Saatat pitää myös näistä

Jos pidät vanhoista sarjoista...

... saatat riemuita vanhojen kirjasarjojen, elokuvien ja TV-sarjojen uusista julkaisuista.

 

Kansikuva Nälkäpeli balladi laululinnuista ja käärmeistä.Collins, Suzanne: Nälkäpeli. Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Ilmestyessään vuonna 2008 Nälkäpeli sai kauttaaltaan positiivisen vastaanoton. Se vie lukijan post-apokalyptiseen maailmaan Panemin valtioon, jossa pääkaupunki Capitol järjestää vuosittain muille vyöhykkeille nälkäpeliksi nimetyn tapahtuman, rangaistukseksi aiemmasta kapinasta. Kirjasarja seuraa 16-vuotiaan Katniss Everdeenin taistelua nälkäpeleissä. Tänä vuonna ilmestynyt Nälkäpeli - Balladi laululinnuista ja käärmeistä valaisee Panemin ja brutaalin pelin taustoja. Eletään sisällissodan jälkimaininkeja, 60 vuotta ennen trilogian alkua, kun kymmenennen nälkäpelin on määrä alkaa. 18-vuotias Coriolanus Snow valmistautuu tehtäväänsä yhtenä nälkäpelin ohjaajana. Koko Snown suvun maine asetetaan Coriolanuksen harteille, mutta lähtökohta pelissä ei ole kummoinen, sillä hänelle ohjataan tribuuteista heikoin, vyöhykkeen 12 laululintu Lucy Gray. Snown on päätettävä, haluaako hän voittaa hinnalla millä hyvänsä. Kun tyttö osoittautuukin villiksi ja epäilemättä vaaralliseksi, Snow ei tiedä ihaillako vai halveksiako tyttöä.  

Meyer, Stephenie: Keskiyön aurinko

Kansikuva keskiyön aurinko.

Houkutus valloitti vuonna 2005 miljoonien lukijoiden sydämet kertomalla Bellan ja Edwardin rakkaustarinan Bellan silmin. Tarina alkaa kun Bella muuttaa Forksin pikkukaupunkiin isänsä luokse ja tapaa koulussa salaperäisen Edward Cullenin, jonka omituinen käytös alkaa kiinnostaa tyttöä. Nyt viisitoista vuotta myöhemmin Keskiyön aurinko antaa mahdollisuuden kurkistaa Edwardin mieleen ja seurata hänen näkökulmasta tämän eeppisen rakkaustarinan alkua. Jo varhain Edwardille valkenee, ettei Bella ole kuin muut tytöt. Vaikka hän kuumeisesti yrittää pitää tätä turvassa omalta hirviöltään, ei hän pysty vastustamaan vetovoimaa, joka heidän välilleen syntyy. Toisaalta Bella on kömpelö ja suojelua tarvitseva, mutta toisaalta hyvin omapäinen. Se, että Edward ei pysty lukemaan Bellan ajatuksia niin kuin muiden ihmisten, haastaa vampyyriä opettelemaan toisenlaisia taitoja, joilla tutustua tähän mielenkiintoiseen tyttöön. Edwardille Bellan kohtaaminen on pitkän elämänsä kaikista suurin ja pelottavin asia.

Kansikuva The force awakens.Star Wars

Alkuperäinen Tähtien sota -trilogia sai alkunsa vuonna 1977 ilmestyneellä elokuvalla Uusi toivo (K12), josta tuli heti ilmestyttyään melkoinen hitti. Sen tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen galaksiin ja keskittyy Luke Skywalkerin tavoitteeseen tulla Jediksi sekä tuhota Darth Vader ja vapauttaa galaksi Imperiumin ikeestä. Vuonna 2015 julkaistu Episode VII:The force Awakens (K12) aloittaa jatko-osatrilogian, joka antaa päätöksen Skywalker saagalle. Viimeinen jedi, Luke Skywalker, on kadonnut. Galaktisen imperiumin raunioista noussut Ensimmäinen ritarikunta on päättänyt etsiä ja tuhota hänet sekä Uuden tasavallan. Luken olinpaikka kiinnostaa myös kaksoissiskoa Leia Organaa, joka johtaa Tasavallan salaa tukemaa Vastarintaa. Voimalle herkkä orpotyttö Rey saa käsiinsä kartan Luken olinpaikkaan ja ajautuu pakomatkalle entisen iskusotilaan Finnin sekä X-siipilentäjän Poe Dameronin kanssa. Takaa heitä ajaa yksi Ensimmäisen ritarikunnan komentajista ja Voiman pimeää puolta palvovien Renin ritareiden mestari Kylo Ren, joka sattuu olemaan myös Han Solon ja Leia Organan poika sekä Darth Vaderin, Anakin Skywalkerin, lapsenlapsi.

Kansikuva Bates motel.Bates motel

Vuonna 1960 ensi-iltansa saanut Psyko (K16) nousi suureen suosioon ja pidetään yhtenä Hitchcockin parhaista elokuvista. Elokuva kertoo syrjäisen motellin häiriintyneen omistajan Norman Batesin ja motelliin päätyneen, pomoltaan rahoja kavaltaneen sihteerin, Marion Cranen kohtaamisesta. Vuonna 2013 esiosana elokuvalle julkaistiin sarja Bates Motel (K12), joka keskittyy Norman Batesin teinivuosiin. Sarja alkaa, kun Norman Bates yhdessä äitinsä Normanin kanssa muuttavat White Pine Bayhin pojan isän kuoltua tapaturmaisesti. Äiti Norman on poikaansa kohtaan hyvin ankara ja dominoiva, eikä aikaakaan, kun pojan mielenterveysongelmat alkavat aiheuttaa hankaluuksia niin heidän kuin motellin arkeen. Äiti pyrkii kaikin keinoin pitämään ongelmat salassa ja suojelee poikaansa. Kuinka teini-ikäisestä herkästä pojasta tulee sarjamurhaaja?

Kansikuva gilmore girls.Gilmore girls

Vuodesta 2000 lähtien katsojien sydämiä lämmitti hauska ja nokkela sarja Gilmore girls (K7), joka kertoo yksinhuoltaja äidistä Lorelaista ja tämän teini-ikäisestä tytöstä Rorysta. He asuvat pienessä kuvitteellisessa Stars Hollow’n kaupungissa, joka on täynnä mitä erilaisempia kaupunkilaisia. Kymmenen vuotta sarjan päättymisen jälkeen julkaistiin neljän jakson minisarja Gilmore girls: A year in the life (K12). Minisarja kuvaa äidin ja tyttären elämää vuoden verran. Aikuinen Roryn elämä tuntuu olevan sekaisin. Hän toimii freelancetoimittajana, matkustelee New Yorkin ja Lontoon väliä, mutta ei ole ihan päässyt toteuttamaan unelmiaan. Hänellä on suhde kihloissa olevan Loganin kanssa ja hän myös itse seurustelee erään Paulin kanssa, mutta tuntuu unohtelevan miehen tuon tuosta. Lorelai on asettunut aloilleen. Hän on kymmenen vuoden ajan seurustellut kahvilanomistajan Luken kanssa, mutta suhde ei ole edennyt ihan avioliitton asti. Kun Lorelain isä yllättäen kuolee, ajautuu hän eksyksiin elämänsä kanssa.

Kirjoittanut: Riina Savikko, Tampereen kaupunginkirjasto 11/2020 

Suositukset

1-10 / 10
694152
DVD:Star wars. Episodi 4, Uusi toivo:2004 DVD
Vuosi: 2004
Aineistolaji: DVD
4135854
DVD:Gilmore girls : a year in the life:2017 DVD
Vuosi: 2017
Aineistolaji: DVD
3843809
DVD:Bates motel. Season one:2015 DVD
Vuosi: 2015
Aineistolaji: DVD
4094562
DVD:Gilmoren tytöt. Ensimmäinen tuotantokausi:2006 DVD
Vuosi: 2006
Aineistolaji: DVD
3395605
Blu-ray:Psycho:2012 Blu-ray
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Blu-ray
4646399
Kirja:Nälkäpeli 1-3:2020:[Uusi painos]. Kirja
Tekijä: Collins, Suzanne, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4556863
Kirja:Nälkäpeli. Balladi laululinnuista ja käärmeistä:2020 Kirja
Tekijä: Collins, Suzanne, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
3876758
DVD:Star wars : episode VII : the force awakens:2016 DVD
Vuosi: 2016
Aineistolaji: DVD
4700422
Kirja:Houkutus:2020:[Uusi painos]. Kirja
Tekijä: Meyer, Stephenie, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4707354
Kirja:Keskiyön aurinko:2020 Kirja
Tekijä: Meyer, Stephenie, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja

Pidätkö näistä?

1-15 / 15

Jos pidät vanhoista sarjoista...

... saatat riemuita vanhojen kirjasarjojen, elokuvien ja TV-sarjojen uusista julkaisuista.

 

Luotu: 15.10.2020

Jos pidät ennalta-arvaamattomista hahmoista...

…saatat pitää näistä elokuvista joissa kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Luotu: 30.9.2020

Jos pidät kauhusta...

... sinua voisi kiinnostaa seuraavat hiuksia nostattavat tarinat.

 

Luotu: 12.8.2020

Jos pidät "vanhoista hyvistä ajoista"...

...saatat pitää näistä lähimenneisyyteen (eli tämän vuosituhannen alkupuolelle) sijoittuvista kirjoista

Luotu: 4.8.2020

Jos pidät rentoutumisesta auringossa...

... saatat haluta poimia mukaan kesäistä luettavaa.

Luotu: 19.5.2020

Jos pidät elämänmakuisista tositarinoista...

...saatat pitää näistä elämäkertakirjoista.

Luotu: 29.4.2020

Jos pidät scifistä...

...saatat pitää seuraavista kirjoista, joissa ajaudutaan vaaralliselle matkalle, kohdataan pelkoja ja luotetaan tulevaisuuteen.

Luotu: 17.3.2020

Jos pidät Harry Potterista...

...saatan pitää myös näistä mielikuvituksellisista tarinoista.

Luotu: 26.2.2020

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Luotu: 17.1.2020

Jos pidät näistä lukuromaaneista...

saatat olla kiinnostunut lukemaan samanhenkisiä klassikkoteoksia.

Luotu: 17.12.2019

Jos pidät rakkaustarinoista

...pidät ehkä seuraavista kirjoista, jotka saattavat saada sydämesi pamppailemaan.

Luotu: 18.11.2019

Jos pidät pelaamisesta...

Jos pidät pelaamisesta, niin..

Luotu: 29.10.2019

Jos pidät Maze Runnerista...

...saatat pitää seuraavista kirjasarjoista, joissa pojat kasvavat altavastaajan asemasta sankareiksi, täyttävät kohtalonsa ja taistelevat pahuutta vastaan.

 

Luotu: 21.9.2019

Jos pidät Linnunradan käsikirjasta, niin...

Jos pidät kirjasta Linnunradan käsikirja liftareille, voisit pitää myös näistä sekopäisistä seikkailuista.

Luotu: 16.1.2012

Jos pidät Meyerin Twilight-sarjasta

Ovatko Stephenie Meyerin Twilight-sarjan kirjat suosikkejasi. Saatat pitää myös näistä sarjoista.

Luotu: 19.10.2011