Suosituksia Suosituksia


Laulamisen riemu, kuuma kesä ja äänirieha

Laulu raikuu ympäri Tamperetta ja Pirkanmaata toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Laulamisen rajatonta voimaa juhlitaan Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä vokaalimusiikin festivaalissa 6.–11.6.

Tampereen Sävel

Kuorot kohtaavat Keskustorilla 24.5. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi 100 kuoroa ympäri Pirkanmaata kokoontuu laulamaan rakastettuja kuoro- ja muitakin hittejä yli 1500 laulajan voimin. Suurkuoroa johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Keskustorilla kuullaan muiden muassa Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni, Pirkanmaan maakuntalaulu Kesäpäivä Kangasalla, iki-ihana kansanlaulu On suuri sun rantas autius sekä Popedan Kuuma kesä ja Juice Leskisen Musta aurinko nousee.

Young People's Chorus of New York


Tampereen Sävel painottuu Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi lapsiin, nuoriin ja yhteisöllisyyteen. Lapsi- ja nuorisokuoroja saapuukin Indonesiasta ja Yhdysvalloista saakka. Tarjolla on aamulauluja, työpajoja ja yhteislaulutapahtumia, kuorotori, kansainvälinen yhtyelaulukilpailu ja kuorokatselmus. Konserteissa esiintyvät mm. nuorisokuoro Vox Aurea, naiskuoro Philomela, 20 vuotta täyttävä lauluyhtye Rajaton sekä Topi Lehtipuu.

Konsertteja järjestetään myös Ylöjärvellä, Kangasalla ja Nokialla. Tampere Filharmonian konsertissa soivat harvoin esitetyt Toivo Kuulan Stabat mater ja Leevi Madetojan Kullervo.
Sanna Valvanne PIKI-sivujen Kohtaamisissa

Suomalainen sielunmaisema soi kuorolauluissa (2013)


Kohtaamisissa Sanna Valvanne, kuoronjohtaja ja Tampereen Sävelen 2017 taiteellinen johtaja.

 

Elina Rauhala-Kari, Kangasalan kirjasto, 5/2017

Uusimmat

1-5 / 11

Portugalin musiikissa soi rakkaus runouteen.

Laulu raikuu ympäri Tamperetta ja Pirkanmaata toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Laulamisen rajatonta voimaa juhlitaan Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä vokaalimusiikin festivaalissa 6.–11.6.

Suomalaisen rockin suuntaviivoja vetelemässä jo neljällä vuosikymmenellä.

Kun neljä Liverpoolista kotoisin olevaa kaverusta lähti 1960-luvun alussa kiertämään maailmaa, he tiesivät jo olevansa melko suosittuja. The Beatlesin aiheuttama hysteria oli kuitenkin jotain, mitä länsimaisen kevyen musiikin yhteydessä ei ollut ennen nähty.

Ainutlaatuinen Kirjastolevy.