorkin Bronxissa muotoutunut alakulttuuri on musiikkia, tanssia, ihmisiä, taidetta…se on kokonainen maailma!

Luotu: 29.4.2015

Bronxista kaikki alkoi

 Bronxista bling blingiin - hip hopin historia.

Luotu: 22.4.2015

Suomi-rapin alkujuurilla

Puhelaulua ja rumpukone, sitähän se rap on. Vai?

Luotu: 20.4.2015

Uusi vuosi ja uudet sävelet

Esittelyssä musiikkiaiheisia teoksia.

Luotu: 23.1.2015

Haluatko rocktähdeksi?

Okei, sinulla on rokkibändi, nippu hyviä biisejä ja taivas auki. Vaikka rocktähdeksi harvoin tullaan kirjoja lukemalla, voi näiden oppaiden neuvoilla välttää ainakin osan muusikkouran sudenkuopista. Kirjat ovat ryhmiteltynä rock-uran eri vaiheiden mukaisesti. 

Luotu: 20.12.2014

Mouruavat metalliveljet

Seuraavaa Nörtti-kirjaa odotellessa kannattaa tutustua Antti Halmeen luomiin hahmoihin, Metalliveljiin. Siinä missä Dragonslayer666 rakastaa pelaamista tietokoneella, Metalliveljien sydäntä lähellä ovat hevi, soittaminen ja oma bändi Unholy Viper.

Luotu: 20.12.2014

Kirjainpoppia Kaukoidästä

Itä-Aasiassa, erityisesti Japanissa, on vuosikymmeniä fanitettu länsimaista popmusiikkia. Lännessä vähän pienempääkin suosiota nauttivat yhtyeet ja artistit ovat saaneet siellä usein lähes hysteerisen vastaanoton. Viime vuosina tilanne on pyörähtänyt päälaelleen. Tätä nykyä länsimaalaiset nuoret hehkuttavat japanilaista populaarikulttuuria, jonka helmiä ovat muun muassa hittituotteet manga ja anime. Musiikin saralla suositut japanilaiset j-pop ja -rock ovat saaneet seurakseen tuoreemman tulokkaan, korealaisen k-popin.

Luotu: 25.7.2014

Festarikuumetta

Se saattaa alkaa jo alkukeväästä, ja pahenee kesää kohden. Aurinko osoittaa elinvoimansa ja ensimmäiset esiintyjät julkaistaan. Edessä on vaikeita valintoja: Provinssirock vai Aitoon kirkastusjuhlat? Ehkä molemmat? Aaaaaa, tästä tulee mah-ta-va kesä!

Luotu: 29.5.2013

Harmonikka

Minna on kokenut harmonikan soittaja. TET-viikolla Leijassa hän teki näyttelyn harrastuksestaan, jossa hän on edennyt jo pitkälle. Vuonna 2012 tuli 3. sija Minä soitan harmonikkaa -kilpailun A-sarjassa.

Luotu: 6.11.2012

Sanoja kanteleen kielellä

Kiia aloitti soitto-opinnot pianosta ja päätyi "kohtalon säätelemänä" kanteleensoittajaksi. Nyt, 9.luokalla, hän on soittanut jo 8 vuotta kanteletta. Hän kertoo soittimesta ja soittoharrastuksestaan.

Luotu: 16.12.2011
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu