Skip to Content
Language Language

Nuoret - ajassa

Nuoret

Nyt ulos, pihalle!

Kesä tuli nyt! Aurinko paistaa ja on aika pulahtaa lomafiilikseen. PIKI-verkkokirjasto suosittelee lämpimästi kaikenlaista ulkoilua kuumottavien hellepäivien ja kiireettömien kesäiltojen iloksi. Pelit, piknikit, pyöräretket, uimarannat ja torijätskit ovat tämän ajanjakson polttava puheenaihe. Pihalle kannattaa lompsia tietysti kirjaston kautta!

Kurkkaa kesäiset kirjavinkit Mitä lainaisin -sivulta. Miltä kesä maistuu? Suussa sulavia tarinoita ja herkullisia reseptejä sekä kokkaukseen että neulomiseen löytyy Kesä maistuu -jutusta. Kannattaa tsekata myös Maaginen kesä -artikkeli, josta löytyy seikkailutarinoita aivan toisista maailmoista.

Ystäväkirjassa kuulumisiaan rustailee Kesän 2015 Kukkaistyttö Riina Nousiainen.

Kesän Kuukauden kilpailussa testataan perustietoa erilaisista kesäisistä harrastuksista. Osallistu kilpailuun ja voita liikuttava palkinto!

Uutuuskirjoja
1-5 of 42
3744756
Author: Heikkilä, Mervi, kirjoittaja
3540352
Author: Stephens, John, kirjoittaja
3742239
Author: Pehkonen, Kirsi, kirjoittaja
3742141
Author: Hunter, Erin, kirjoittaja
3737743
Author: Gutman, Dan, kirjoittaja
Kirjan vuosi 2015 Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

Teoksen saatavuuteen

Siitä tuli kesä josta minun piti vaieta elämäni loppuun asti. Paitsi että nyt kerron kaiken teille. Koska ketään ei pitäisi suojella rakkaudelta.

Ja Mariia Ovaskainen kertoo. Mariia palaa ajassa taaksepäin ja kertoo kesästä, jolloin hän oli 14-vuotias. Vuosi on 1986, sama vuosi, jolloin Tšernobylin räjähdys kylvi tuhoa laajalle alueelle. Surusilmäinen Mimi muuttaa isoäitinsä luokse Seka-Sortoon, ja pienellä paikkakunnalla kahden ihmisen maailmassa alkaa räiskyä. Mariia ja Mimi rakastuvat, ovat rakastettuja ja rakastajia, mutta he salaavansa rakkautensa: Shh.

Valoa valoa valoa on rujonkaunis tarina, joka ei välty synkemmiltäkään sävyiltä. Vaikka kertoja pysähtyy vähän väliä miettimään kertomaansa ja puhuttelemaan lukijaa, Mimin ja Mariian tarina etenee vääjäämättömästi kohti loppuaan. Vilja-Tuulia Huotarisen teos sai vuonna 2011 Finlandia Junior -palkinnon.

Ystäväkirjassa Ystäväkirjassa

Riina Nousiainen

Kukkaistyttö Riina Nousiainen »

Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi