Skip to Content
Language Language

Nuoret - ajassa

Nuoret

Sana, taide ja sanataide

Sanataiteilu on taitolaji. Olit sitten kiinnostunut rustailemaan runoja tai pitempiä tarinoita, niin kirjoittamaan oppii vain harjoittelemalla. Bongaa kirjastosta kirjoitusoppaat ja päästä sisäinen sanaseppo valloilleen.

Mitä lainaisin -sivulta löydät hyviä kirjavinkkejä erilaisen sanataiteen pariin. Sukella aiheisiin – osiosta löydät jutun tämän hetken nuorista kirjailijoista sekä blogeista.

Ystäväkirjaan vastailee elokuussa runoilija, nuortenkirjailija ja sanataideopettaja Vilja-Tuulia Huotarinen.
Kuukauden kilpailussa arvuutellaan hieroglyfien, kiinalaiset merkkien ja nuottien merkityksiä. Osallistu kilpailuun ja voita palkinto!

Uutuuskirjoja
1-5 of 57
3705734
Author: Eskola, Pinja, kirjoittaja
3734306
Author: Riordan, Rick, kirjoittaja
3752324
Author: Rowling, J. K., kirjoittaja
3752323
Author: Rowling, J. K., kirjoittaja
3752318
Author: Rowling, J. K., kirjoittaja
Kirjan vuosi 2015 Kirjan vuosi 2015

Kirjan vuosi 2015 logoKirjan vuoden 2015 kunniaksi esittelemme kuukausittain nuorten lukukirjoja

Katon kokoinen taivas 
Ruotsalaisen Johanna Thydellin nuortenkirja Katon kokoinen tähtitaivas on kipeä ja koskettava mutta myös lohdullinen tarina 13-vuotiaasta Jennasta, jonka äiti sairastaa rintasyöpää.

Jenna kokee jokaisen nuoren elämään liittyvät ilot ja surut, jotka liittyvät mm. ulkonäköpaineisiin, koulunkäyntiin ja ihastumisiin. Äidin vakava sairaus laittaa Jennan huolehtimaan myös kodista ja äidistä. Uusi kaveri Ullis tuo Jennan elämään bileitä ja mahdollisuuden tutustua poikaan nimeltä Sakke. Pelko tulevasta painaa kuitenkin Jennan mieltä.

Helsingin kaupunginteatteri on tehnyt kirjaan perustuvan näytelmän Kattona tähtitaivas, joka kuuluu tänä kesänä myös Tampereen Teatterikesän ohjelmistoon.
 

Ystäväkirjassa Ystäväkirjassa
Kuukauden kilpailu

Kuukauden kilpailu

Tiedonhaun harjoituksia

Pirkanmaan lukudiplomi