Nyt laulamaan!

Kirjastokaraokea Tesomalla

Oletko jo kuullut kirjastokaraokesta? Tesoman kirjastossa sitä on järjestetty jo vuoden ajan.

Tesoman Hyvinvointikeskuksessa on järjestetty kaikille avointa karaoketoimintaa asiakkaiden toiveesta vuodesta 2019 alkaen. Toiminnassa on yhdistynyt paikallisten asukkaiden oma aktiivisuus ja talon toimijoiden yhteistyö. Karaokea juontaa kirjastolaisen ohella vapaaehtoinen aktiivi, tilat ovat Hyvinvointikeskuksen, laitteet saadaan käyttöön Nuorisopalveluilta ja Yhteisökahvila mainostaa ja on muutenkin mukana. Parhaimmillaan monitoimisalissa on ollut kahden tunnin lauluhetken aikana yli 20 laulajaa ja toinen mokoma yleisöä.

Finnhits-karaoke -kansikuvaKaraoke on Japanista 1970-luvulla lähtenyt harrastemuoto, jossa tekstitettyjen kappaletaustojen päälle lauletaan mikrofoniin, kukin omien taitojen mukaan. 1990-luvulta lähtien harraste on levinnyt ympäri maailmaa ja kuuluu nykypäivänä monen kotimaisenkin ravintolan yleisöhoukuttimiin. Lisäksi kotikaraoke on tänä päivänä jo aika helppoa ja edullista. Myös Singstarin kaltaiset laulupelit ovat lisänneet karaoken kansansuosiota.

Kirjaston valikoimiin karaokelevyt ovat ilmestyneet vuosituhannen vaihteessa, samalla kun DVD-soittimet yleistyivät ihmisten kodeissa. Suosituimpia ovat Finnhitsit ja erilaiset karaokepokkarit. Kokoelmasta löytyy myös erikoisempia levyjä, kuten virsi-, gospel- ja hevikaraokea.

Tesoman Kirjastokaraoke on avointa eli julkista karaoketoimintaa, jossa ei voi käyttää kotikäyttöön tarkoitettuja levyjä. Käytössä on suppea mutta laadukas valikoima ammattikäyttöön tarkoitettuja levyjä, nekin yleisön toivomusten mukaan hankittuja.

Laulavakoira -kansikuvaTesoman kirjaston karaoketiimin suosittelemia karaokelevyjä kirjaston kokoelmista ovat:

Katso myös

PIKI-kirjastojen kaikki karaoke-DVD-levyt (Rajaa hakua asiasanoilla musiikkigenreittäin tai sarjoittain)

Kirjoittajat: Helena Paloposki ja Ilkka Valpasvuo, Tampereen Tesoman kirjasto 10/2020

Asiasanat: karaoke

Suositellut teokset

1-5 / 5
3325918
DVD:Finnhits karaoke. 9, Valssin hurmaa 1:2012 DVD
Aineistolaji: DVD
Loading...
3982604
DVD:Laulavakoira. 28 a + b, 50 laulua : karaoke:2016 DVD
Aineistolaji: DVD
Loading...
4080650
DVD:Cover karaoke. Vol. 2, Iskelmädisco:2017 DVD
Aineistolaji: DVD
Loading...
3956328
DVD:Finnhits karaoke. 28, Pop-klassikoita 5:2013 DVD
Aineistolaji: DVD
Loading...
3956372
DVD:Finnhits karaoke. 37, Suomirockin helmiä 6:2014 DVD
Aineistolaji: DVD
Loading...

Katso myös

Suosituksia aiheittain: soittimet ja soittaminen

Videokursseja

Kuva: Rockway soitonopetusvideot

Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on yli 30 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin, ja käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua.

Lisätietoa palvelusta »

Videokursseja on tarjolla mm. seuraavista aihepiireistä: biisin teko, kitara, basso, rummut, koskettimet, ukulele, cajón ja laulu. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Käytössä kaikilla PIKI-kirjastojen kirjastokorteilla.

Hyvä tietää

Ongelmatapauksissa, esimerkiksi jos olet saanut uuden kirjastokortin etkä pääse siksi kirjautumaan, ota yhteyttä Rockwayn tukeen sähköpostilla osoitteessa tuki@rockway.fi

Uutta lokakuussa 2020

Rockway-palveluun on tullut muutoksia. Lue lisää tiedotteesta

Palveluun


Musiikkihuoneet

Kysy omasta PIKI-kirjastostasi onko niissä musiikkihuoneita tai -tiloja, joissa voit kuunnella kursseja tai soittaa instrumentteja.

Esimerkiksi Tampereen pääkirjasto Metsossa on erillinen Rockway-huone, jota voi myös varata ennakkoon.

Soitonoppaita, tietopaketteja

1-15 / 23
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kirjastokaraokea Tesomalla

Oletko jo kuullut kirjastokaraokesta? Tesoman kirjastossa sitä on järjestetty jo vuoden ajan.

Jaksatko puhaltaa? Klarinettiharrastus alkuun

Moni aloittaa puupuhaltimen soittamisen lapsena soitonopettajan opastuksella, mutta entä jos mieleinen instrumentti löytyykin vasta aikuisiässä? Onko aikuisen itseopiskelijan mahdollista oppia soittamaan klarinettia tyydyttävällä tavalla?

Ukulele and beyond - alkeistasolta eteenpäin!

Joko olet kokeillut soittaa ukulelea?

Monen ukuleleharrastajan esikuvana on brittiläinen Ukulele Orchestra of Great Britain, ukulelella populaarimusiikin hittejä taitavasti varioiva maailmanlaajuisesti tunnettu yhtye. Orkesteri perustettiin vuonna 1985 ja keikkailee edelleen.

Äänitä itse soittoasi!

Äänentallennusta harrastajille.

Huuliharppu

Jos jotakin soitinta on valmistettu pitkälti toista miljardia kappaletta, voidaan liioittelematta puhua suosikkisoittimesta. Muistelepa hyvä lukija, eikö vain sinullakin ole jossain laatikon pohjalle unohdettuna, tai ehkä jopa vakituisessa käytössä, ikioma huuliharppu?

Hauskaa ja haastavaa huilunsoittoa

Huilunsoitto sopii harrastuksena aikuisenakin.

Musiikinteorian oppaita itseopiskeluun

Musiikin kuunteleminen, soittaminen ja laulaminen on kivaa. Vielä enemmän siitä saa irti, kun ottaa selville mistä musiikissa oikein on kysymys. Syvennä ymmärrystäsi ja lisää luovuuttasi opiskelemalla musiikinteoriaa vaikka näiden teosten avulla.

Lauluharrastusta aloittamassa

Taas on syksy ja uuden harrastuksen aloittamisen aika! 

Ukulele, soitin jota et voi soittaa nauramatta

Esittelyssä hittisoitin ukulele.

Muusikon ergonomia

Kuten urheilija liikkuessaan, myös muusikko käyttää musisoidessaan koko kehoaan. Hyvä laulu- ja soittoasento mahdollistavat tuki- ja liikuntaelimistön luonnollisen toiminnan ja ovat siten ratkaisevia kehon kuormituksen vähentämisessä. Vääränlainen harjoittelu, virheellinen asento tai väärien lihasten käyttö voivat johtaa fyysisiin vaivoihin ja kiputiloihin. Hyvällä lihasten hallinnalla on yhteys myös sointiin.

Klarinetti-karaokea

Poppia, jazzia, klassista, soitinkouluja vai jotain muuta? Kirjastosta löytyy nuottikirjoja niin aloitteleville kuin edistyneillekin trumpeteistille.

Lyömäsoittimet

Kapulat käteen - hyviä rumpaleita tarvitaan aina!

Trumpetistin nuottitelineelle

Poppia, jazzia, klassista, soitinkouluja vai jotain muuta? Kirjastosta löytyy nuottikirjoja niin aloittelijoille kuin edistyneillekin trumpetistille.

Klassisen yksinlaulun oppaita ja ohjelmistoa

Klassisen yksinlaulun oppaita ja ohjelmistoa.

Vapaata säestystä pianolla

Piano-oppaita, joiden aiheena on vapaa säestys.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu