Musiikki Musiikki


Maaliskuu on Blues-kuu

Blueskeikkatarjontaa Tampereen seudulle

Maaliskuu on kuukausista joskus apein siis vähän blue. Nyt Tampereen seudun blues-musiikinharrastajien ei kannata olla kovinkaan apeana, niin monella keikalla bluesin nälkäistä väkeä hemmotellaan.

Juuri kun yksi maailman pitkän linjan veteraani bluesmies John Mayall ehti heittämään 85-vuotis kiertueen keikkansa Tampereen Pakkahuoneella, jatkuu bluestytkitys yhdessä viime vuosien Tampere bluesin klubimekassa Down Home Kivessä, jossa esiintyy Shannon McNally ja Brett Hughess USA:sta ensi kertaa Suomessa ja puolessa kuussa kotimaista settiä on luvassa TTT-klubilla, jossa nuori laulajalupaus Emilia Sisco esiintyy Helge Tallqvist Bandin solistina.

Tampere- talossa blueskuun vieraita ovat malilainen Samba Touré etnisine bluesrytmeineen, sitten kiertueella oleva pohjoismainen Nordic Blues Puls- kokoonpano, jossa Wentus Blues Band saa vieraakseen norjasta kitaristi Knut Reiersrudin ja ruotsista solistiksi Lisa Lystamin. Sitten vielä loppukuun bluesartisteja on Grammy-voittaja ja blueslegenda Bobby Rush ja kotimaahankin välillä soittamaan ehtinyt vahva livekeikkabändi Micke Björklöf & Blue Strip-band. Kun sitten jossain välissä myös Tampereen Klubilla esiintyy legendaarinen Honey B & T-bones ja lisäksi vielä muutamissa pubeissakin soi blues, ei pidä todellakaan olla apeana.

Tietotarjontaa

Bluesin harrastajia hemmotellaan myös bluestiedolla. Heille pidetään yllä myös todella asiansa tuntevia verkkotiedotussivustoja.

Blues-Finland.com kertoo ajankohtaisesti ja laajasti bluesista ja bluesin sukuisesta musiikista uutisia, arvioita ja kattavan tapahtumakalenterin koko Suomen alueella, sekä Helsingin,Lahden, Kouvolan, Vaasan että Utajärven tapahtumat tasavertaisesti. Sisältö tuotetaan yhteistyössä artistien, tapahtumanjärjestäjien ja muiden alan toimijoiden kanssa.

BluesLovers.org on 80-luvulla perustettu tamperelainen elävän musiikin blues & roots -musiikkiyhdistys. Se järjestää klubi-iltoja, festareita, kiekkamatkoja ja muita tapahtumia juurimusiikin sanansaattajana kaikille halukkaille kuulijoille. BluesLoversilla on myös blogipalvelu blueslove-blog.blogspot.fi. Palvelussa on niin uutta kuin vanhempaakin Blues-Love-lehdessä julkaistua materiaalia.

Suomessa toimii myös vankkana asiantuntijana aikakauslehti Blues News jo vuodesta 1968. Sen takana on Finnish Blues Society (FBS) ry, joka on ottanut tehtäväkseen edistää afroamerikkalaisen kansanmusiikin ja siitä kehittyneen musiikin muotojen tunnetuksi tekemistä.  Lehteä pääsee lukemaan ja lainaamaan useissa PIKI-kirjastoissa ja näköislehtenä myös eMagz-verkkolehtipalvelussa.

Kannattaa tutustua näihin blues-yhteisöihin ja vaikka liittyä mukaan toimintaan.

Lue myös

Suositteluissa Suomi-bluesin sinivalkoinen historia

Kohtaamisia-haastattelussa Jari Kukkonen Blues Lovers ry:stä

Kirjoittanut: Eija Mäkinen, Ylöjärven kirjasto 3/2019

Lainatuimmat levyt

Helmikuu 2019
1-10 / 10
4298191
CD:Spektri:2018
Tekijä: Janna, esittäjä
Vuosi: 2018
4229098
CD:Taika tapahtuu:2018
Tekijä: Klemetti, Litku, esittäjä
Vuosi: 2018
4298204
CD:Sä kuljetat mua:2018
Tekijä: Karjalainen, J., esittäjä
Vuosi: 2018
4342736
CD:Kynä & kumppanit:2018
Tekijä: Lindholm, Dave, esittäjä
Vuosi: 2018
4178578
CD:Lohtulauseita:2018
Tekijä: Vesta, esittäjä
Vuosi: 2018
4264569
CD:Nälkäinen sydän : the intergalactic love odyssey:2018
Tekijä: Puu, Anna, esittäjä
Vuosi: 2018
4016731
CD:Haista... Popeda:2017
Tekijä: Popeda, esittäjä
Vuosi: 2017
3956431
3584813
CD:Kuka sen opettaa:2014
Tekijä: Koo, Kaija, esittäjä
Vuosi: 2014

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.