Musiikki Musiikki


Tampere Jazz Happening

Loka-marraskuun taitteessa Tampereella soi taas jazz!

Tampere Jazz Happeningin  (31.10.-3.11.2019) tämän vuoden ohjelmassa on vahva ranskalaisjazzin painotus; mukana nousevia tähtiä kuten Melusine, Three Days of Forest ja House of Echo. Vanhempaa sukupolvea edustavat jazzin grand old lady Joëlle Léandre tentetteineen sekä viulisti Theó Ceccaldin yhtye Freaks. Festivaalin päätöskonsertissa Telakalla esiintyy bretagnelainen laulaja-harpisti Laura Perrudin kvintetteineen. Ranskalaisnimiä on mukana viikonlopun varrella myös monissa muissa kokoonpanoissa.

Pakkahuoneen konserteissa kuullaan mielenkiintoisia esiintyjiä ympäri maailmaa aina Jamaikalta Japaniin asti. Yhdysvalloista saapuvat Ambrose Akinmusire ja Fred Frith Trio. Jälkimmäisen mukana on erikoisvieras portugalilainen Susana Santos Silva. Muita portugalilaisesiintyjiä Pakkahuoneella ovat rumpali Mário Costa sekä saksofonisti Rodrigo Amado. Kuubasta Tampereelle saapuvat pianisti Omar Sosa ja laulaja-viulisti Yilian Cañizares, jamakalaisrytmejä edustavat The Skatalites sekä sveitsiläispasunisti Samuel Blaserin tribuutti Don Drummondille. Myös kotimainen jazz on vahvasti edustettuna. Telakalla esiintyvät muun muassa Jussi Lehtonen Quartet, Superposition! sekä Manuel Dunkel Quartet.

Lue tarkemmat ohjelmatiedot tapahtuman omilta sivuilta.

Lippuarvonta

Voita liput itsellesi ja seuralaisellesi Tampere Jazz Happeningin konserttiin. Voittaja saa kaksi lippua valitsemaansa Pakkahuoneen tai Klubin konserttiin. Arvottavat liput on lahjoittanut Tampere Jazz Happening.

Osallistu arvontaan alla olevalla lomakkeella 28.10. klo 9 mennessä.

Lippuarvonta

Voita kaksi lippua vapaavalintaiseen Pakkahuoneen tai Klubin konserttiin.

Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Musiikkia Sastamalasta

Paikallinen musiikkiskene levyllä

Levyn kansiPaikallinen musiikkiskene levyllä - onko se taidetta vai dokumenttia? Vastaus on: sekä että. Sastamalan kirjaston hanke ’Lava haltuun ja soitto narulle’ on poikinut loppukesästä samannimisen äänitejulkaisun, jolla esiintyy 25 sastamalalaista harrastajamusiikkikokoonpanoa. Sastamala tunnetaan Sastamala Gregoriana -festivaalistaan, ja viime aikoina paikkakunnalla on tapahtunut musiikkirintamalla muutakin merkillepantavaa. Eräs kuluneen vuoden paikallisia musiikkitapauksia on eittämättä ollut Sastamalan kirjaston tuottama läpileikkaus kaupungin ruohonjuuritason musiikin tekemisestä. ’Lava haltuun ja soitto narulle! Musiikkia Sastamalasta’ -levy sisältää 25 musiikkiesitystä, joilla esiintyy yhteensä pitkälti yli 200 paikallista musiikintekijää.  

Musiikinlajeista on levyllä edustettuna ainakin suomalainen kansanmusiikki, pop, rockabilly, puhallinorkesterimusiikki, laulaja-lauluntekijä -tyyppinen musiikki, gospel, big band -swingi, iskelmä ja irlantilainen musiikki. ’Palaan Sastamalaan’ -kappaleen tekijät Pekka ja Merja Laaksonen ovat tuttuja nimiä takavuosien iskelmämusiikkia seuranneille kuulijoille, ja jotkut levyn esiintyjät tunnetaan myös laajemmin oman musiikinlajinsa sisällä. Kuoron tai orkesterin johtajan rooleista löytyy musiikin ammattilaisia, mutta polttopisteessä ovat kuitenkin nimenomaan harrastajat. Monipuolisesta sisällöstään huolimatta yhtenäisen kuuloiseksi tuotettu kokoelmalevy on tarkoitettu tarjoamaan kuulijalle omanlaisensa, paikka paikoin rosoinen mutta aito musiikillinen kokonaisuus, joka kestää useammankin kuuntelun. Lisäksi levy tarjoaa miltei perinnetieteellisen läpileikkauksen erään suomalaisen pikkukaupungin musiikkielämään yhden kevään aikana. Levyn on tuottanut Sastamalan kirjaston kulttuurikirjastonhoitaja Marko Aho.

Lue lisää

Amatöörimusiikkihanke Sastamalassa

Marko Aho, Sastamalan kaupunginkirjasto, 10/19

Löytöretki musiikkiosastolla Löytöretki musiikkiosastolla

Kirjastokaistan Löytöretki musiikkiosastolla -sarja

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Lainatuimmat levyt

Syyskuu 2019
1-5 / 10
4421948
CD:Aika kulkee kulkuansa:2019
Tekijä: Kansa, Tapani, esittäjä
Vuosi: 2019
4451636
CD:Western stars:2019
Tekijä: Springsteen, Bruce, esittäjä
Vuosi: 2019
4421889
CD:Minä halusin olla niin kuin Beethoven:2019
Tekijä: Alanko, Ismo, esittäjä
Vuosi: 2019
4350340
CD:Ville Valo & Agents:2019
Tekijä: Valo, Ville, esittäjä
Vuosi: 2019
4413894
CD:Yhden naisen hautajaiset:2019
Tekijä: Ellips, esittäjä
Vuosi: 2019