Skip to Content
Language Language

Nuoret - ajassa

Nuoret

Ympäristön asialla

Nyt pidetään huolta ympäristöstä ja tutustutaan aiheeseen monesta eri näkökulmasta. Ympäristöstä voidaan olla huolissaan, jolloin ympäristötietoutta laajentamalla voi oppia ymmärtämään paremmin minkälaisessa maailmassa tällä hetkellä elämme ja mihin suuntaan olemme menossa. Myös useissa nuortenkirjoissa käsitellään tulevaisuuden uhkakuvana ympäristötuhoja ja maailmaa luonnonkatastrofin jälkeen. Onko aihetta huoleen ja kuinka voisimme itse vaikuttaa paremman ympäristön puolesta? Nappaa mukaan kirja- ja leffavinkit Pikistä ja tiedosta ympäristö jossa elämme!

Mitä lainaisin -sivulla löytyy mielenkiintoisia vinkkejä ympäristötietoisuuteen heräämisestä ja aktvismista sekä elämästä keskellä ympäristötuhoa.

Tiedätkö minkälainen on hyvän mielen vaatekaappi? Kurkkaa Sukella aiheisiin -sivulta kirjavinkit ekologisen pukeutumisen puolesta ja opi tuunaamaan vaatteesi luontoa ja energiaa säästäen. Hyviä lukusuosituksia löytyy myös Nuoria maahanmuuttajia -jutusta, jossa esitellään nuortenkirjoja päivän polttavasta aiheesta eli tilanteesta, kun ihminen joutuu jättämään kaverit ja koko elämän ja muuttamaan täysin uuteen maahan ja kulttuuriin.

Ystäväkirjassa lokakuun vieraana on kirjailija Anu Ojala, joka on kirjoittanut paljon eläinaiheisia nuortenkirjoja sekä uusimpana eläinaktvismia käsittelevän romaanin Pommi.

Kuukauden kilpailu haastaa kilpailijat lukemaan kaunokirjallisuutta, jossa pohditaan elinympäristöön liittyviä kysymyksiä.

Uutuuskirjoja
1-5 of 109
3742167
Author: Dashner, James, kirjoittaja
3738523
Author: Shepard, Sara, kirjoittaja
3705734
Author: Eskola, Pinja, kirjoittaja
3724681
Author: Jalo, Merja, kirjoittaja
3724743
Author: Paver, Michelle, kirjoittaja
Kirjan vuosi 2015 Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

Tyttö joku muuttui lasiksi

Ali Shawin kirjassa Tyttö joka muuttui lasiksi syrjäisellä saarella tapahtuu mystisiä asioita: taivaalla lentää valkoisia variksia, suosta löytyy läpikuultavia ihmisruumiita ja metsässä on eläin, joka muuttaa kaiken näkemänsä valkoiseksi. Salakavala meri ja sisämaassa sijaitseva suoalue eivät tee nuhjuisesta saaresta järin houkuttelevaa. Siitä huolimatta saarelle saapuu nuori nainen, Ida, muttei hänkään lomailemaan. Ida on tullut selvittämään miksi hän on muuttumassa lasiksi.

Valokuvausta harrastava Midas törmää yllättäen Idaan ja vähitellen heidän ystävyytensä syvenee. Kun Midakselle selviää Idan lasittuminen, hän alkaa epätoivoisesti etsiä parannuskeinoa. Aika käy vähiin, sillä lasittuminen etenee vauhdilla…

Ystäväkirjassa Ystäväkirjassa

Anu Ojala

Kirjailija Anu Ojala »

Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi