Suosituksia aiheittain

Muut tyylilajit

1-10 / 10

Klassista vapaalla tyylillä

Oletko kuunnellut tietämättäsi klassista? Ja pitänyt siitä? Musiikin eri lajit ja tyylit hyödyntävät klassisia kappaleita ja teemoja.

Luotu: 31.5.2021

Medieval Folk Fest ja folkrockin ajaton viehätys

Tamperelainen Greenrose Faire -yhtye tunnetaan paitsi keskiaikateemoista ammentavasta energisestä rockistaan, myös siitä, että se toimii jokakesäisen paikallisen Medieval Folk Festin kantavana voimana. Tapahtuman ajankohta on 27-28.7. ja se järjestetään nyt kahdeksatta kertaa Tampereen Tallipihalla.

Luotu: 22.5.2019

Tomatito ja flamencon taika

Flamenco, yhdistelmä andalusialaista musiikkia ja tanssia, on jo kauan sitten vakiinnuttanut paikkansa maailmanlaajuisena ilmiönä. Flamencon juuret ovat romanimusiikissa ja nykyflamenco ottaa vaikutteita laajasta musiikkilajien kirjosta - jazzista, salsasta, rumbasta ja popista. Tanssijat yhdistelevät liikkeisiinsä myös nykytanssia ja balettia.

Luotu: 16.4.2018

Miten lähestyä suomalaista nykykansanmusiikkia

Suomalaisesta kansanmusiikista puhuttaessa monelle nousevat ensimmäisenä mieleen vanhojen Suomi-Filmien reippaat hanuripolkat tai kansallispukuun pukeutunut haikea kanteleensoittaja varioimassa Konevitsan kirkonkelloja. Niin elinvoimaista, värikästä ja vaihtelevaa kuin suomalainen kansanmusiikki nykyaikana onkin, on se leimallisesti harvojen harrastus ja intoutuneiden harrastajien sisäpiirijuttu. Suuren yleisön tietoon kansanmuusikot eivät juuri nouse vaikka tekisivät musiikkiaan työkseen.

Luotu: 8.2.2018

"Kyl maar mnää ilossiki laolui heis soita"

Ulla Katajavuori oli suomalainen kanteleensoittaja, jonka elämäntarina hakee vertaistaan Suomen historiassa.

Luotu: 7.9.2017

"Ääniä kuultavaksi - Voices to be heard"

Kesä-heinäkuussa 2017 Tampereen pääkirjastossa kuullaan kaikuja musiikista, jonka juuret ovat kaukana Afrikassa. Senegalilaissyntyisen Ismaila Sanén elämäkertanäyttely on esillä Musiikki ja lehdet osastolla 8.7. asti. Keskiviikkona 5.7. kirjastossa juhlii Fest Afrika, joka tuo mukanaan esityksiä, musiikkia ja työpajoja lapsille ja aikuisille. Verkkokirjastosta löydät monipuolisesti aiheeseen liittyvää musiikkia.

Luotu: 14.6.2017

Dägää ja uusrahvaanomaisuutta

M. A. Numminen - Suomalainen pitkän linjan muusikko, taiteilija ja kulttuurin monitoimimies.

Luotu: 9.2.2015

Suomalainen sielunmaisema soi kuorolauluissa

Kysyimme asiakkailtamme, mikä on kaunein kuorolaulu ja miksi. Voittajaksi selviytyi niukasti Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni. Toiseksi kiri Gabriel Linsénin Kesäpäivä Kangasalla. Kolmannen sijan jakoivat Toivo Kuulan Siell' on kauan jo kukkineet omenapuut ja Kaj Chydeniuksen Kalliolle kukkulalle.

Luotu: 30.5.2013

The Times They Are a-Changin’

1960-luvun folkherätys muutti maailmaa ja musiikkia.

Luotu: 28.12.2012

Lastenmusiikkia levyillä

Tutustu kirjastonhoitajan suosituksiin!

Luotu: 19.1.2011