Suosituksia aiheittain: Näyttämö- ja elokuvamusiikki

1-10 / 11

Victor Hugo, Notre-Dame ja musiikki

Victor Hugolta tunnettu sitaatti kuuluu: ”Musiikki ilmaisee sen mitä ei voi pukea sanoiksi, mutta mitä ei voi jättää lausumatta”. Hugo ajatteli jatkumon myös rakennustaiteen ja kirjallisuuden välille. Hänen käsityksensä mukaan vielä gotiikassa, jota Pariisin Notre-Damekin edustaa, ihmiskunta ilmaisi itseään arkkitehtuurissa, mutta kirjapainotaidon myötä ilmaisukeinoksi vaihtui kirjallisuus.

Luotu: 9.8.2019

Marilyn Monroe, laulajatar

"I won’t be satisfied until people want to hear me sing without looking at me." Marilyn Monroe totesi näin toimittajalle, joka kävi seuraamassa hänen laulutuntiaan. “Of course, that doesn’t mean I want them to stop looking,” hän kuitenkin lisäsi. Mutta olisiko silti jo aika vaihteeksi vain kuunnella Marilyniä?

Luotu: 8.6.2018

Twin Peaksin salaperäiset sävelet

90-luvun kulttisarja Twin Peaks teki näyttävän paluun vuonna 2017. Sarjan lumovoimaa lisää siihen erottamana osana kuuluva musiikki. 

Luotu: 15.9.2017

Lumikki 80 vuotta

Disneyn ensimmäinen pitkä animaatio raivasi tietä myös elokuvamusiikin saralla.

Luotu: 21.2.2017

Pähkinänsärkijä - satu ja baletti

Tšaikovskin baletti Pähkinänsärkijä on ajankohtainen aina ja joka joulu.

Luotu: 13.10.2016

Ensimmäisiä oopperaelämyksiä

Tänä vuonna oopperalippuarvonnassa kyseltiin ensimmäisiä oopperaelämyksiä. Vastauksissa nousivat esiin perinteiset suosikkioopperat ja oopperan kokemisen tapojen monimuotoisuus.

Luotu: 2.3.2016

Oopperaäänestyksen voittajat

PIKI-verkkokirjaston oopperalippuarvonnassa äänestettiin suosikkioopperalaulajia... eikä ole Karitan voittanutta! Mutta ketkä pääsivät top-20:een?

Luotu: 10.3.2015

There's no business like show business, osa 2

Vaudeville, revyy, varietee, kabaree, burleski, music hall, drag show...

Luotu: 8.5.2014

There's no business like show business, osa 1

Vaudeville, revyy, varietee, kabaree, burleski, music hall, drag show...

Luotu: 3.5.2014

Traagisia kohtaloita ja korvia hiveleviä aarioita

Kysyimme helmikuussa 2014 PIKI-verkkokirjastossa, mikä tai kuka oopperahahmo on tehnyt suurimman vaikutuksen. Vastauksia kertyi lähes 250 ja niistä voi päätellä, että oopperan menestysresepti on maailman kaunein musiikki yhdistyneenä traagisiin kohtaloihin. Se on helppoa, kun sen osaa.

Luotu: 28.2.2014