Skip to Content
Language

Nuoret - ajassa

Nuoret

Hiphoppii, räppii, biittii

Toukokuussa on lupa räpätä! Hiphopin ja räpin kulttuuri on rantautunut pienimuotoisesti Suomeen jo 1980-luvulta lähtien ja nykyään suomirap-buumi kukoistaa säihkyvänä ja loistokkaana. Kulttuuriin kuuluu musiikin ohella ihan oma tyyli, taide ja asenne.

Kurkkaa Mitä lainaisin -sivulta hiphopin keskeiset opukset ja leffavinkit. Jos haluat tietää enemmän rapin historiasta, niin kannattaa tsekata Bronxista kaikki alkoi -juttu. Hyviä kirja- ja levysuosituksia löytyy myös artikkeleista Suomi-rapin alkujuurilla sekä Asennelyriikkaa!.

Ystäväkirjassa tällä kertaa vierailee yksi suomiräpin huippunimistä eli Paleface! Katso mitkä ovat Palefacen lempikirjat ja minkälaisia terveisiä hän lähettää faneilleen.

Toukokuun kuukauden kilpailussa tehtävänä on testata hiphop-tuntemus ja erottaa totuus tarusta. Osallistu kilpailuun ja saatat voittaa katu-uskottavan palkinnon!

Muistathan myös, että sunnuntaina 10.5. vietetään Äitienpäivää. Omatekoinen onnittelurap voisi olla hieno ja varmasti mieleenpainuva lahja äidille.

Uutuuskirjoja
1-5 of 50
3737827
Author: Gutman, Dan, kirjoittaja
Author: Paillot, Jim, taiteilija
Author: Autio, Antti, kääntäjä
3737743
Author: Gutman, Dan, kirjoittaja
Author: Paillot, Jim, taiteilija
Author: Autio, Antti, kääntäjä
3665881
Author: Jalo, Merja, kirjoittaja
Author: Jalo, Marvi, kirjoittaja
3661989
Author: Sammalisto, Iida, kirjoittaja
3711512
Author: Sainio, Ari, kirjoittaja
Author: Koskinen, Carola, taiteilija
Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

kansikuva

Piraatit, Ilkka Remeksen ensimmäinen nuorille suunnattu dekkari vuodelta 2003, kertoo aikuisille tarkoitetun Ikiyö-teoksen tutun Antti Korven pojasta, Aarosta. Aaro löytää salaperäisen salkun, joka johdattaa Aaron Helsinkiin, upealle kansainväliselle loistoristeilijälle. Loistoristeilijän ovat myös kaapparit valinneet kohteekseen ja Aaro joutuu elämänsä pelottavimpaan  seikkailuun.

Juoni kulkee vauhdikkaasti ja jännityshuippuja nostattaen kirja etenee ympäri Eurooppaa loppuratkaisuun saakka. Kirjan tyyli on perinteistä jännityskirjallisuutta. Kieli kulkee notkeasti vieden lukijaa eteenpäin läpi tieteellistenkin selitysten ja läpi poliisitutkinnan tarkkojen kuvausten. Kirja on suunnattu yli kymmenvuotiaille nuorille mutta myös aikuiseen kirjan juoni uppoaa hyvin.

Ystäväkirjassa

Paleface

Räppäri Paleface »

Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi