Jos pidät Harry Potterista...

...saatan pitää myös näistä mielikuvituksellisista tarinoista.

 

Jessica Townsend: Nevermoor Teoksen kansikuva

Nevermoor -sarjan päähenkilö, Morrigan Korppi on kirottu. Hän kylvää ympärilleen onnettomuuksia, suuruusluokaltaan marmeladin pilaantumisesta aina kuolemiin asti. Kaiken lisäksi hän itse tulee kuolemaan täytettyään yksitoista. Omintakeinen Jupiter Pohjoinen kuitenkin nappaa hänet ennen sitä matkaansa ja vie hänet Nevermoorin kaupunkiin. Siellä Morriganista on tuleva Meineikkaan Seuran jäsen, mutta ensin hänen on selvittävä neljästä koetuksesta ja kouluttauduttava tehtävää varten. Kirjan hahmot ja maailma ovat kiinnostavia, esimerkiksi Morriganin uudessa kodissa, hotelli Deukalionissa tapahtuu jänniä ja kummia asioita. Kirjoissa on tutun tuntuista taianomaista tunnelmaa, eikä vähiten Jaana Kapari-Jatan ansiosta, joka on kääntänyt sekä Potterit että Nevermoorit. Tähän mennessä sarjasta on suomennettu kaksi kirjaa, mutta siihen on lupailtu tulevan kaikkinensa huikeat yhdeksän osaa.

Teoksen kansikuvaI. I. Davidson: The Ghost Network

The Ghost Network on tuore nuorten scifisarja, josta on ehtinyt tulla melko lyhyen ajan sisään kaksi osaa, Aktivoi ja Käynnistä. Yksi sarjan tekijöistä on Nörtti-kirjojen luoja, Aleksi Delikouras. The Ghost Networkissa liikutaan supertietokoneiden ja tekoälyn maailmassa. John lähetetään kaverinsa kanssa syrjäiselle saarelle Alaskaan huipputeknologiseen hakkerikouluun, jonne on päätynyt opiskelemaan myös joukko muita nuoria ympäri maailman. John ja hänen kaverinsa päätyvät ”Haamuiksi”, osaksi eliittijoukkoa. Heidän menneestä elämästään alkaa löytyä isoja salaisuuksia, erityisesti Johnin lähimenneisyys menee täysin uusiksi. Käy ilmi, että Haamuilla on yllättäviä erityiskykyjä ja erittäinkin merkittävä suhde tekoälyyn. Eikä Haamuja olekaan värvätty pelastamaan maailmaa hakkerikonnilta, vaan he itse ovat suuressa vaarassa ja heidän päidensä menoksi on tehty jos jonkinlaisia salajuonia.

Eoin Colfer: Artemis FowlTeoksen kansikuva

Eoin Colferin Artemis Fowl -sarja on riemastuttavaa luettavaa fantasian ystävälle. Fantasian rinnalle yhdistetään näppärästi myös teknologiateemaa. Artemis on tunnettuun rikollissukuun kuuluva huippuälykäs nuori. Hän päätyy seikkailusta toiseen yhdessä henkivartijansa Butlerin kanssa (sivumennen sanoen englanninkielen sanan butler, hovimestari, oletetaan saaneen alkunsa perinteestä, jossa Butlerin suvun jäsenet palvelevat sukupolvesta toiseen Fowleja). Kirjoissa vilisee pilvin pimein kiinnostavia otuksia ja hahmoja, kuten erilaisia keijujen alalajeja. Sarjan ensimmäisessä osassa Artemis havittelee keijujen maanalaista kulta-aarretta ja päätyy muun muassa ottamaan heidän komisarionsa panttivangiksi, mutta loppujen lopuksi hän ystävystyy Hautautuneiden Alueiden asukkaiden kanssa. Artemis Fowl -sarjassa on kymmenkunta kirjaa, joten jos innostut tästä, lukeminen ei ihan heti lopu kesken.

Teoksen kansikuvaTuuli Vuorma: Roistoakatemia

Roi on päättänyt seurata setänsä jalanjälkiä ja hakea Poliisiopistoon, mutta sattumien kautta hän päätyykin Roistoakatemian pääsykokeeseen ja tulee hyväksytyksi kouluun. Roi ottaa opiskelupaikan vastaan ja väittää muille päässeensä poliisikouluun. Hänen suunnitelmanaan on opiskella kaikki mahdollinen roistoista, ja hyödyntää tietoja myöhemmin hakiessaan uudelleen Poliisiopistoon. Roistoakatemiassa opiskellessaan Roi joutuu aika ajoin painiskelemaan moraalinsa kanssa ja toimimaan omia periaatteitaan vastaan eikä roistoilukaan ole mitään lasten leikkiä. Opiskelukavereiden kanssa ystävystyminen luonnollisesti vaikeuttaa tilannetta, kun Roi joutuu valitsemaan, kenen puolella olla. Kirjat sijoittuvat menneeseen aikaan, joten miekat heiluvat ja jousiampujien nuolet viuhuvat. Roistoakatemia -sarjasta on ilmestynyt kaikki neljä osaa, Caapparin kääty, Hotelli Tiilenpää, Angedelin prinsessa ja Tuomitun ruusu.

Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvarasTeoksen kansikuva

Menneeseen aikaan sijoittuu myös Anniina Mikaman fantasiatrilogia, josta on ilmestynyt tähän mennessä kirjat Taikuri ja taskuvaras sekä Huijarin oppipoika. Päähenkilö, orvoksi jäänyt Mina elää kadulla ja hengissä selvitäkseen hän varastelee. Nuori keksijä ja taikuri Tom palkkaa Minan töihin saatuaan tämän kiinni varkaudesta. Mina pääsee tutustumaan Tomin taikashow´hun, jossa tärkeää osaa esittävät erittäin elävän oloiset mekaaniset eläimet. Seuraa monenlaista juonittelua, konnuutta ja salaisuuksien paljastumista. Sarjan kakkososa siirtyy ajassa vielä kauemmas ja valottaa tarkemmin Tomin menneisyyttä. Trilogian viimeinen osa ilmestyy tänä keväänä.

Kirjoittanut: Niina Tuominen, Tampereen kaupunginkirjasto 3/2020

Suositellut teokset

1-5 / 5
3881517
Kirja:Artemis Fowl:2016 Kirja
Tekijä: Colfer, Eoin, kirjoittaja
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
4405780
Kirja:The ghost network. Aktivoi:2019 Kirja
Tekijä: Davidson, I. I., kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4123675
Kirja:Taikuri ja taskuvaras:2018 Kirja
Tekijä: Mikama, Anniina, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
4129599
Kirja:Morriganin koetukset:2018 Kirja
Tekijä: Townsend, Jessica, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
3976289
Kirja:Caapparin kääty:2017 Kirja
Tekijä: Vuorma, Tuuli, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja

Pidätkö näistä?

1-8 / 8

Jos pidät Harry Potterista...

...saatan pitää myös näistä mielikuvituksellisista tarinoista.

Luotu: 26.2.2020

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Luotu: 17.1.2020

Jos pidät näistä lukuromaaneista...

saatat olla kiinnostunut lukemaan samanhenkisiä klassikkoteoksia.

Luotu: 17.12.2019

Jos pidät rakkaustarinoista

...pidät ehkä seuraavista kirjoista, jotka saattavat saada sydämesi pamppailemaan.

Luotu: 18.11.2019

Jos pidät pelaamisesta...

Jos pidät pelaamisesta, niin..

Luotu: 29.10.2019

Jos pidät Maze Runnerista...

...saatat pitää seuraavista kirjasarjoista, joissa pojat kasvavat altavastaajan asemasta sankareiksi, täyttävät kohtalonsa ja taistelevat pahuutta vastaan.

 

Luotu: 21.9.2019

Jos pidät Linnunradan käsikirjasta, niin...

Jos pidät kirjasta Linnunradan käsikirja liftareille, voisit pitää myös näistä sekopäisistä seikkailuista.

Luotu: 16.1.2012

Jos pidät Meyerin Twilight-sarjasta

Ovatko Stephenie Meyerin Twilight-sarjan kirjat suosikkejasi. Saatat pitää myös näistä sarjoista.

Luotu: 19.10.2011