Keikkakesä - virtuaalinen vai live?

Tästä kesästä on tulossa kulttuuri-ihmiselle hikinen kesä, eikä nyt tarkoiteta säätä!
Nyt pitää olla tarkkana, että havainnoi ja huomaa kaikenlaiset, striimatut tai livenä soitettavat musiikkitapahtumat.
On kahlattava tapahtumasivustoja ja kaupunkien ja järjestäjien infokanavia ja näiden lisäksi vielä paikallislehtiä.
Pitää olla tarkkana; tapahtumatietoja tipahtele yllättävistä paikoista mutta niitä saatetaan myös perua aika nopeallakin aikataululla. Faktat kannattaa tarkistaa vielä toisenkin kerran.

Pikkuhiljaa alkaa entisenlainenkin musiikki- ja tapahtumatarjonta lisääntymään, kun Suomen hallitus lievensi 1.7.20 alkaen tapahtumaohjeistustaan, mutta vielä on useita keikkoja ja tapahtumia, jotka järjestetään kokonaan vain striimattuna verkossa tai livekeikkoja, jotka näkyvät jälkeenpäin verkossa.

Pienemmät, usein ilmaiset tapahtumat

Tärkeä infokanava kaikenlaisille pienemmille ja vähän suuremmillekin tapahtumille Pirkanmaalla on Pirkanmaan Menoinfo-palsta. Sieltä löytyy iso osa musiikkiyhtyeiden, kuorojen ja paikallisten bändien keikkatiedoista ja myös tieto ja linkit mahdollisiin striimauksiin. Myös eripuolilla Tamperetta tapahtuiven ilmaiskonserttejen kalenteri kannattaa huomata.

Hyvä  infokanava on myöskin Visit Tampereen-verkkosivu. Sieltä löytyy Tampereen ja muun Pirkanmaan tapahtumia ja  usein myös tieto, onko tapahtuma peruttu tai siirretty. Mutta aktiivisuutta tarvitaan etsimiseen. Eri seurakunnat järjestävät kirkoissaan kesäiltojen musiikkihetkiä ja useat ravintolat järjestävät keikkatoimintaa, esim. kannattaa katsastaa vaikka Tyrvään pappilan musiikkitapahtumat.

Isommat jutut ja kovat nimet

Useat loppukesän festarit järjestetään rajatulla toimintamallilla, lippujen määrää tai esiintyjiä vähentämällä. Paljon on isoja tapahtumia siirretty seuraavaan kesään tai peruttu kokonaan. Saarihelvetti Viikinsaaressa 7.-8.8.  tullaan järjestämään ja Blockfest 21.-22.8. todennäköisesti myös. GLivelab Tampere:lla on hyvät olosuhteet järjestää keikkoja hallitusti. Tulevina viikkoina esiintyy esim. Jarkko Ahola, Waltari ja tiedossa on myös jazz-klubikeikkoja.

Tampereen Filharmonian suosittu puistokonsertti lähetetään tänä vuonna Yle Areenan kautta, mutta Tampereen filharmonian pienkokoonpanot lähtevät kiertueelle, “Tampere Filharmonia liikkeellä”, 12.8.-23.8. eri puolille Pirkanmaata kirkoista kauppakeskuksiin. Tampere Filharmonialla on myös tallennettuja kamarimusiikki-verkkokeikkoja. Pyynikki-ilmiö 9.8. - 14.8. tuo Pyynikin kesäteatteriin keikalle mm.Suomen johtavat acapella-yhtyeet Club For Five ja Rajaton ja myös hulvattoman bluegrass-bändin Steve´n Seegulls.

Yksi striimattuja keikkoja lähettävä paikka on Akun tehtaan Live Stream TV.fi. Se on osoite, josta pääsee mukaan suomalaisten esiintyjien verkkokeikoille maksutta tai vapaaehtoisella kannatusmaksulla.
Nämä keikat, kuten monet muutkin jo menneistä keikoista voi päästä näkemään jälkeenpäin verkkokeikkana.
Tunnelmahan ei ole silloin ihan sama, mutta parhaimmassa tapauksessa häiriötön ja hyvin yksityinen. 

Musiikkia riittää!

Ilman musiikkia ei kyllä Suomen kesässä tarvitse olla. Jos ei muuten onnistu, niin Yle Teemalla alkaa Festari-heinäkuu, jossa nähdään legendaarisia aikaisempien vuosien keikkatallenteita mm. Ultra Bra, Cheek, Kari Tapio ja Jenni Vartiainen, mutta myös oopperaa, jazzia ja kansainvälisiä artisteja.

Jos kuitenkin kaipaat suuren stagen tuntua, voit mennä katsomaan Tampere-talon näyttelyä “Stars on stage” 30.6. - 18.8. Ralph Larmannin kuvissa pääset niin lähelle keikkaelämystä kuin vain voi valokuvanäyttelyssä päästä.

Hyvää, erilaista, festarikesää 2020!  Antaa soittaa!

Kirjoittanut Eija Mäkinen/ Ylöjärven kaupunginkirjasto 7/20

Kirjasto-Veikko vinkkaa: Rockway ja Naxos

E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.