Skip to Content
Language

Nuoret - ajassa

Nuoret

Big jumps

Kevät tulee rytinällä ja usein myös muutosten tuulet puhaltelee uuden ajanjakson alkaessa. Huhtikuun PIKI-verkkokirjaston Nuorten osuudessa käsitellään nyt elämänmuutoksia sekä unelmien saavuttamisia. Joskus suuret muutokset ahdistavat, mutta usein myös uudet elämänsuunnat tuovat mukanaan täysin uusia mahdollisuuksia. Hyppy tuntemattomaan saattaa jännittää, mutta yleensä se tuo rohkeutta ja itsevarmuutta myös seuraaviin vastaantuleviin haasteisiin.

Sukella aiheisiin-sivulla esitellään kirjavinkkejä, jotka käsittelevät eroja ja uusia ihmissuhteita, muuttoja ja muutoksia, sairastumisia ja niistä selviytymisiä. Tsekkaa myös leffa- ja kirjasuosituksia kasvukivuista, maahanmuuttajista sekä unelmien saavuttamisesta Sukella aiheisiin -sivulta.

Huhtikuun Ystäväkirjan vieraana on kirjailija Laura Suomela, joka myös työskentelee nuorten parissa. Kurkista Lauran lempparikirjat ja -leffat sekä minkälaisia terveisiä Laura lähettää nuorille.

Kuukauden kilpailussa on tällä kertaa aiheena Muuttumisleikki eli kysellään erilaisten tarinoiden hahmojen kokemia muutoksia. Vastaa kilpailuun ja voit voittaa palkinnon!

Uutuuskirjoja
1-5 of 75
3682681
Author: Heikkilä, Mervi, kirjoittaja
3661990
Author: Riordan, Rick, kirjoittaja
Author: Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
3665881
Author: Jalo, Merja, kirjoittaja
Author: Jalo, Marvi, kirjoittaja
3675754
Author: Holopainen, Anu, kirjoittaja
3661989
Author: Sammalisto, Iida, kirjoittaja
Asiakaskysely

Kysely Nuoret-sivuista »

Kerro meille mielipiteesi näistä nuorten sivuista. Mitkä suositukset ja vinkit ovat kivoja, mitä toivoisit lisää, mitä voisimme kehittää?

Kaikkien kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan palkintoina mm. Särkänniemen Elämysranneke, elokuvalippuja, pääsylippuja konsertteihin ja museoihin, kirjoja, levyjä ja pelejä.

Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

Kansikuva

Hanna Kökön Kätkö-kirjassa Manu on siirtymässä yläkouluun. Opet ärsyttää ja koulukaveritkin kiusaa. Äidin kanssa ei oikein keskustelut aukea, isästä ainakaan. Äidillä on uusi miesystäväkin. Ainoa ilo on harrastus, geokätkeily.

Erään kätkön kohdalla hän törmää mustatukkaiseen Helmiin ja kiinnostus herää. Eipä siinä heti tajua, että samalla joudutaan mukaan salamyyntivyyhtiin ja sieppaukseen. Asiat selviävät vähitellen ja puhuminen, siitä vaikeimmastakin aiheesta, saa möykyn lähtemään sisimmästä.

Sarjan jatko-osissa mennään kesälomamatkalle isän luo Pohjoiseen (Vaara), hiihtolomalle Vantaalle (Varjon jäljillä) ja melontareissulle Itä-Suomeen (Saarikätkö). Pysyykö Helmi matkassa?

Ystäväkirjassa

Laura Suomela

Kirjailija Laura Suomela »

Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi