Kohtaamisia Kohtaamisia


Marko Mäkelä

Marko MäkeläKuka sinä olet?
Marko Mäkelä. Toimin kirjastovirkailijana sekä Härmälän kirjastossa että pääkirjasto Metsossa.

Koska kävit viimeksi kirjastossa - ja miksi?
Työni vuoksi käyn kirjastossa lähes päivittäin, mutta jos en olisi kirjastovirkailija, kävisin varmaan siltikin kirjastossa vähintään kerran tai pari viikossa.

Kerro lyhyesti aiheesta Minä ja musiikki?
Musiikki on kulkenut elämässäni mukana jo lapsuudesta ja nuoruudesta lähtien. Itse en soita mitään instrumenttia, mutta olen aina ollut intohimoinen musiikin kuuntelija ja levyjen keräilijä (kokoelmissani tällä hetkellä yli 3000 CD-levyä). Metallimusiikki on minulle ollut aina se "ykkösjuttu" elämässä vaikka kuuntelen kyllä musiikkia ihan laidasta laitaan ja käyn myös erittäin usein keikoilla sillä musiikki on kuitenkin parasta livenä!

Mitä musiikkia kuuntelit viimeksi?
Raskaan musiikin puolelle tuo kallistuu. Viimeksi olen "fiilistellyt" mm. black metallia Rotting Christ ja Horna-yhtyeiden tahtiin, nautiskellut melodisesta deathmetallista Children of Bodomin toimesta ja palannut takaisin perusasioihin Whitesnaken hard rockin kanssa. Kuuntelen musiikkia päivittäin ja etsin myös jatkuvasti uutta kuunneltavaa eli kyltymätön musiikkinarkkari.

Missä viihdyt parhaiten?
Musiikkiteemaa jatkaen, minä koen olevani kotona musiikkikeikoilla! Täällä Tampereella mm. Pakkahuone ja Klubi on kuin olohuoneita minulle sillä niin usein tulee keikoilla käytyä. Ja nyt kun taas kesäkin tekee tuloaan, alkaa myös festarikausi ja omassa ohjelmassani on tänä kesänä Steelfest, Tuska, Sauna Open ja SaariHelvetti eli elävää musiikkia riittää kesää ja elämää tahdittamaan!

Missä olet hyvä?
Tykkään erittäin paljon työstäni ja uskallan sanoa olevani siinä omimmalla alueellani ja kaiketi sitten myös kohtuullisen hyväkin. Koko elämä on kuitenkin jatkuva opintomatka ja vaikka joissain asioissa voikin olla hyvä, on aina kuitenkin varaa vielä parantaakin.

Mikä levy kannattaisi ehdottomasti kuunnella?
Niitä olisi monia joten yleisenä ohjeena voisin todeta, että kuunnelkaa ihmiset musiikkia ja mahdollisimman monipuolisesti! Jos nyt kuitenkin jotain itselleni viimeaikoina kolahtaneita levyjä pitäisi nostaa esiin niin Children of Bodomin uusin levy "Hexed" on kyllä ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen melodisen deathmetallin rautaisannos! Myös Whitesnaken uusin "Flesh & Blood" on sekin levy mikä kannattaa ottaa kuunteluun todisteeksi siitä, että hevimusiikissa myös ne vanhat konkarit on aina erittäin hyvässä iskussa ja elinvoimisia.

Haluatko sanoa vielä jotakin?
Oikein hyvää kesää kaikille! Käykää kirjastossa, kuunnelkaa musiikkia niin levyltä kuin livenä ja ylipäätään, nauttikaa elämästä!

Kiitos haastattelusta!

06/2019

 

 

 

Suosittelut teokset

1-1 / 1
4382261
CD:Hexed:2019:Limited CD-digi.
Tekijä: Children Of Bodom, esittäjä
Vuosi: 2019
Aineistolaji: CD

Aiemmin kohdattuja

1-10 / 109

Marko Mäkelä

Tampereen pääkirjasto Metson ja Härmälän kirjaston kirjastovirkailija, joka on metallimusiikin ystävä.

Tuukka Haapaniemi

Lauluyhtye Club For Fiven basso ja vokaalifestivaali Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja.

Sami Nygrén

Sami Nygrén on  runoilija ja Väliaikainen morsian -yhtyeen kitaristi.

Jari Kukkonen

Jari on Pirkanmaan bluesyhdistyksen  Blues Lovers ry:n varapuheenjohtaja

Voimamies Horsma

Voimamies Horsma soittaa rumpuja Herra Heinämäen Lato-orkesterissa.

Jaakko Pimperi

Jaakko & Jay -yhtyeen muusikko ja Tampereen kaupunginkirjaston suunnittelija.

Aron / Juha Leppänen

Elvis Presleyn musiikin tulkitsijana tunnettu artisti.

Joona Kukkola

Tamperelainen muusikko ja musiikkipedagogi

Riikka Korpi

Tanssinopettaja ja koreografi

Antti Hietala

Uusi Tampere -festivaalin promoottori.