Musisoi itse Musisoi itse

Soitonoppaita, tietopaketteja

1-15 / 16

Taas on syksy ja uuden harrastuksen aloittamisen aika! 

Virittele äänijänteet ja tartu laulukirjaan!

Esittelyssä hittisoitin ukulele.

Kuten urheilija liikkuessaan, myös muusikko käyttää musisoidessaan koko kehoaan. Hyvä laulu- ja soittoasento mahdollistavat tuki- ja liikuntaelimistön luonnollisen toiminnan ja ovat siten ratkaisevia kehon kuormituksen vähentämisessä. Vääränlainen harjoittelu, virheellinen asento tai väärien lihasten käyttö voivat johtaa fyysisiin vaivoihin ja kiputiloihin. Hyvällä lihasten hallinnalla on yhteys myös sointiin.

Poppia, jazzia, klassista, soitinkouluja vai jotain muuta? Kirjastosta löytyy nuottikirjoja niin aloitteleville kuin edistyneillekin trumpeteistille.

Kapulat käteen - hyviä rumpaleita tarvitaan aina!

Poppia, jazzia, klassista, soitinkouluja vai jotain muuta? Kirjastosta löytyy nuottikirjoja niin aloittelijoille kuin edistyneillekin trumpetistille.

Klassisen yksinlaulun oppaita ja ohjelmistoa.

Musiikin kuunteleminen, soittaminen ja laulaminen on kivaa. Vielä enemmän siitä saa irti, kun ottaa selville mistä musiikissa oikein on kysymys. Syvennä ymmärrystäsi ja lisää luovuuttasi opiskelemalla musiikinteoriaa vaikka näiden teosten avulla.

Piano-oppaita, joiden aiheena on vapaa säestys.

Pianonsoiton oppaita aikuisille.

Pianonsoiton oppaita lapsille.

Kirjastosta löytyviä suomenkielisiä populaarimusiikin kitaransoiton oppaita aloittelijoille.

Kukapa kitaraa soittamaan opetteleva ei olisi kiinnostunut jo heti alusta alkaen soinnuista. Muutaman soinnun opettelemalla pystyy jo säestämään (ja hämmästyttämään) ystäviään vaikka illanistujaisissa

Äänenmuodostusoppaita yksin, yhdessä ja kuorossa laulaville.

Katso myös Katso myös

Suosituksia aiheittain: soittimet ja soittaminen

Videokursseja Videokursseja

Kuva: Rockway soitonopetusvideot

Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on 20 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin, ja käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Lisätietoa palvelusta »

Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, ukulele, cajón ja laulu. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Rockway on käytössä Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Tampereen, Valkeakosken, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.
Palveluun »