Nuoren miehen kolmet kasvot

Jos pidät tästä ...

Saatat pitää myös näistä

Jos pidät ennalta-arvaamattomista hahmoista...

…saatat pitää näistä elokuvista joissa kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

 

Shazam! -kansikuva WikipediaShazam!

Kuten niin monet muutkin supersankarielokuvat, myös Shazam! perustuu sarjakuvaan. Nuori Billy värvätään taistelemaan pahaa vastaan, ja yhtäkkiä hän huomaakin pystyvänsä muuttumaan supersankariksi, Shazamiksi. Billy kokeilee nuoruutensa riemulla rajojaan ja uusia kykyjään, tosin ulkomuodoltaan aikuisena sankarina, ja päätyy taistelemaan pahishahmo Thaddeusta ja tämän joukkoja vastaan. Tässä Billya auttelee samassa kasvattikodissa asustava, supersankareita fanittava nörtti Freddy. Elokuvassa päähenkilöt muuttuvat ahkeraan tavallisista teineistä supersankareiksi, mutta perinteisistä lähtökohdista huolimatta Shazam! on käännetty klassisesta supersankaritarinasta enemmänkin hauskaksi komediaksi. Elokuvalle on luvassa jatko-osa parin vuoden kuluttua. 

Dumplin´-kansikuva WikipediaDumplin´

Willowdean on entisen missin ja nykyisen “missimamman”, paikallisen kauneuskilpailun vetäjän tytär. Äiti kutsuu tytärtään Dumpliniksi (Pullukka, Pallero) eikä ihan täysin hyväksy tytärtään sellaisena kuin tämä on. Willowdean kun ei ole langanlaiha eikä mikään söpöstelijä. Vuosittainen kauneuskilpailu lähestyy ja Willowdean päättää osallistua kisaan, lähinnä rakkaan edesmenneen tätinsä muistoksi mutta osittain äitinsä kiusaksikin. Kauneuskilpailuun valmistautuessaan Willowdean löytää uusia samanhenkisiä, hieman kapinallisia ystäviä. Yhdessä he harjoittelevat kisaa varten omalla omintakeisella tyylillään ja Willowdeanista kuoriutuu itsevarma, omana itsenään viihtyvä nuori nainen. Vakavistakin teemoistaan huolimatta elokuva on kepeähkö ja lämminhenkinen. Sen enempää kilpailun lopputulosta paljastamatta, selväksi tulee ainakin se, että todellista kauneutta on sisäinen kauneus.

We´re The Millers -kansikuvaWe´re The Millers (Millerit)

David on huumediileri. Rose -tai oikeastaan Sarah- on strippari. Casey on kotoaan karannut nuori ja Kenny luuseriteini. Davidin pomo pakottaa hänet jättimäiselle salakuljetuskeikalle hakemaan pari tonnia huumeita rajan yli Meksikosta, kieltäytymisen mahdollisuutta ei ole. David keksii, että onnellista perhettä lomamatkalla ei ikipäivänä epäillä huumekuriireiksi, joten hän suostuttelee ja lahjoo Rosen, Kennyn ja Caseyn mukaansa reissuun ja he muuntautuvat kunnon perheenisäksi ja äidiksi ja herttaisiksi teini-ikäisiksi lapsiksi. Millereiden ”perhe” ajelee matkailuautolla Meksikoon, pakkaa kulkupelinsä täyteen huumeita ja lähtee kuljettamaan niitä rajan yli. Koomisia kommelluksia ja mutkia matkaan tuovat väkivaltaiset huumebisnestyypit, virkavalta, hajonnut auto sekä överiuteliaat kanssakaravaanarit, joista on lähes mahdoton päästä eroon. Matkan varrella Millereiden perhe alkaa yllättäen jopa viihtyä toistensa seurassa.

Bumblebee -kansikuva WikipediaBumblebee

Transformers -hahmot jos mitkä eivät tosiaankaan ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttävät. Tavallisessa ihmisten maailmassa ne näyttäytyvät usein erilaisina ajoneuvoina, mutta jokainen niistä kätkee peltikuoriinsa robotin. Sekä hyvikset, Autobotit että pahikset, Decepticonit ovat kotoisin Cybertron-planeetalta ja pystyvät muuntautumaan autosta robotiksi ja toisinpäin salamannopeasti. Robottien välillä käydään jatkuvaa sisällissotaa Autobottien Optimus Primen ja pahisten Megatronin johdolla. Tässä leffassa pääroolin saa keltainen Bumblebee, jonka auto-olomuoto on sympaattinen vanha kupla. 18 vuotta täyttävä teinityttö Charlie saa sedältään romuttamokuntoisen kuplan itselleen ja pian Autobotti Bumblebee paljastaa hänelle itsensä. Charlie, häneen ihastunut Memo ja Bumblebee päätyvät seikkailemaan yhdessä, keskelle vaarallisiakin taisteluita.  

Men In Black -kansikuvaMen In Black (Miehet mustissa)

Muodonmuutoksia ihmetellään myös elokuvassa Men In Black sekä sen kahdessa jatko-osassa ja tuoreehkossa uudelleenlämmittelyssä MIB: International. Elokuvat perustuvat Lowell Cunninghamin samannimiseen sarjakuvaan ja soppaan on sekoitettu sekä tieteisseikkailua, toimintaa että komediaa. Men In Blackissa agentti K ja hänen uusi oppipoikansa J työskentelevät virastossa, joka valvoo avaruusolentojen liikkeitä maapallolla. Heidän työnsä on erittäin salaista eivätkä tavalliset ihmiset saa saada siitä pienintäkään vihiä. Elokuvan muodonmuuttaja on avaruusötökkä, joka pysyy soluttautumaan ihmisen nahkoihin ja esiintymään alkuun muka-vaarattomana. 

Kirjoittanut: Niina Tuominen, Tampereen kaupunginkirjasto 10/2020

Suositukset

1-5 / 5
3675447
Blu-ray:Millerit = We're the Millers : extended cut:2014 Blu-ray
Vuosi: 2014
Aineistolaji: Blu-ray
4451475
Blu-ray:Bumblebee:2019:Yhdysvallat ; Kiina Blu-ray
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Blu-ray
4485493
Blu-ray:Shazam!:2019:Yhdysvallat Blu-ray
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Blu-ray
3396622
Blu-ray:MIB : men in black:2012 Blu-ray
Vuosi: 2012
Aineistolaji: Blu-ray
4485531
DVD:Dumplin':2019:Yhdysvallat DVD
Vuosi: 2019
Aineistolaji: DVD

Pidätkö näistä?

1-14 / 14

Jos pidät ennalta-arvaamattomista hahmoista...

…saatat pitää näistä elokuvista joissa kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Luotu: 30.9.2020

Jos pidät kauhusta...

... sinua voisi kiinnostaa seuraavat hiuksia nostattavat tarinat.

 

Luotu: 12.8.2020

Jos pidät "vanhoista hyvistä ajoista"...

...saatat pitää näistä lähimenneisyyteen (eli tämän vuosituhannen alkupuolelle) sijoittuvista kirjoista

Luotu: 4.8.2020

Jos pidät rentoutumisesta auringossa...

... saatat haluta poimia mukaan kesäistä luettavaa.

Luotu: 19.5.2020

Jos pidät elämänmakuisista tositarinoista...

...saatat pitää näistä elämäkertakirjoista.

Luotu: 29.4.2020

Jos pidät scifistä...

...saatat pitää seuraavista kirjoista, joissa ajaudutaan vaaralliselle matkalle, kohdataan pelkoja ja luotetaan tulevaisuuteen.

Luotu: 17.3.2020

Jos pidät Harry Potterista...

...saatan pitää myös näistä mielikuvituksellisista tarinoista.

Luotu: 26.2.2020

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Luotu: 17.1.2020

Jos pidät näistä lukuromaaneista...

saatat olla kiinnostunut lukemaan samanhenkisiä klassikkoteoksia.

Luotu: 17.12.2019

Jos pidät rakkaustarinoista

...pidät ehkä seuraavista kirjoista, jotka saattavat saada sydämesi pamppailemaan.

Luotu: 18.11.2019

Jos pidät pelaamisesta...

Jos pidät pelaamisesta, niin..

Luotu: 29.10.2019

Jos pidät Maze Runnerista...

...saatat pitää seuraavista kirjasarjoista, joissa pojat kasvavat altavastaajan asemasta sankareiksi, täyttävät kohtalonsa ja taistelevat pahuutta vastaan.

 

Luotu: 21.9.2019

Jos pidät Linnunradan käsikirjasta, niin...

Jos pidät kirjasta Linnunradan käsikirja liftareille, voisit pitää myös näistä sekopäisistä seikkailuista.

Luotu: 16.1.2012

Jos pidät Meyerin Twilight-sarjasta

Ovatko Stephenie Meyerin Twilight-sarjan kirjat suosikkejasi. Saatat pitää myös näistä sarjoista.

Luotu: 19.10.2011