Joko tunnet Rockwayn?

Rockway on suomalainen verkkopalvelu musiikinharrastajille. Sen avulla musisoimista voi opiskella kotona suoraan tietokoneelta tai älylaitteen ruudulta. Kurssien opettajat ovat suomalaisia huippumuusikoita.

Kirjaston käytössä on yli 30 eritasoista kurssia. Rockwayn käyttöön tarvitaan tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on nettiselain ja Internet-yhteys. Laina-aika on kursseilla 14 vuorokautta, ja jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Rockway-palvelu on käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Punkalaitumen, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.

Verkkokirjastosta tiedot kursseista ja niiden kuvaukset löytyvät hakusanalla Rockway.

Soittoa ja laulua - ja muutakin

Rockwayssa on tarjolla kursseja seuraaville soittimille: kitara, basso, rummut, koskettimet ja ukulele. Lisäksi löytyy oppitunteja laulajille sekä kursseja äänittämisestä, biisintekemisestä ja kehonhuollosta.

Kitaran suosituin kurssi on Kitaransoiton alkeet 1. Kurssin opeilla pääsee varmasti hyvin alkuun kitaransoitossa! Liikkeelle lähdetään kitaran virittämisestä ja oikeasta soittoasennosta, sitten tutustutaan helpoimpiin sointuihin. Jokaisen soinnun myötä opitaan myös uusi kappale. Pidemmälle ehtineille kitaristeille sopii Tyylit haltuun - rock, pop & blues workshop. Tällä kurssilla tutustutaan eri populaarimusiikin tyyleihin tuttujen biisien avulla.

Tai kiinnostaako tämän hetken hittisoitin ukulele? Alkeiskurssin lisäksi Rockwaysta löytyy kaksi jatkokurssia, joilla esitellään jo aika monimutkaisiakin ukulelen soittotekniikoita. Uudella Suomipoppia ukulelea -kurssilla opitaan helposti säestämään monta tuttua laulua.

Laulamisen aloittaminen -kurssilla jokainen oppii laulamaan! Kurssilla opetellaan oikeanlaista hengitystekniikkaa ja äänen syntymistä. Harjoituskappaleena on Robbie Williamsin Angels. Tämän jälkeen voi jatkaa Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille -kurssilla, jolta saa paljon vinkkejä ja harjoituksia laulamisen treenaamiseen sekä ohjeet huolelliseen äänenavaukseen.

Puuttuko soitin? Ei hätää!

Monet PIKI-kirjastot lainaavat soittimia kotiharjoittelua varten. Voit hakea niitä PIKI-verkkokirjastosta: kirjoita Perushaun asiasanakenttään hakutermi soittimet ja valitse aineistolajiksi Esine. Verkkokirjastossa näkyvissä soittimissa ei kuitenkaan näy kirjastojen kaikkia soittimia, joten kannattaa ottaa yhteyttä kirjastoon.

Useissa kirjastoissa on harjoitteluun soveltuvia varattavia musiikkihuoneita, esimerkiksi Tampereen musiikkihuoneet.

Lisätietoja

Rockway-palveluun

PIKI-Verkkokirjaston e-musiikki-sivut

Katso Metson musiikkihuoneiden esittelyvideo

 

 

Kirjoittanut: Ilona Heinonen, Tampereen kaupunginkirjasto 8/2020

 

Asiasanat: Rockway

Suosittelut

,Nouseva ,Laskevasti

1-10 / 12
4290601
DVD:Whitney:2018 DVD
Vuosi: 2018
Aineistolaji: DVD
3156975
DVD:When you're strange : a film about The Doors:2010 DVD
Vuosi: 2010
Aineistolaji: DVD
3098795
DVD:Tuomari Nurmio : stadilaista tangoa etsimässä:2010 DVD
Vuosi: 2010
Aineistolaji: DVD
3139848
DVD:Patti Smith : dream of life:2010 DVD
Vuosi: 2010
Aineistolaji: DVD
864993
DVD:Patti Smith : dream of life:2008 DVD
Vuosi: 2008
Aineistolaji: DVD
888080
DVD:Orchestral music in the 20th century : a conducted tour by Sir Simon Rattle. Volume 1, Dancing on a volcano:2008 DVD
Vuosi: 2008
Aineistolaji: DVD
689756
DVD:Only the strong survive:2004 DVD
Vuosi: 2004
Aineistolaji: DVD
3510975
DVD:Minä - sunnuntailapsi : tuplaDVD:2004 DVD
Vuosi: 2004
Aineistolaji: DVD
634731
DVD:The man, his world, his music:2002 DVD
Vuosi: 2002
Aineistolaji: DVD
3554210
DVD:The man, his world, his music:2000 DVD
Vuosi: 2000
Aineistolaji: DVD

Uusimmat

,Nouseva ,Laskevasti

1-10 / 18

Joko tunnet Rockwayn?

Rockway on suomalainen verkkopalvelu musiikinharrastajille. Sen avulla musisoimista voi opiskella kotona suoraan tietokoneelta tai älylaitteen ruudulta. Kurssien opettajat ovat suomalaisia huippumuusikoita.

Lainaa musiikkidokkareita!

Kirjaston elokuvavalikoimasta löytyy paljon katsottavaa ja joukossa on myös lukuisia mielenkiintoisia musiikkiaiheisia dokumenttielokuvia. Perus-leffafanin vinkkelistä musiikkidokkarit jäävät kuitenkin helposti muun elokuvatarjonnan varjoon, sillä ne on useimmiten sijoitettu kirjastossa musikkihyllyihin eli erilleen muusta elokuvatarjonnasta.

Elävän kulttuuriperinnön puolesta

Unesco ylläpitää kansainvälistä aineettoman kulttuuriperinnön luetteloa. Suomesta luetteloon on nyt tarjolla saunominen ja kaustislainen viulunsoitto.

Jatsit, popit, sihinät ja suhinat

Vuoden 2019 parhaita levyjä.

K-pop - korealainen popmusiikki

K-pop on korealaista idolimusiikkia.

Tuhansien kuorolaulujen maa

Suomi on kuorolauluharrastuksen luvattu maa, mutta koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilassa kuorot ovat joutuneet perumaan kuluvan kevään konserttinsa. Mikä neuvoksi jos kuorolaulu kiinnostaa ja haluaisit kuulla sitä kotona?

Kuuntele musiikkia netistä

Internet tuo koko maailman lähelle, myös musiikissa. Netissä voit kuunnella uusinta uutta, mutta myös kaikkein vanhimpia musiikkitallenteita.

Rentoudu ja meditoi musiikin avulla

Meditaatiomusiikki on suomalaisen asiasanasto- ja ontologiapalvelu Finton mukaan ”Nimitys kaikelle sellaiselle musiikille, joka on tarkoitettu tai jota käytetään mietiskelyn taustamusiikkina.” Tämä kuvaus ei välttämättä auta löytämään musiikkia joka auttaa rentoutumaan ja päästämään irti arjen kiireestä. Mistä siis löytäisi sopivaa musiikkia?

Tunteiden tulkit ja aatteiden ajattelijat

Kuluneen vuoden uutuusäänitteistä löytyy loputtomasti hyvää kuunneltavaa. Tässä poimintoja vuonna 2019 julkaistusta country-, folk- ja iskelmämusiikista.

Tampere Filharmonia 90 vuotta

Orkesterikonsertit ovat jatkuneet keskeytyksettä Tampereella vuodesta 1930 lähtien, soitto ei tauonnut sotienkaan aikana. 2020 on Tampere Filharmonian 90-vuotisjuhlavuosi.