Suosituksia aiheittain

Nuoret - maat ja kansat

1-10 / 14

Nojatuolilla kuuhun

Matkahaaveet kaatuvat harmillisen usein rahan, ajan tai mahdollisuuksien puutteeseen. Elokuussa matkakuumetta alennetaan lähtemällä nojatuolimatkalle kauas pois Pohjolan perältä.

Luotu: 24.6.2020

Suureen maailmaan

Vastuut ja velvollisuudet sitovat tylsät aikuiset paikoilleen. He eivät samoile Kambodžan viidakoissa tai lähde määräaikaiseen työhön Espanjaan. Nuoret tekevät niin, koska he voivat. Huhtikuussa maailma kutsuu ja kirjasto vastaa.

 

Luotu: 28.2.2019

Moottoritie on kuuma

Jossain tuolla kaukana on määränpää, mutta sen saavuttaminen ei ole kovin tärkeää. Kesällä luetaan kirjoja, joiden painomusteen voisi vaikka vannoa tuoksuvan pieltä ja palaneelta kumilta.

Luotu: 16.5.2018

Suurin ja kaunein

Harva kaupunki koko maailmassa mittelee edes samassa sarjassa Yhdistyneen kuningaskunnan ja Englannin pääkaupungin Lontoon kanssa. Mitattiinpa menestystä sitten kulttuurilla, tieteellä, turismilla tai varsinkaan taloudella, erottuu Lontoo aina joukosta edukseen. Helmikuussa kirjasto esittelee kourallisen niistä lukemattomista tarinoista, jotka sijoittuvat tähän ihmeelliseen paikkaan.

Luotu: 15.1.2018

Sininen ja valkoinen

Suomi on omilla jaloillaan seisova kansakunta, joka viettää vuonna 2017 satavuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi kirjasto esittelee kirjoja, jotka auttavat löytämään suomalaisuuden sinisen langan.

Luotu: 2.11.2017

Soudellen sotaan

Ihmisten ja jumalien maailmojen ei tarvitse olla kauhean erilaisia. Hyvä esimerkki tästä löytyy keskiajan Skandinaviasta, jossa jumalat näyttivät kuinka hauskaa miekan heiluttaminen voi olla. Viikingit olivat mallioppilaita.

Luotu: 17.1.2017

Kaiken loppu?

Kuolemanjälkeisestä elämästä liikkuu paljon vahvistamattomia huhuja. Yleisimpien kertomusten mukaan osa menee soittamaan harppua pilven reunalle ja osa paistuu Paholaisen pannussa, kun ovat niin kelvottomia. Mutta entäpä jos vaikka viikingit olivatkin kaiken aikaa oikeassa? Tai sitten aivojen sähkökemiallisen toiminnan sammuessa kaikki vain päättyy. Jälkimmäinen selitys on vähän tylsä, jos sitä verrataan kirjailijoiden keksimiin jännittäviin tarinoihin siitä, millaista manan mailla voisikaan olla.

Luotu: 19.10.2016

Karmean lumoava keskiaika

Memento mori, muista kuolevaisuutesi! Sitä oli vähän hankalampi unohtaa keskiajalla, kun siitä jatkuvasti muistutettiin, eikä teini-ikään asti selviäminen ollut lainkaan itsestään selvää. Selvinneet saivat tosin elää ihmeellisessä maailmassa, jossa pyhimysten luissa oli magiaa ja maailman laidalla merihirviöitä.

Luotu: 28.4.2016

Mytologian muovaamia maailmoja

Mytologia eli jumalaistarusto on olennainen osa ihmisyhteisöjen kehitystä ja historiaa.

Luotu: 28.11.2015

Amerikkaa romaanihenkilön silmin

Suunnitteletko ehkä vaihto-oppilasvuotta Yhdysvalloissa? Mietitkö millaista mahtaisi olla lukioelämä rapakon takana, vai kiinnostaako amerikkalainen elämä muuten vain? Jos matkaoppaiden kuvaukset eivät tunnu riittäviltä, kokeile romaanihenkilön näkökulmaa! Seuraavassa muutamia amerikkalaisen realistisen nuortenkirjallisuuden helmiä.

Luotu: 28.1.2015
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu