Skip to Content
Language

Nuoret - ajassa
Kuva: Designed by Freepik

Nuoret

Kuplivia kuvia

Maaliskuu on Pikissä kuvataiteen ja sarjakuvien kuukausi eli siveltimien vetoja, kirjojen kuvitusta, valokuvaamista sekä nokkelia sarjakuvia. Maaliskuun lopussa 25.-29.3. vietetään hyvän fiiliksen sarjakuvafestareita eli Tampere Kuplii-tapahtumaa. Se on ehdoton paikka kaikille sarjakuvien ystäville!

Millainen oli Leonardo da Vincin erikoinen tapa kirjoittaa muistiinpanoja? Käy kurkkaamassa Mitä lainaisin -sivulta hyviä luku- ja leffavinkkejä erilaisista taiteilijoista ja kuvataidelajeista.

Sukella aiheisiin -jutuissa kerrotaan kirjojen kansikuvituksista, elämästä linssin läpi, mielenkiintoisista sarjakuvista sekä tutustutaan valokuvauksen perusasioihin.

Nyt kaikki kaikki kaupunkilaiskissa Jasson ystävät huomio! Ystäväkirjassa maaliskuun vieraana on sarjakuvatekijä, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Jii Roikonen. Tsekkaa mitkä ovat Jiin lempikirjoja ja minkälaisia terveisiä hän lähettää faneille.

Kuukauden kilpailussa koetellaan tietämystä suurten taiteilijoiden tunnetuista töistä. Vastaa kilpailuun ja saatat voittaa palkinnon!

Uutuuskirjoja
1-5 of 40
3705954
Author: Giebken, Sabine, kirjoittaja
Author: Ahvonen, Sari-Anne, kääntäjä
3556493
Author: Pohti, Maija-Liisa, kirjoittaja
3675159
Author: Polva, Anni, kirjoittaja
Author: Polva, Anni, kirjoittaja. Tiina kesälaitumilla
Author: Polva, Anni, kirjoittaja. Tiinalla on hauskaa
Author: Polva, Anni, kirjoittaja. Tiinalle otetaan pikkusisko
3675145
Author: Polva, Anni, kirjoittaja
3675160
Author: Veirto, Kalle, kirjoittaja
Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

kansikuva

Ranskalaisen Cyril Pedrosan Kolme varjoa – sarjakuvaromaani on maaginen seikkailutarina, jonka pinnan alla on hyvin kiehtova sekä surusävytteinen taustakertomus.

Joachim elää onnellisena vanhempiensa kanssa kauniissa laaksossa, kunnes läheiselle kukkulalle ilmestyy kolme uhkaavaa varjoa. Joachimin isä päättää pelastaa poikansa näiltä varjoilta, jolloin alkaa jännittävä pakomatka. Mutta voiko varjoja kuitenkaan paeta?

Ystäväkirjassa

Jii Roikonen

Piirtäjä, kuvittaja Jii Roikonen »

Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi