Nuoret Nuoret


Ole vapaa

Teoksen kansikuva"Se on mahdotonta." "Et onnistu kuitenkaan." "Turha yrittää." Kuuletko ympärilläsi paljon näitä lauseita? Niin ovat kuulleet myös Ashley Fiolek, Maya Gabeira ja Sonita Alizadeh.

Nyt Ashley Fiolek (s. 1990) on kuuluisa motocross-ajaja, joka on voittanut viiden vuoden aikana neljä valtakunnallista kilpailua. Hän on kuuro ja häneltä on murtunut mm. vasen käsivarsi, oikea ranne, oikea nilkka, solisluu (kolme kertaa) ja kaksi etuhammasta. Mutta hänestä ei ole koskaan tuntunut siltä, että hänelle olisi mahdotonta ajaa moottoripyörällä lujaa - ja olla siinä hyvä.

Nyt Maya Gabeira (s. 1987) on kuuluisa lainelautailija, joka on voittanut kaikki tärkeimmät kilpailut ja josta on tullut maailman kovapalkkaisin isojen aaltojen surffaaja. Hän on ollut vähällä hukkua ja häneltä on murtunut luita. Mutta hänestä ei ole koskaan tuntunut siltä, että hänen pitäisi loiskia merenrannassa sievästi, eikä hän saisi rakastaa megasuperhyperjättiläisaaltoja.

Nyt Sonita Alizadeh (s. 1996) on Yhdysvalloissa asuva kuuluisa afganistalaisnaisräppäri ja aktivisti, jonka Brides for sale -kappale on ladattu YouTubessa yli miljoona kertaa. Hänet yritettiin myydä kaksi kertaa alle 18-vuotiaana avioliittoon vasten tahtoaan. Hän on myös joutunut pakenemaan sotaa Afganistanissa. Hän on päättänyt, ettei aio vaieta vaikeistakaan asioista.

Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjasta voit lukea sadan ihmeellisen ja omalla tavallaan maailmaa muuttaneen naisen tarinan- ja jokainen tarina on tosi.

Ole oman elämäsi Amelia Earhart ja suuntaa kohti elämän myrskyjä pystypäin.

Ole oman elämäsi Astrid Lindgren ja elä vahvasti, urheasti ja pelottomasti.

Ole kuin Margherita Hack ja suhtaudu elämän arvoitukseen intohimoisen uteliaasti.

Mutta ennen kaikkea, ole oma itsesi.

"Jos epäonnistun, se olkoon haasteena muille." -Amelia Earhart

Sivupiiri esittää Sivupiiri esittää

Holly Bourne: Mitä tytön täytyy tehdä?

Lottie on tympääntynyt. Hän on saanut tarpeekseen vanhempiensa painostuksesta Cambridge-opintoihin, huonojen asioiden tapahtumisesta hyville ihmisille ja ennen kaikkea siitä, mitä täytyy kestää vain siksi, että on tyttö. Niinpä hän päättää tehdä feministisen vallankumouksen. Lottie aloittaa kuukauden mittaisen projektin, jossa tekee näkyväksi jokaisen kohtaamansa seksismin ilmentymän. Nettivideokampanjan suosion kasvaessa Lottie joutuu kuitenkin huomaamaan, miten raskasta voi olla taistella niiden asioiden puolesta, joihin uskoo. Ja jos hän ei saa edes projektin (ärsyttävän kuumaa) kuvaajaa uskomaan feminismiin, kuinka hän muka saisi vakuutettua muun maailman? Mitä tytön täytyy tehdä muuttaakseen sen, mitä tyttöydellä tarkoitetaan?

Holly Bournen suorasukaisen ja hilpeän Normaali-sarjan kolmas osa Mitä tytön täytyy tehdä? on puhutteleva kirja vakaumuksen puolesta taistelemisesta, omien voimavarojen löytämisestä sekä uskomisesta itseensä ja kykyynsä muuttaa maailmaa. (Tekstin lähde: Gummerus)

Mitä tytön täytyy tehdä? -kirja PIKI-kirjastoissa

Katso myös

Video Sivupiirissä 
Sivupiirin lukuvinkit nuorille

Nuorten Nuorten

Uutuuskirjat

1-5 / 97
4123668
Kirja:Meidän jengin Zlatan matkalla maineeseen:2018
Tekijä: Wickström, Mika, kirjoittaja
4228656
Kirja:Järistyksiä:2018
Tekijä: Mattila, Riina, kirjoittaja
4228657
Kirja:Noland:2018
Tekijä: Heinonen, Sanna, kirjoittaja
4214892
Kirja:Ruusukekone:2018
Tekijä: Lukkarila, Päivi, kirjoittaja
4123878
Kirja:Musta kuin eebenpuu:2018:[Uusi painos]
Tekijä: Männikkölahti, Hanna, kirjoittaja

Lainatuimmat kirjat

Huhtikuu 2018
1-5 / 10
4132010
Kirja:Mitä tytön täytyy tehdä?:2018
Tekijä: Bourne, Holly, kirjoittaja
Vuosi: 2018
4138165
Kirja:Tyttösi sun:2018
Tekijä: Russo, Meredith, kirjoittaja
Vuosi: 2018
4132004
Kirja:Viallinen:2018
Tekijä: Ahern, Cecelia, kirjoittaja
Vuosi: 2018
4132081
Kirja:Heittäydy, jos uskallat:2018
Tekijä: Maskame, Estelle, kirjoittaja
Vuosi: 2018
4090740
Kirja:Kilpikonnan kuorella:2017
Tekijä: Green, John, kirjoittaja
Vuosi: 2017

Lue kirjoja kesällä Lue kirjoja kesällä

Nuoreten kesäbingo 2017

Osallistu nuorten kesäbingoon!

Hae bingolappu kirjastostasi tai tulosta bingolappu (pdf) tästä.

Lue kirjoja, jotka sopivat ruutujen tehtäviin. Tavoitteena on saada vähintään yksi bingosuora vaakaan, pystyyn tai vinoon. Lue yksi kirja/ruutu. Yhteen bingoriviin sinun on luettava siis viisi kirjaa.

Kesäbingojen osallistumisaika on 4.6.–31.8.2018.

Palauta vähintään yhdellä bingosuoralla täytetty bingolappu 31.8.2018 mennessä mihin tahansa PIKI-kirjastoon, niin osallistut palkintojen arvontaan.

PS. Lapsille on oma kesäbingo

Kirjastoluokat Kirjastoluokat

Kallen ja Keijon kirjastoluokat -videot Kirjastokaistalla