Suosituksia aiheittain

Soittimet ja soittaminen

1-10 / 15

Bassonsoiton oppaita

Bassonsoitto houkuttaisi, mutta jopa Ramonesin ensimmäisen albumin kappaleet tuntuvat sormillesi turhan monimutkaisilta? Soitat Led Zeppelinit tuosta vaan, mutta kaipaat lisähaasteita tai teoriatietoa? Kirjastosta löytyy bassonsoiton oppaita moneen lähtöön, tässä koottuna jokunen niistä.

Luotu: 6.9.2021

Joko tunnet Rockwayn?

Rockway on suomalainen verkkopalvelu musiikinharrastajille. Sen avulla musisoimista voi opiskella kotona suoraan tietokoneelta tai älylaitteen ruudulta. Kurssien opettajat ovat suomalaisia huippumuusikoita.

Luotu: 29.6.2020

Jaksatko puhaltaa? Klarinettiharrastus alkuun

Moni aloittaa puupuhaltimen soittamisen lapsena soitonopettajan opastuksella, mutta entä jos mieleinen instrumentti löytyykin vasta aikuisiässä? Onko aikuisen itseopiskelijan mahdollista oppia soittamaan klarinettia tyydyttävällä tavalla?

Luotu: 28.5.2020

Amatöörimusiikkihanke Sastamalassa

Sastamalan kirjaston Lava haltuun ja soitto narulle -hankkeessa toteutettiin cd-levy talkoohengessä.

Luotu: 9.10.2019

Melodika ja muita "melkein soittimia"

Tunnet varmasti pianon, viulun ja kitaran, mutta oletko koskaan kuullut kalimbasta?

Luotu: 25.10.2018

Sellolla toisin

Sello on jousisoitin, joka sopii monenlaiseen musiikkiin.

Luotu: 29.5.2018

Huuliharppu

Jos jotakin soitinta on valmistettu pitkälti toista miljardia kappaletta, voidaan liioittelematta puhua suosikkisoittimesta. Muistelepa hyvä lukija, eikö vain sinullakin ole jossain laatikon pohjalle unohdettuna, tai ehkä jopa vakituisessa käytössä, ikioma huuliharppu?

Luotu: 16.5.2018

Suomalainen harmonikka

Kanteletta on totuttu ajattelemaan jonkinlaisena Suomen kansallissoittimena, mutta miksei se voisi yhtä hyvin olla…harmonikka?

Luotu: 12.12.2017

Soitinten rakentaminen

Mitä jos rakentaisin ihan itse soittimen? Parhaiten tämä onnistuu harrastelijalle kansalaisopiston soitinrakennuspiirissä, mutta kirjastostakin voi löytää oppaita niin ukulelelen kuin perinnepuhaltimen rakenteluun.

Luotu: 2.6.2017

Mitä tavallinen ihminen tekee mandoliinilla?

Pidätkö kielisoittimista? Oletko vasta aloittamassa soittoharrastusta ja mietit, minkä soittimen valitsisit? Osaatko jo soittaa kitaraa tai ukulelea ja kaipaat uusia haasteita? Sukella mandoliinin maailmaan!

Luotu: 24.10.2016
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 Seuraava sivu   Viimeinen sivu